Kroatian pieni rannikkokaupunki Zadar on historiallinen ja soma.

Zadarissa ei ole kiire. Kaupungissa on hienoja rakennuksia, kapeita katujakin, kohtuuhintaisia kuppiloita sekä upea meri tätä ympyröimässä. Huhtikuussa aurinko paistoi kuin Suomen kesässä ja ihmiset viettivät ulkona aikaa syöden, juoden, kävellen ja piknikoiden.
Zadarissa on tavallaan paljon kaikenlaista nähtävää, mutta niin pienellä alueella, että keskustan ehtii kiertämään maleksienkin päivässä. Kapeiden katujen vastapainona on myös tilaa, erityisesti meren äärellä, joten ainakin juuri ennen sesongin alkua kaupungissa oli todella leppoinen tunnelma ihmisten kävellessä hitaasti ja autojen antaessa hyvin tietä jalankulkijoille.

Ihmisten vähyys iltaisilla kaduilla tuntui toisinaan jopa oudolta vaikka lähes poikkeuksetta matkustan sesongin ulkopuolella muulloinkin. Erään matkailijan kanssa keskustelimmekin, että olisi mielenkiintoista nähdä Zadar kesällä. Onkohan kaupunki kovin erilainen silloin? Paikallinen baarinpitäjä väitti näin olevan.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Me oltiin keväällä Kroatiassa ja meiltä jäi Zadar väliin. Mietittiin pariksi viimeiseksi yöksi eri vaihtoehtoja, mutta päädyttiin melko vilkkaaseen Trogiriin. Zadar näyttää kuvissasi kivalta ja olen kuullut siitä muutenkin lähinnnä kehuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekin kävitte :). Kroatia on kiva maa. Siellä haluan matkustella jossain vaiheessa lisääkin, nyt tuli nähtyä vain muutamia paikkoja.

   Poista
 2. Ainakin 5 vuotta sitten kesäkuun lopulla oli todella rauhallista. Zadar on tosi symppis paikka ja sieltä pääsee kivasti vierailemaan lähisaarilla. Mukava kuulla, että rauha on säilynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Vaikea kuvitellakaan, että tuolla olisi mitään suurempia ruuhkia koskaan, vaikka herra meille näin sanoikin. Ennen matkaa luulin, että kaupunki olisi eläväisempi, joten oli ihan mukava yllätys, että sieltä puuttui semmoinen hälinä tyystin. Zadarista on tosiaan kätevä tehdä päivämatkoja saarille ja pidemmällekin.

   Poista
 3. Mä tykkäsin Zadarista. Oltiin siellä pari vuotta sitten kesällä. Santanan konsertti sattui just yhdelle illalle, kun oltiin dinnerillä keskustassa. Lähinnä eksyttiin keskustaan ilta-aikaan, joten oli kiva katella sun kuvia aurinkoisessa säässä :) Zadar on symppis!
  http://www.hugepassionforlife.com/blog/2014/05/ne-kauniit-illat-zadarin-kaupungissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, että olet käynyt! Zadar oli kaunis sekä päivällä että illalla. Upeita kuvia otit! Siellä on kuulemma yksi maailman kauneimmista auringonlaskuista. Olihan se nätti :)

   Poista
 4. Me käytiin itseasiassa viime kesänä Zadarissa ja oltiin siellä pari yötä! Oli ihana symppis tuo vanhakaupunki sitten lopulta, vaikka ensin Zadariin saapuessa näytti siltä, kuin oltaisi rantauduttu jonnekin tehdasmiljööseen :D Tultiin ehkä väärältä nurkalta mestoille..

  http://www.rimmablog.com/blog/mmablog.com/2014/08/kroatian-polttavalla-rannikkotiella.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ai hauska! Ei se ensivaikutelma bussiaseman liepeilläkään paras mahdollinen ollut, mutta parani tietysti heti kun pääsi meren äärelle ja vanhaan kaupunkiin kaupunkia katsomaan :). Kiitos linkistä! Luin sun tekstis just pari päivää sitten uudelleen :)

   Poista
 5. Mä kävin kesäkuun alkupuolella Zadarissa eikä sillonkaan ollut ihmisistä tietoakaan. Eihän se high season ollut, mutta välillä tuntui että oltiin kaverin kanssa koko kaupungin ainoat turistit. Tosi moni ravintola oli suljettukin. Mä en tykännyt Zadarista kyllä oikein paikkanakaan. Vanha kaupunki oli pieni, tekemistä oli vähän ja tuntui että joka kadulla myydään matkamuistoja tai päiväretkiä. Onneks päädyttiin sit yöpymään pienessä kylässä Zadarin etelä-puolella mikä oli ihan oma lukunsa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Sama fiilis oli tosiaan itselläkin kun ihmettelin ihmisten vähyyttä. Mukavaa, että löytyi mieluinen paikka :). Itsekin taisin pitää enemmän Splitistä vaikka siellä olikin enemmän ihmisiä. Luonto on kuitenkin Kroatian parhaimpia puolia!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!