Kävin Zürichissä toukokuussa. Vietin päiväni kaupungissa kävellen, torkkuen ja kuvaillen. 

Asiani olisivat voineet olla Zürichissä vähän paremminkin. Olin nukkunut yöni huonosti, joten saavuin kaupunkiin väsyneenä. Pari päivää aikaisemmin oikea silmäni oli tulehtunut niin, etten voinut käyttää siinä piilolinssiä ja jostain syystä silmä oli hyvin herkkä valolle. Kaupungissa sattui olemaan todella lämmin ja hyvin kirkas päivä mikä tarkoitti sitä, että arastelin aurinkolasit päässäkin silmää niin paljon, etten alkuun juuri eteeni nähnyt kyyneliltäni. Lisäksi luottokorttiani oli käytetty luvatta Ruotsissa joitakin päiviä aikaisemmin ja matkarahavarastoni oli tämän takia hetkellisesti puutteellinen - Sveitsi ei ole välttämättä paras maa matkustella pihistellen.Sen sijaan, että olisin hötkinyt ympäriinsä yrittäen nähdä kaiken, etenin todella leppoisasti. Kesäpäivän ilma ja kaupungin kiireetön tunnelma oli niin täydellinen, että päätin tehdä sitä mitä Suomessakin kesäisin rakastan: ottaa torkut puistossa. Ja ai että kuinka hyvää tekikin unet nurmella maaten, järven äärellä, auringon lämmittäessä ihoa! Täydellistä.

Unien jälkeen oli kiva taas jatkaa kävelyretkeä kun aurinkokaan ei paistanut enää suoraan silmiin. Maleksin koko loppupäivän ympäri kaupunkia. Kiertelin pienillä kaduilla ja ihastelin niiden rauhallisuutta. Lämmin ilma oli tainnut saada ihmiset veden äärelle pidemmäksikin aikaa, koska muhkuraiset kadut olivat ihmisistä tyhjiä. Tiesin ennen matkaa, että Zürich on kansainvälinen kaupunki, mutta onnistuin silti yllättymään siitä kuinka paljon kieltä kaupungin kaduilla todella kuuli.Kaunis kaupunki tuo Zürich. Minä kuljin matkani Flixbussilla, kuten monesti aiemminkin. Voin lämpimästi suositella halpabussiyhtiötä Keski-Euroopassa reissaaville.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Voi, miten kurjasti alkoi sun reissu, mutta onneksi se päättyi noin hyvin! Silmätulehdukset ja muut -ongelmat on kyllä varsin raastavia etenkin silloin, kun on reissussa ja aurinko paistaa.
  Mä tarvitsen myös silmälaseja, mutta silmät eivät juuri auringonpaistetta kestä, joten etenkin kesällä piilarit on kovassa käytössä.

  Zürich kuulostaa ja näyttää kauniilta kaupungilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kehnosti lähti päivä tosiaan käyntiin, mutta onneksi parani iltaa kohden :). Juu eipä ole kivaa reissussa oikeen mitkään terveysongelmat. Onneksi piilolinssit ovat kehittyneet vuosien aikana niin, että ne hengittävät hyvin, joten sopivat niin satunnaiseen kuin pitkäaikaiseen käyttöön (toista oli kymmenen vuotta sitten). Itsehän käytän piilolinssejä noin 364 päivää vuodesta :D. En oikeastaan pidä edes aurinkolaseista, mutta satunnaisesti siedän niitä naamalla :)

   Poista
 2. Ihana Zurich! Mulla on niin jäänyt kiireiden ja muiden reissujen vuoksi omat Zurich-postaukset kokonaan vielä julkaisematta. Kaunis keli ainakin sattui sulle matkaan. Sveitsi on ihana, mutta pirun kallis. Onneksi maisemien ihailu ei maksa mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, todella mielenkiintoinen maa, mutta kallistahan siellä on. Mutta ne parhaat asiat elämässä ovat onneksi ilmaisia sielläkin :).

   Kesti itselläkin pieni ikuisuus tämän julkaisemisessa, muista jutuista puhumattakaan... :D. Kivahan näitä on jälkikäteenkin lukea, joten jahka saat kirjoitettua, niin luen mielenkiinnolla juttujasi kaupungista :)

   Poista
 3. No johan sulle sattui hankaluuksia matkaan! :( Sveitsi ei tosiaankaan ole paras paikka matkailla puutteellisella reissubudjetilla. Itse en ole siellä käynyt (vielä) lainkaan, mutta mies vieraili siellä myöskin toukokuussa ja kehui paikkaa, mutta kauhisteli hintatasoa. Kovasti tuo maa houkuttelisi, mutta lottovoitto sitä ennen olisi ihan jees... :D

  Ihanan paljon joutsenia ja muutenkin näyttää kyllä juuri niin aurinkoiselta kuin kerroitkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuonne olisi tosiaan kiva mennä joko suuremmalla budjetilla, erityisesti jos kerralla haluaisi enemmän nähdä. Toki kunnon pihistelybudjetillakin olisi takuulla hauskaa. Maassa on kuitenkin sen verta paljon mielenkiintoisia paikkoja, että vähän enemmän olisi kiva sitä rahaa taskussa olla vaikka esim. autossa nukkuisikin tai ruoat itse kokkaisi. Naapurimaista käsin tuonne on helppoa tehdä päiväretkiä, mutta niitä pitäisi kyllä olla jo useampia, että kaikki kivat paikat ehtisi edes nopeasti käymään :)

   Joutsenia oli tosiaankin paljon ja aurinkoinen päivä ihana, vaikka silmää arastelinkin :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!