Split on kaunis rannikkokaupunki Kroatiassa. Kaupungissa tuli huhtikuussa vietettyä vain päivän verran, mutta jo oli kiva päivä. Splitissä vastaan tuli kaksi kivaa paikkaa mistä ihailla kaupunkia korkeuksista.

Marian Hill

Ihanan rentouttava paikka. Maisemat kaupunkiin ja merelle ovat upeat ja ihmisiä oli ylhäällä kummallisen vähän. Metsässä oli hiljaista ja siellä sai rauhassa. Isommilla poluilla tuli välillä pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä vastaan ja eipä ollut heidän treenimaisemissa moittimista. Ylhäällä on myös luola, mutta sitä ei löytynyt. 
St. Domniusin kellotorni

Lippu torniin kustansi huhtikuussa 15 kunaa ja ylös mennään kapeita ja korkeita kiviportaita pitkin. Sen jälkeen portaat vaihtuivat teräksisiin ja siinä vaiheessa minua alkoi vähän jännittämään. Tornin koloista kun on näkymät kaupunkiin ja torni on 60 metriä korkea. Portaat itsessään eivät onneksi huojuneet, mutta vastaantulijan tullessa piti väistää sivulle ja siinä vaiheessa askelmat liikkuivat epäilyttävästi.

Ylhäältä tornista on hienot maisemat joka suuntaan. Laivojen lähtöjä oli mukava katsella tornista. Monen talon kattoterassille oli myös näkymä tornista, mikä kaltaiseni kerrostalovakoojan mielestä oli hauskaa.
Split oli kaunis ja huhtikuussa mukavan lämmin kaupunki ja Kroatiaan maana tykästyin. Paljon jäi ensimmäisellä reissulla kokematta, joten ehkä sitä tulee joskus palattua tutkimaan lisää. Erityisesti kiinnostaisi käydä Krkan kansallispuistossa, mikä oli harkinnassa, mutta jäi lopulta välistä. Paklenican kansallispuistosta sen sijaan on tulossa kuvia myöhemmin.

Curious Feet on Facebookissa, Instagrammissa sekä Twitterissä!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Ekalla esittelemälläsi kukkulalla tuli käytyä tossa kaksi vuotta sitten reilauksen yhteydessä ja hassua kun itseltä löytyy sieltä lähes identtisiä kuvia :D Mutta kaunis paikka oli kyllä! Ei ehkä silleen pitemmän päälle ole tuolla mitään erikoista tekemistä, mutta kyllä siellä sen pari päivää ihan mukavasti viettää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin hirmuisesti kukkulasta, ihana rauha keskustaan vilskeeseen nähden. On tosiaan kaunis paikka! Sellainen kuva itsellekin jäi, ettei välttämättä pitkäksi aikaa olisi erityistä tekemistä, mutta muutama päivä menee kaupungissa nopeasti.

   Poista
 2. Tulipas hauska flash back reilun 9 vuoden takaa jolloin kävin tuolla kukkulalla, interrailin yhteydessä ekalla omatoimimatkalla! Split jäi mieleen aurinkoisena, viihtyisänä kohteena. Kroatiaa olisi makeeta päästä tutkimaan joskus enemmänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että olet käynyt tuolla noin kauan sitten! Palaa ihmeessä joskus katsomaan millaiset fiilikset tulee toisella reissulla :). Kroatiaa olisi todellakin kiva tutkia enemmänkin, kierrellä luontokohteita ja nauttia kiireettömistä päivistä meren rannalla :)

   Poista
 3. Hah, kerrostalovakooja :D Komeat maisemat olet onnistunut löytämään. Meillä jäi kokonaan antamatta Splitille mahdollisuus, mutta kovasti siitä on sittemmin kehuja kuultu, joten ehkä pitäisi vielä sinnekin joku päivä suunnata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on sopivasti tyrkyllä, niin kieltämättä ihmisten asunnot kiinnostavat kovasti, ulkomailla tosin lähinnä :D. Oli upeat maisemat! Split on soma kaupunki. Ehkä poikkeatte siellä joskus. Vaikka toki Kroatiassa on muitakin kivoja paikkoja missä viihtyä :)

   Poista
 4. Hieno kohde, Kroatian vesiputoukset olisi kiva nähdä :) näyttävät kaikissa kuvissa upeilta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kroatia on kyllä kiva maa matkustaa. Kylät ja kaupungit ovat somia ja luonto kaunista. Suosittelen :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!