Kesäkuu oli hyvin tapahtumarikas. Tiedossa oli jo Saksasta lähtiessä, että seuraavien viikkojen aikana tulee paljon tapahtumaan. 

Ensimmäiset päivät vietin Tampereella sosialisoituen. Söin herneitä, vietin aikaa tutuissa kahviloissa hommia tehden ja ystäviä tavaten, hoidin käytännön asioita ja nautin Suomen luonnosta.

Tampereelta suuntasin Helsinkiin Katjan seurassa SUP-tapahtumaan. Siitä hauskasta illasta lisää Katjan Fat in BKK - blogissa. Suppailun kokeileminen ensi kertaa oli huisia ja voisi sitä mennä toistekin. Helsingissä kävin toistamiseen viikkoa myöhemmin matkabloggaajien tapaamisessa ja siskoa moikkaamassa.
Helsingistä matka jatkui Lohjalle muutamaksi päiväksi. Nautin ihanasta luonnosta, hiljaisista metsäteistä ja perheeni seurasta. Melko mahtavaa mennä nukkumaan niin, että vierellä makaa pikkusisko, pään päällä loikoilee äidin kissa ja takapuolta vasten nojaa siskon läheisyyttä hamuava koira, joka seurasi minua koko vierailun ajan kuin hai laivaa.

Lohjalta käsin teimme reissun Fiskarsiin, jota siskoni esitteli minulle hiljaisena arkipäivänä. En ole itse vieraillut siellä lapsuuden jälkeen, joten olikin virkistävä reissu. Upea paikka on kyseessä ja jonkin kylätapahtuman aikaan varmasti vielä toisella tapaa tunnelmallinen. Lapsuuden maisemani ja sitä ympyröivät kylät ja kaupungit ovat kyllä melkoisen upeita!

Juhannuksen vietimme Tampereella. Kaupunkijuhannuksesta ei kuitenkaan perinteitä ja luontoa puuttunut, koska ystävä oli taiteillut meille saunaan vihdan, jolla tuli ihoa mäiskittyä. Myös vedessä kävimme kastautumassa ja veneellä ajelemassa. Olimme menossa kokkoa katsomaan, mutta olin katsonut aikataulut väärin, joten kokko oli hyvinkin palanut siinä vaiheessa. Sunnuntaina aurinko näyttäytyi ja me ajoimme veneellä saareen luonnosta nauttimaan.


Kesäkuun viimeisiä päiviä vietin Amsterdamissa. Lähdin kaupunkiin TravelBirdin kutsumana. Pari päivää olivat lämpöiset ja mukavat. Amsterdam yllätti positiivisesti vaikka olin siellä kerran aiemmin ollutkin. Siitä reissusta lisää vielä myöhemmin.


Heinäkuu ei näytä myöskään lainkaan hullummalta, kaikenlaista mielenkiintoista tapahtumaa on luvassa. Näin kesäisin sitä jaksaa päivästä toiseen ihastella valoisuutta ja Suomen kesän ihanuutta, sateineen ja auringonpaisteineen. Kesäisin matkakuume Suomen ulkopuolelle usein hellittääkin - täällä on niin hyvä olla.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kyseessä on kansainvälinen tempaus ja Suomessa sitä vetävät Satu Destination Unknown - blogista, Nella Kaukokaipuu - blogista ja Veera Veera Bianca - blogista. Ohjeet voit lukea täältä.

Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

20 kommenttia:

 1. Oi Fiskars <3 Ihana kaupunki, eikä tuo Suomen suvikaan pöhkömmältä näytä. :)

  VastaaPoista
 2. Just näin! Kesäisin mulla on matkakuume Suomen kiertelyyn, ei tee mieli muualle. Ilmeisesti piti ensin kiertää maailmaa, jotta ymmärsi Suomen kesän ihanuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kesä on niin mieletön ja lyhyt, että siitä suurimman osan viettää mielellään täällä. Teillä on kyllä mahtavasti järjestelty reissut kun olette kesällä paljon Suomessa. Noin itsekin tekisin mikäli nomadi tai ulkosuomalainen olisin :)

   Poista
 3. Pitäisikin tehdä kesäretki Fiskarsiin, monet muutkin ovat sitä kehuneet! Suomen kesä on kyllä ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ei sitä turhaan kehuta. Ja lähistöltä löytyy niin mieletön määrä kaikkia muitakin ihania paikkoja, joten kannattaa ottaa auto alle ja mennä ajan kanssa kiertelemään :)

   Poista
 4. Oih, ihana kesä! Sulla on ollut kiva kesäkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Toivottavasti oli sullakin :). Seuraavaksi sitten heinäkuu, jei!

   Poista
 5. Onneksi työnantaja on jossain määrin huolehtinut siitä, että on päässyt/joutunut katsastamaan muutaman Suomenkin suven paikan kesäjuhlien tai muun teambuildingin tiimoilta. Muistelisin, että vaikka tuo Fiskars on tutuhko jonkun moisen reissun tiimoilta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä jos on töidenkin puolesta päässyt reissaamaan! Itse olen mm. harrastuksien puolesta päässyt kiertelemään ympäri Suomea ja nyt aikuisena on kiva käydä joissakin samoissa paikoissa kuin nuorempana :)

   Poista
 6. Ootpa sä ehtinyt kesäkuussa paljon kaikkea... Lohja ja Fiskars näyttää ihanan levollisilta :) mun kesä sujahtaa pitkälti töissä ja lähiseudulla pyöriessä, niin että pääsen elo-syyskuussa vihdoin ansaitusti lomailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti laittaa töpinäksi kun ei ollut joitakin läheisiä nähnyt hetkeen <3. Lohja ja Fiskars on molemmat todellakin levollisia paikkoja. Mieli lepää jo kun ajattelenkin.. :).

   Ihanaa, että ehdit kesällä lomailla kuiteskin, ettei kaikki aika mene töissä!

   Poista
 7. Sulla on kyllä vauhtia riittänyt!! Fiskars on paikka missä haluaisin ehdottomasti käydä, en ole siellä koskaan pistäytynyt. Mukavia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiskars on soma, visiitin arvoinen! Kuten moni muukin pienempi paikka siinä lähellä :). Ihania kesäpäiviä myös sinne!

   Poista
 8. Ihania kesäkuvia! Ja Fiskars on kyllä todella symppis ja kaunis paikka!

  VastaaPoista
 9. Kuullostaa kivalta kesäkuulta! Fiskarsissa en ole vieläkään käynyt vaikka pitkään on pitänyt, josko sen ottaisi vaikka loppukesän listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tässä vielä ehtii, onneksi on kesää paljon jäljellä! Kesti itselläkin vähän turhan kauan, että siellä tuli poikettua. Nätti paikka!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!