Löysin Bikesurfin kun etsin Berliinin reissullemme edullista pyörän vuokrausta. Bikesurfin idea on tarjota pyöriä paikallisille ja matkailijoille lainaksi. Konsepti toimii samaan tyyliin kuin sohvasurffaaminenkin, eli homma on periaatteessa ilmaista, mutta käytännössä pienin elein on hyvä kiittää saamistaan palveluksista. Bikesurfin tapauksessa siis lahjoittamalla rahaa, korjaamalla pyöriä, lahjoittamalla pyörän palvelun käyttöön tai ryhtymällä itse oman pyöränsä lainaajaksi.
Meillä on palvelusta todella hyviä kokemuksia. Lainasimme molemmille pyörät, eri paikoista tosin, noin neljäksi-viideksi päiväksi ollessamme viime kesänä Berliinissä. Saimme selkeät ohjeet mistä pyörät haetaan ja vapauden koristella pyöriä haluamallamme tavalla. Pyörällä liikkuminen Berliinissä oli mainio idea ja vaikka lahjoituksen tilille laitoimmekin, säästimme paljon rahaa siihen verrattuna, että olisimme vuokranneet pyörät moneksi päivää vuokraamosta.

Konsepti on siitä mainio, että tässä toimitaan tavallisten ihmisten kesken ja samalla tavalla kuin aikapankeissa, heilläkin on varaa osallistua, joilla ei ole laittaa suuria summia pyörän vuokraukseen. Palvelus kaverille - tyyliset hommat ovat mielestäni oiva tapa jakaa iloa eteenpäin ja tuen tällaisia vaihtoehtoja mielelläni.

Bikesurf laajenee koko ajan ja toimii tällä hetkellä Berliinin lisäksi monessa muussakin kaupungissa, kuten Haagissa ja Thessalonikissa, mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa. Suosittelen katsastamaan palvelun mikäli matkaa on kesällä tiedossa ja pyörän lainaaminen kiinnostaa. Ja mikä ettei, ehkä sitä voisi omankin pyörän antaa muille lainattavaksi!

Harkitsin viime kesänä oman pyöräni ilmoittamista palveluun. Saamattomuuteni takia en saanut sitä aikaiseksi ja heti kesän lopulla pyörästäni pöllittiin takapyörä. Saa nähdä jos kesällä ostan uuden pyörän, että onnistuisinko jakamaan tätä iloa itsekin eteenpäin.

Tässä kivasti kuvattu video siitä miten Bikesurf toimii:
Miltä tällainen palvelu kuulostaa? Antaisitko sinä oman pyöräsi matkailijalle lainaan?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Onpa kivan kuuloinen konsepti :) Jos minulla olisi fillari (ei ole) ja jos asuisin kaupungin keskustassa tai edes liepeillä (en asu), voisin hyvin lähteä hommaan mukaan tarjoamalla oman pyörän lainaksi. Samoin jollain kaupunkilomalla voisin käyttää palvelua. Ainoa mitä mietin on vakuutusjutut. Mitä sitten, jos pyörä pöllitään tai lainaaja ajaa sen ihan tohjoksi jonnekin? Mitään superkallista pyörää en ehkä kuitenkaan lähtisi kenellekään lainaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kiinnostaisi :). Kaupunkilomilla nämä varmasti toimivatkin paremmin kun kysyntä ja tarjonta voisi kohdata helpommin. Aika monessa paikassa pyörän vuokraus on yleistä tai yleistymässä, mutta hinnoista kiskotaan jo enemmän tai samaa hintaa kuin auton vuokraamisesta (esim. Miami). Harmi, että rahan takia taloudellisempaa liikkumista joutuu joskus jopa miettimään, joten senkin takia toivotan tämän tervetulleeksi.

   Ja totta tuo, en itsekään laittaisi todella kallista pyörää palveluun vaikka se olisi vakuutettukin. Berliinissä nämä pari pyörää olivat jo elämää nähneitä, mutta toimivia. Sellaisilla homma varmasti tulee jatkossakin enemmän toimimaan.

   Poista
 2. Mulle tuli nuo samat jutut kuin Elinalla mieleen varkauksien ja vakuutuksen suhteen? Kunnon tylsimys kun siis olen. Mutta enihuu, todella kivan kuuloinen homma muuten. Ehdottomasti voisin käyttää kyseistä palvelua! Ja varmaan ilmoittaa omanikin muille käyttöön. Jos minulla siis edes olisi pyörää täällä Itävallassa :D Ehkä sitten joskus Suomessa taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähän vakuutuksia onkin miettiä! Varsinkin kalliimman pyörän kohdalla. Kakkospyörä voisikin siinä tapauksessa toimia paremmin. Berliinissäkin kaikki pyörät eivät ole omassa käytössä vaan tätä projektia varten laitettu lainaan.

   Ja sama täällä, pyörää ei tällä hetkellä ole, joten saa taas nähdä jääkö ainakin tälle kesälle vain harkinnan tasolle koko homma.

   Poista
 3. Enpä ollut tällaisesta ennen kuullutkaan!
  Omani lainaamisen suhteen olen kuitenkin skeptinen, entäs sitten jos se hajoaisi tai jos se varastettaisiin tai ... laiskuutta tietenkin, mutta silti :-)
  Ja vähän tuolla lainaamispuolellakin, entäs jos olisi sitten jotain valitettavaa ... kehtaisiko sitä, jos ei siitä olisi selkeästi maksanut ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, ettei tosiaan ole helppoa valittaa kun on ilmaiseksi saanut :). Veikkaan, että tällaisten palveluiden käyttäjät eivät olekaan kovin vaativia vaan juttuun lähdetään arvojen kautta sellaisella rennolla asenteella, ettei niin haittaa jos kaikki ei pelaa täydellisesti :). Tai ainakin itse kun olen esim. jonkun luona yöpynyt, niin ei tulisi mieleenkään edes kiinnittää huomiota samalla lailla sängyn mukavuuteen tai vastaaviin juttuihin kuten (kalliissa) hotellissa. Pyörän vuokraamisessa ja lainaamisessakin sitä hakee eri asioita eikä niitä ihan täysin voi (mielestäni) verrata keskenään.

   Poista
 4. Kuulostaa hyvältä idealta! Pyörä on monessa Euroopan kaupungissa niin kätevä tapa liikkua että varmasti on kysyntää tuollaiselle palvelulle :) Kaikissa majapaikoissa kun ei ole automaattisesti mitään vuokrapyöriä, niin tuo on kätevä tapa saada sellainen käyttöönsä. Toki heti kun miettii omalle kohdalle että ilmoittaisinko oman pyöräni kyseiseen palveluun, niin kynnys kasvaa :D Pelkäisin että joku ajaisi sen tohjoksi tai ajaisi lasinsirujen päälle... Jos olisi joku ylimääräinen pyörä oman pyörän lisäksi niin sellainen kelpaisi tuonne ilmoittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän huolen :D. Ylimääräisellä pyörällä homma varmaan toimiikin paremmin. Ainakin jos kysyntää on paljon, koska haluaahan sitä itsekin sillä omalla pyörällä ajella :). Itse en ole kummoinen pyöräilijä enkä huolehdi lasinsiruista tms. niin voisin sen ainokaisenkin ilmoittaa, jos sellaisen vain saisi kesäksi hankittua :D. Eri asia sitten onko Suomessa vielä kysyntää, mutta voisin kuvitella suosion kasvavan :). Pyörä on kyllä kätevä liikkumisväline reissussa! Euroopasta löytyy mukavan pyöräystävällisiä kaupunkeja.

   Poista
 5. Mun mielestä ihan mahtava idea, kiitos kun jaoit sen kaikkien tietoisuuteen! En vielä tutustustunut palveluun tätä postausta tarkemmin, mutta ehdottomasti kokeilisin tätä ja voisin jopa harkita oman pyöräni lainaamista, varsinkin jos nettisivuilla on samantyyppinen referenssimahdollisuus mitä sohvasurffauksessa on. Jos pyörän tarpeessa oleva on ansainnut paljon positiivista palautetta, uskaltaisin lainata. Lainailen sitä muutenkin ulkomaalaisille kavereille täällä Raumalla, vaikka arvokas fillari onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että innostuit! Idea on minunkin mielestä loistava ja näkisin mielelläni vastaavaa enemmänkin eri tavaroiden ja palveluiden suhteen. Ihanaa, että tällaisia palveluita kehitetään :). Tutustu ihmeessä lisää palveluun ja kokeile jos tilaisuus tulee :). Itse jään seuraamaan miten tämä kehittyy jatkossa! Mukava kuulla, että lainailet pyörääsi vaikka arvokas onkin. Pyörästä on takuulla paljon iloa kavereillesi, joilla ei omaa ole :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!