Vietin pari yötä Brysselissä touko-kesäkuun vaihteessa. Tykästyin tuohon mukavaan kaupunkiin.

Päiväkirjamerkinnät matkasta jäivät tekemättä, mutta lähinnä se aika kuluikin katutaidetta etsien ja ihaillen. Brysselin seiniltä löytyy upeita taideteoksia, joista osaa, kuten Tintti-sarjakuvien maalauksia, kävin katsomassa tarkoituksella ja osa kuvista osui näköpiiriini sattumalta.


Eksyin yhteen ilmaiseen Brysselistä kertovaan näyttelyyn kun satuin sopivasti siitä ohi kävelemään. Vierailuni aikaan sain olla ainoa asiakas ja kierrellä huoneita omaan tahtiini. Siitä reissusta ei ole erityistä kerrottavaa vaikka vierailu mukava ja rauhoittava olikin. Yksi kivoimmista puolista oli kaupunkimaisemat, joita ikkunoista sai katsella. Ja tulihan siinä jotain kaupungista opittua, ihan mielenkiintoisia faktoja luin. Kannatti poiketa.Pissaavaa poikaakin kävin katsomassa kun sekin sattui kävelyretken varrelle. Paikan päällä oli muutama muukin turisti ja sieltä väkijoukon takaa patsasta katsellessa se näytti kyllä hyvin pieneltä. Hyvä kun näin sen oikeastaan. Käveltyäni korttelin päähän ja huomattuani hauskan mummopatsaan, hetken ihmettelin miten joistakin jutuista tuleekin suuren yleisön suosikkeja. Onhan se hieman hassua, mutta ei sillä etteikö pissaava poikakin olisi hieno ollut.

Yhteen kirkkoonkin eksyin sisälle asti, mutta en juuri rohjennut siellä kuvailla. Kirkossa oli juuri alkamaisillaan hääjuhla. Ulkopuolella kaunista morsianta ja kukkaistyttöä kuvailtiin ahkerasti.Parin päivän matka Brysseliin oli antoisa. Mutta voitteko kuvitella, että en syönyt taikka ostanut mukaani yhtään suklaata?! Jossakin suklaakaupassa kyllä poikkesin, mutta minkäs teet kun ei maistunut, niin eipä sitä viitsi itseään pakottaakaan. Entinen sokerihiiri kiittää ja kumartaa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Hih, mulle Brysselistä tulee ensimmäisenä mieleen juurikin ne ihanat suklaakaupat :D Ja kadun varrella myytävät vohvelit, sekä miten pieni se pissaava poika oli. Olet kyllä löytänyt jos jonkinlaista katutaidetta ja siis nimenomaan taidetta, ei mitään töhryjä. Noita näkisi mielellään enemmän Suomessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Suklaan littää sinne niin vahvasti :). Ja vohvelit toki myös! Väriä ja taidetta näkisi tosiaankin hyvin mielellään myös täällä Suomessa. Tageja en niinkään arvosta, mutta huolella ja taidolla tehtyjä kuvia hyvinkin paljon.

   Poista
 2. Oi, kai sä sentään vohveleita tai ranskalaisia söit? Mä en oikein pidä belgialaisesta suklaasta, jotenkin överisokerista.

  Mun Belgia-ikävä vain pahenee tällaisten postausten takia :) Asuin Brysselissä 2009(?) kevään ja onnekseni oon päässyt siellä käymään vielä monesti sen jälkeen! Mutta silti se sydän sinne himoaa joka kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ranskalaisia kyllä, mutta en maistanut vohveleitakaan vaikka tuoksu huumaava olikin :D. En ollut syönyt gluteenia viikkoihin niin en uskaltanut ottaa sitä riskiä, että kroppa menee tien päällä sekaisin :). Belgialaista suklaata olen itse syönyt vain joitakin kertoja joskus. Nykyään olen aika nirso suklaan suhteen, niin en osaa sanoa tykkäisinkö, pitäisi maistaa :)

   En tiennytkään sun Brysselin keväästä! Kiva kuulla. Sittenhän kaupunki onkin sulle erityisen tuttu :). Tiedän keltä kysyä vinkkejä mikäli toinen vierailu kaupunkiin joskus tulee!

   Poista
 3. Tapasin aikoinaan käydä työkuvioissa Brysselissä useamminkin ja muistan kun jonain kertana, kun jäi hetki ylimääräistä aikaa, otin junan kaupungin ulkopuolella sijainneesta kokouspaikasta keskustaan, ajatuksena kierrellä hiukan kauppoja ennen paluumatkaa, niin noustessani ylös metrosta keskustassa tiesin heti missä olin, ilman karttaa. Tuli sellainen fiilis, että minähän olen "kotonani" tässä kaupungissa. Joskus vietimme tuolla myös uudenvuoden - vuosi vaihtui upeasti Grand Placella shamppanjapullojen sivistyneesti poksahdellesta! Mutta nyt viime käynnistä onkin jo aikaa - mahtaisinkohan enää olla kaupungissa kotonani :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, oli varmasti kiva fiilis :). Jotkut kaupungit ovat todella kotoisia eikä sitä osaa välttämättä edes tarkalleen selittää, että mistä johtuu. Sinunhan pitäisi ottaa uusinta jossain kohtaa ja matkustaa kaupunkiin. Se onkin yksi hauskimmista syistä matkustaa samaan paikkaan uudelleen; sitä voi palata ns. muistelumatkalle ja katsoa onko kaupunki - tai ihminen itse - muuttunut kuinka paljon :)

   Poista
 4. Olin kaksi viikkoa sitten Brysselissä ja tykkäsin kovasti. Paljon kivoja alueita ja lähiöitä, jotka eroavat toisistaan. Suklaata en kans syönyt, ei oo mun makuun ;) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykästyit! Veikkaan, että tuonne on minun mentävä toistekin. Tutkimaan ja viihtymään vähän lisää :). Sen verta kiva kaupunki oli.

   Poista
 5. Olin pääsiäisenä pari päivää Brysselissä ja kaupunki yllätti positiivisesti. Odotusarvot eivät hirveän korkealla olleet, mutta tykästyin kaupunkiin kertaheitolla. Tuli itsekin käytyä katsomassa paljon noita rakennusten sarjakuvamaalauksia, joten oli kiva nähdä sellaisiakin mitä ei itse tullut katsottua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykästyit! En kyllä ihmettele. Kaupunki on ehkäpä kivempi kuin moni luuleekaan. Aloin itse kiinnostua siitä oikeastaan vasta muutama vuosi sitten, mutta onnistui kyllä yllättämään minutkin. Nuo teokset olivat mielettömän upeita!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!