Strasbourg, ranskalaiskaupunki Saksan rajalla, oli monen vaihtarin päiväretken kohteena. Kävin itsekin kaupungissa kahdesti, mutta ensimmäisellä kerralla viivyin vain parisen tuntia. Vierailu kaupungissa sopi hyvin Luxemburgin ja Belgian matkaan, koska halpabussiyhtiö Megabus kuljettaa Strasbourgista näihin paikkoihin eurolla parilla.
Paluumatkalla Belgiasta pysähdyin kaupungissa pidemmän aikaa. Päivä sattui olemaan sunnuntai, mukavan rauhallinen kaupungin tutkiskeluun. Arkena kaupungin kaduilla oli ollut vilkkaampaa, mutta aurinkoisena sunnuntaina Strasbourg näytti letkeämmän puolensa. Kauppojen sijasta ihmiset viettävät aikaansa ravintoloissa syöden ja ulkona kävellen. Itse kuljeksin rauhalliseen tahtiin kaupungin katuja pitkin ja ihastelin erityisesti kauniita rakennuksia.

Joen varrella piknikoidessa bongasin majavan. Siinä piti ihan hieraista silmiään, etteivät ne vain valehtelisi. Tehdessäni lähtöä uiskenteli majava lähemmäs ja parin muun ihmisen kanssa toljotimme otuksen puuhia ja uintia uteliaina.
Strasbourg on soma kaupunki, joten mikäli sattuu vaikkapa automatkan varrelle, niin suosittelen pysähtymään!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Minä olen jopa onnistunut yöpymään jonkun kokouksen tiimoilta kaupungissa aikoinaan muutaman yön verran! Ja tosiaan, kiva pieni kaupunkihan se on. Olen parin muun matkan yhteydessä jopa yrittänyt miettiä miten saisimme kaupungin mukaan, että siippakin pääsisi siihen tutustumaan. Muistan erityisesti, että tuon keskikaupungin rantaa kiertävän joen reunaa oli mukavan helppo kiertää aamulenkillä ja että kauppakatujen koluamiseen oli aivan liian vähän (työmatkalla) aikaa! Suosittelisin omasta puolestanikin kaupunkia kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonnekin olet ehtinyt :)! Joen reuna oli viihtyisä ja sen varrella oli tosiaankin kiva kävellä. Satuin sopivasti juuri paikalle kun yksi pienistä silloista piti hetkeksi sulkea, jotta joella kulkeva laiva pystyi jatkamaan matkaa. Sillan avaaminen olikin hauska nähdä! Siirtyi hauskasti sivulle eikä ylös kuten yleensä olen nähnyt niiden menevän.

   Poista
 2. Näyttää kivalta kaupungilta. Voin kyllä uskoa, että citymajavan nähdessään joutuu hieman hieraisemaan silmiään :D Mahtava bongaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva kaupunki, jokseenkin viihtyisä ja leppoisan oloinen, ainakin noin sunnuntaina, arkena toki ruuhkaisempi. Eläinbongaus oli kyllä mahtava :D

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!