Viime viikolla koitti odottamani erikoinen laivamatka Silja Serenaden kyydissä Helsingistä Raumalle. Tälle ainutlaatuiselle telakkamatkalle oli kutsuttu* joukko toimittajia ja bloggaajia ja sain kunnian olla yksi näistä erikoisvieraista. Olen itse matkustanut Silja Serenadella ensimmäisen kerran muutama vuosi takaperin pressimatkalla, mutta tällä kertaa ei juotu shampanjaa taikka pelattu pelikoneita vaan keskityttiin eri tavalla hauskanpitoon kurkkimalla kulissien taakse.
Kaikenlainen kulissien takana hääräily, pintaa syvemmältä tutkiskelu, on äärettömän mielenkiintoista, oli kyseessä melkeinpä mikä asia tahansa. Reissaajana olen muutenkin sellainen, että haluan saada kattavan kuvan paikoista, jonne matkustan. Uteliaana ihmisenä opin myös mielelläni uutta alasta kuin alasta ja tällä matkalla kiehtoi hyvin paljon juurikin se, että pääsen näkemään mitä matkustajille suljettujen ovien takaa löytyy. 


Erityisesti odotin vierailua laivan komentosillalla sekä konehuoneessa. En joutunut pettymään. 

Teki mieli kokeilla ja näprätä kaikkia mahdollisia nappuloita saadakseni selville mitä ne tekevät. Komentosillalla ollessani en malttanut keskittyä muuhun kuin ympäriinsä pyörimiseen, kiikarointiin sekä maisemien ihailuun. Ohi korvien meni varmasti vaikka kuinka mielenkiintoista informaatiota samaan aikaan kun minä vakoilen kiikareiden lävitse tupakalla olevia raksamiehiä ja etsin jäävuoria mereltä. 

Konehuoneessa hauska ja mukava oppaamme konepäällikkö Jari johdatti meitä ympäriinsä. Hän kertoi kattavasti ja elävästi siitä mitä konehuoneessa tapahtuu. On nautinnollista kuunnella ihmisiä, jotka osaavat kertoa omista töistään ja intohimoistaan kiehtovasti ja hauskasti, joten Jaria olikin ilo kuunnella.
Mieleenpainuvaa matkassa oli tietenkin myös se, että laivahan oli remonttikunnossa ja matkustajien sijaan se oli täynnä remonttimiehiä työn touhussa. Ravintolat ja liikkeet olivat suljettuina ja ainoa hetki kun laivan Atlantis-yökerhossa oli vilskettä, oli matkan alussa kun siellä pidettiin turvallisuusinfo. 

Ensimmäiset tunnit laivalla riittikin tohinaa, mutta keskiyötä kohden meno rauhoittui. Ja voitte vain kuvitella kuinka hauska tunnelma oli siinä vaiheessa kun kävelen laivan käytävillä yksikseni, teippiä, roskaa ja tavaraa on siellä täällä, tuuli ujeltaa kovaa ulkona ja laiva pitää omia ääniään samalla hieman keinuen. Mielikuvitus taas laukkaamaan ja meikäläinen oli zombielokuvassa!


*Telakkamatka toteutettiin yhteistyössä Tallink Siljan kanssa. Kiitos!

Suosittelen muuten erittäin lämpimästi klikkaamaan Samin Valkeat Laivat - sivustolle lukemaan yksityiskohtaisempaa kuvausta reissusta. Mies on melkoinen tietopankki mitä laivoihin tulee!
LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta jutusta ja matkaseurasta! :) Oli kyllä hauska ja aikalailla erilainen laivareissu tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Mukavan erilainen reissu tosiaankin oli :)

   Poista
 2. Ois kyllä ollut kiva päästä tälle matkalle mukaan, vähän erilainen risteily tosiaan! :) Mutta iltapäivä teidän kanssa kaupungilla oli ihan huippu, kiva kun löysitte aikaa pienelle Vanha Rauma -tourille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut mahtia jos olisit ollut mukana, mutta eiköhän näitä reissuja taas tule :). Iltapäivä Raumalla oli huippu! Ihan hävettää, että pääsin käymään siellä vasta nyt.. Se bussimatka takaisin Tampereelle meni meinaan ihan hujauksessa ja ihanan tilava ja siisti oli kyyti.

   Poista
 3. No vähän erilainen laivamatka joo. :D Tuleeko tuosta botskista uusittu ja uljaampi Silja Serenade vai vaihtaako se nimeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo hiukkasen.. :D. Tulee paljon uudistuksia laivalle. Serenade palaakin liikenteeseen jo ensi viikon alusta. Esimerkiksi Deluxe-hyteissä oli meneillään melkoiset remontit ja lapsille tulee kiva leikkipaikka. Uudistuksista voi lukea Siljan sivuilta:

   Silja Serenade uudistuu

   Poista
  2. Mein paikallislehdessä oli just tänään juttua, että 7 luksushyttiä valmistuu päivässä! :) https://ls24.fi/raumalainen/rmc-n-telakalla-luksushytit-uudistuvat-vauhdilla

   Poista
  3. Kiitos linkistä Saana! Tahti on kyllä huikea, mutta tehokkuus olikin hiottu huippuunsa :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!