Nyt on palauduttu takaisin Etelä-Suomen maaperälle ja matka Ruotsiin on muisto vain. Minulla oli tästä Pohjois-Ruotsin vaellusreissusta kovat odotukset. Oletin maisemien rauhoittavan kauneudellaan ja seuran olevan mukavaa, mutta reissu onnistui silti mukavasti yllättämään. Voisin kuvailla koko matkan olevan ylistyssanaa toisensa perään, oman fiiliksen ollessa melkoisen korkealla.


Kuvankaappaus Google Maps


Sain matkaohjelman sähköpostiini reilu viikko ennen matkaa ja sitä luettuani aloin hihkumaan bussissa yksikseni. Kun matkaohjelmassa lukee luolastovierailu, helikopterilento jäätikölle ja 9 kilometrin vaellus vuorelta alas, niin kukapa seikkailunhaluinen reissuruuna ei olisi innoissaan?! Reissu oli just eikä melkein kuin minulle suunniteltu ja nautin luonnon läheisyydestä sydämeni kyllyydestä.

Edeltävien aktiviteettien lisäksi pääsimme halutessamme myös kokeilemaan golfaamista, kuulemaan paljon faktaa alueen historiasta ja mahdollisuuksista, kalastamaan, syömään hyvää ruokaa ja ihailemaan kauniita vesiputouksia. Björkliden ympäristöineen tarjoaa matkailijoille ja luonnon ystäville hyvin monipuolisia aktiviteetteja. Hauskaa oli myös se, että vierailumme aikaan Björklidenissä kuvattiin Midnattssol- dekkaria, joten hotellin käytävillä tuli välillä verisiä ihmisiä ja ruotsalaisia näyttelijöitä vastaan.

Suomen Lapissahan olen käynyt aikoja sitten, mutta se nousi unelmaksi uudelleen joitakin vuosia sitten ja parin vuoden ajan se on noussut keskusteluissa esille säännöllisesti. Björklidenin reissu tulikin hyvään saumaan, mutta ei kuulkaas hälventänyt Lapin matkakuumetta lainkaan vaan tämän jälkeen se vasta yltyikin! Hetken jopa lähtöä edeltävänä iltana fiilistelin ajatusta siitä, että jättäisin paluulennon käyttämättä ja tulisin hitaammin maitse takaisin, seikkailunhalu eli vielä niin voimakkaana. Vastuuntuntoinen tylsimys minussa otti kuitenkin vallan ja arkeenhan sitä palattiin aikataulun mukaisesti. On täällä Tampereen metsissäkin kyllä muikea olla juuri nyt, ruska kun saapunee tännekin pian. 

Matkaan sattui mukaan mukava kokoonpano, lisäkseni oli kaksi muuta matkabloggaajaa Panu ja Saana, joista aurinkoisen Saanan kanssa tapasimme ja reissasimme ensimmäistä kertaa yhdessä, muotibloggaaja Anna sekä toimittaja Teija. Kaikki oppaamme olivat lisäksi ystävällisiä ja heidän kanssaan oli leppoisaa mennä ja temmeltää.


En voi muuta kuin sydämellisesti kiittää Visit Swedeniä* sekä Lapland Resortsin ja Arctic Guidesin ystävällistä henkilökuntaa tästä matkasta. Lisää tarinoita ja kuvia reissusta tulossa piakkoin!

*Tämä huikea matka toteutettiin yhteistyössä Visit Swedenin kanssa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

14 kommenttia:

 1. Mie olen niin kadekadekade!! Olisin kiljuen lähtenyt tuolle reissulle jos olisi kutsuttu. Aivan huokailin kun luin Annan blogista jo ensimmäistä Björkliden-postausta, huh hui...
  Olen kerran käynyt tuolla kun asuin yhden kesän Kiirunassa. Voi miksi ehdin sinne vasta niin myöhään kun oli myöhäistä lähteä enää uudelleen. Mielenkiinnolla odotan lisää postauksia. Ehkä mieki sitten ensi syksynä pääsen tuonne ruskaretkelle... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä sellainen unelmareissu, että oksat pois :D! Mutta aivan mahtavaa kuulla, että olet asunut Kiirunassa. Jos tilaisuus tulee, niin lähde ehdottomasti tuonne ruskaretkelle :)! Itse lähtisin takaisin koska vain.

   Poista
 2. Huikean kuuloinen ja näköinen reissu teillä. Ehkä hieman nyt harmittaa, että meni Saksan reissun kanssa päällekäin… Ihana kuitenkin päästä teidän blogeista näkemään mitä kaikkea naapurin pohjoisosat tarjosivatkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi olis ollut mahtavaa jos olisit ollut mukana! Vaikka suurena Saksan fanina uskon, että oli sekin reissu mahti! Huikea reissu oli tosiaan meilläkin ja olisi kiva päästä takaisin jossain kohtaa :)

   Poista
 3. Olipa iloinen postaus! En yhtään ole erämatkailija, mutta näin sitä voi innostua, kun joku tarpeeksi hyvin innostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Rosita :). Eräjormailu on aikalailla parasta :D. Jos Lappi syksyllä on kokematta, niin lähde ihmeessä joskus!

   Poista
 4. Oi ihana Teea, etpä arvaakaan kuinka hyvältä tuntui lukea kuvaus "aurinkoinen Saana"! :) :) :) Tämä oli kyllä paras reissu pitkään aikaan, ja matkaseura oli tosiaan mitä mahtavinta. Ehkä me voitais suunnitella talvireissu meidän omaan Lappiin. Viime kerrasta kun on vierähtänyt... no, yli 15 vuotta ainakin, ja lumilautakin on joutunut pölyyntymään varastossa parin talven ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sellainenhan sä olet, kiva kuulla että ilahduit :). Ja allekirjoitan, paras reissu hetkeen ja seurassa ei mitään moittimista. Talvireissu olis ihana! Voisit opettaa mua lautailemaan, vaikka ekana vois kyllä harjotella niillä suksilla enemmän :D. Ja Lappi talvella on unelma myös :)

   Poista
 5. Kiitos reissuseurasta! Tosiaan huikeita kokemuksia (ja vähän koettelumuksiakin), joista riittää kerrottavaa pitkäksi aikaa. Ja ne maisemat, ne maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Panu! Sun kanssa oli taas todella hauska ja leppoisa matkustaa ja toivottavasti näitä reissuja yhdessä tulee lisää :). Kerrottavaa ja muisteltavaa tästä reissusta kyllä riittää, paljon sitä ehtiikin muutamassa päivässä!

   Poista
 6. Upea reissu ja maisemat! Tykkäsin tuosta teidän sopivasti monipuolisesta ohjelmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Ja pidin minäkin monipuolisesta ohjelmasta, oli kiva päästä kokeilemaan erilaisia juttuja, mutta onneksi melko rennolla aikataululla :)

   Poista
 7. Inarilaisena voisi ajatella, etten innostuisi näistä kuvista, mutta voi tsiisus! Onneksi lähden jo torstaina käymään kotona, niin pääsen vähän ruskaisiin pusikoihin möyryämään. Innolla odottelen lisää Ruotsi-juttujasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat kotimaisemat sulla inarilaisena! Nyt olen kade vaikka juuri pohjoisesta tulinkin, kelpaisi Inarin ruskamaisemat tälle viikonlopulle vallan mainiosti :). NAUTI!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!