Vuosi 2015 lähenee loppuaan ja on aika katsastaa mitä tässä vuoden sisällä on tapahtunut. 

Reissuja on ainakin paljon vuoteen mahtunut. Erityisesti koko kevät oli yhtä reissaamista Saksan sisällä moniin kaupunkeihin, kyliin ja luontoon sekä Saksasta käsin naapurimaihin. Matkailullisesti tämäkin vuosi oli kertakaikkiaan loistava, ihan jokainen reissu. Vaan enpä muuta oletakaan, kyllä reissaaminen vain on niiiiin ihanaa. Missäs sitä sitten käytiinkään tänä vuonna?




Viikko Miamissa & Roadtrip Floridassa

Viikko Miamissa ja vajaa pari viikkoa autolla Floridaa ympäri; Evergladesin luonnonpuistosta Naplesiin ja sieltä rannikkoa pitkin Tampaan, josta mm. Avon Parkin kautta Fort Lauderdaleen.

Reissun kohokohtia: 

yö autossa Evergladesissa tähtitaivaan alla ja pöllön laulua kuunnellen
villit delfiinit ja alligaattorit
Miamin katutaide
Auringonlasku Rooftop-baarissa Super Bowl - sunnuntaina
Avon Parkin State Parkissa vierailu ja se näky kun haukka saalisti vedestä käärmeen
autolla reissaaminen, aikatauluttomuus





Välilaskut Philadelphiassa ja Lontoossa

Lentojen väliin olin fiksannut useampia tunteja aikaa, jotta voisimme käydä katsomassa sekä Philadelphiaa että Lontoota päiväseltään. Philadelphiassa keskityin katutaiteeseen ja kulttuuriin, Lontoossa kiersimme katsomassa kaupungin "pakolliset" nähtävyydet ensikertalaiselle, koska matkakumppanini oli kaupungissa ensimmäistä kertaa.





Kevät Saksassa

Unelmieni täyttymys oli asua vajaa neljä kuukautta yhdessä lempimaassani. Vaihto-opiskeluaika meni yhdessä hujauksessa. Saksassa matkustelin paljon ympäriinsä ja kävin mm. useaan otteeseen Schwarzwaldissa. Ympäri Karlsruhea sekä sen lähikyliä tuli myös mentyä ja lisäksi matkustelin mm. Frankfurtissa, Münchenissä, Berliinissä ja Heidelbergissa.

Kevään ihanuuksia:

kotiutuminen Karlsruheen ja kielen alkeiden oppiminen
yllättävät katujuhlat, taide, hylätyt rakennukset ja kaupunkien salaisuudet
Schwarzwaldin kauniit metsät ja kylät, jotka olivat parhaimmillaan ratikkamatkan päässä
saksalaisten aktiivisuus ja avoimuus sekä mielenosoitukset
lämpö, joka teki patikkaretkistä täydellisiä jo maaliskuussa




Autolla Ranskan vuorilla

Road trip ja hotellissa asumista muutaman päivän ajan. Mielettömiä maisemia. Autolla reissaaminen on ihanaa! Ballons Des Vosgesin luonnonpuisto on todella upea, mutta yhtä lailla ihastuin entistä enemmän Saksan Schwarzwaldiin. Vierailu Erdmannshöhlen luolassa oli mielenkiintoinen, vesiputouksista ja metsistä puhumattakaan.




Meren äärelle Kroatiaan

Neljä päivää Zadarissa, päiväretki Splitiin ja vierailu Paklenican kansallispuistoon, jossa olisin viihtynyt pidempäänkin kuin auringonlaskuun. Maa on kaunis ja matkustan Kroatiaan varmasti toistekin. Reissu opiskeluiden välissä rentoutti mainiosti.

Reissun kohokohdat:

vuoret, jotka ympyröivät Paklenicassa
upeat auringonlaskut meren äärellä
kohtaamiset paikallisten kanssa




Päivä Strasbourgissa

Loppukeväästä lähdin reissaamaan halpabusseilla naapurimaihin ja pysähdyin Strasbourgissa kahdesti. Kaupunki on viehättävä. Ensimmäisestä päivästä jäi mieleen esimerkiksi majava, joka ui ja temmelsi joella, jonka varrella söin eväitäni.




Pysähdys Luxemburgissa

Luxemburgissa pysähdyin vuorokauden verran matkallani Brysseliin. Oli kiehtovaa vihdoinkin käydä tässä minivaltiossa. Aika meni lähinnä kadulla kävellen.




Pari päivää Brysselissä

Brysselissä vietin pari päivää ja ihastuin kaupunkiin. Erityisesti Tintti -sarjakuvasta tutut hahmot rakennusten seinillä sekä muu kaunis katutaide ilahdutti tätä taiteen ystävää. Brysselissäkin tuli lähinnä käveltyä ympäriinsä pitkiä matkoja, yhteen museoonkin tosin pysähdyin.




Aurinkoinen päivä Sveitsissä

Päiväreissu Zürichiin oli viimeinen reissu Saksasta käsin. Rahat olivat loppu ja päivä meni pihistellessä, mutta nollabudjetillakin kaupunki on vierailun arvoinen kesällä. Aurinko paistoi liiankin ihanasti koko päivän. Lienee selvää, ettei tämä nopea visiitti tule jäämään viimeiseksi, Sveitsiin vielä palaan.




Pari päivää Amsterdamissa

Damiin lensin pariksi päiväksi blogimatkalle TravelBirdin kutsumana. Muutamassa päivässä ehtikin kaikenlaista, kuten katsoa kaupunkia ensin veneen kyydistä ja sen jälkeen pyörän selästä. Amsterdamissa olen käynyt kerran aikaisemminkin, mutta tykästyin tällä kertaa syvemmin.

Muita superkivoja juttuja matkalla:

vierailu NEMO-tiedekeskuksessa
kahvit kirjaston mukavalla terassilla
iki-ihanassa kirjakaupassa kirjojen hipistely ja katumaiseman katseleminen
kaupungin eloisuus, värikkyys ja kansainvälisyys




Luontomatka Ruotsin Lappiin

Björklideniin lensin Visit Swedenin vieraana ja voi tyttäret mikä reissu. Matka oli mahtava alusta loppuun ja reissu oli yksi koko vuoden kohokohdista. Ruotsin Lappi, veit sydämeni! 

Kohokohtia (eli lähes koko matkaohjelmamme):

helikopterilento
jäätikön mielettömän upeat maisemat
patikointireissut sumussa
upeat vesiputoukset
luolassa möyriminen
porojen näkeminen kalareissulla




Telakkamatka Silja Serenadella

Ei sitä usein pääse katselemaan kulissien taakse, mutta tällä blogireissulla tarjoutui mahdollisuus päästä katsastamaan mm. laivan konehuone. Telakkamatka Silja Serenaden kyydissä olikin mielenkiintoinen ja mukavan erilainen kokemus. Aikomus olisi seilata uudistuneella bootilla pian. 




Pari tuntia Raumalla

Telakkamatkalla pääsin viettämään pari tuntia Raumallakin, vihdoista viimein! Sinne on ollut tarkoitus mennä pitkään. Sattui ihanasti, että olin juuri edellisellä reissulla Ruotsin Lapissa tutustunut Saanaan, joten pikavisiitti kaupungissa olikin mukava uudelleen kohtaaminen.




Finnairin siivin Lontooseen

Vuoden neljäs blogimatka oli Finnairin järjestämä. Lensimme uudella A350-koneella Lontooseen ja takaisin. Tein siis toisen minimatkan Lontooseen tänä vuonna, tällä kertaa matka oli vuorokauden mittainen. Lyhyeksi jäi, mutta aivan ihana reissu oli tämäkin.




Tiivistettynä: kymmenen maata. Viitisen kuukautta ulkomailla. Yksi vaihtolukukausi. Muutama road trip. Noin puolet ajasta yksin reissaamista, toinen puoli erilaisilla kokoonpanoilla.

Suomessa tuli matkustettua muuallakin kuin Raumalla kuten esimerkiksi Fiskarsissa, mutta kaikissa Suomi-kohteissa olin Raumaa lukuunottamatta matkustellut ennenkin. Ehkä ensi vuonna tulee reissattua enemmän uusissa paikoissa Suomenkin sisällä, mutta näin talvella veri vetää vielä enemmän ulkomaille.

Vuosi oli hyvin Eurooppa-painoitteinen, vuoden ensimmäisen reissun ollessa ainoa kaukomatkani. Keväällä Saksassa ollessa ihastuin, mikäli mahdollista, vieläkin syvemmin ihanaan maanosaamme enkä sieltä paluun jälkeenkään tosissani haaveillut kovin pitkälle lähdöstä. Ensi vuonna tulen kuitenkin melko varmasti reissaamaan taas Euroopan ulkopuolellakin enemmän.







Mitä muuta tapahtui vuonna 2015?

Uin ensimmäistä kertaa avannossa. Ja nautin todella.
Sain monta uutta ystävää. 
Erosin pitkäaikaisesta parisuhteesta ja tykästyin sinkkuelämään. Ja Sinkkuelämään.
Luin säännöllisesti, mutta vähemmän kuin aiempina vuosina.
Tanssin, kuuntelin musiikkia ja kirjoitin enemmän kuin aiempina vuosina.
Podin kovaa kissakuumetta siihen asti kunnes äitini kissa kuoli.
Punkki puri minua täysin huomaamattani - verikokeiden mukaan muutamankin kerran.
Itkin ilosta hyvin monta kertaa - minä niin rakastan elämääni ja läheisiäni.

Innostuksesta kiljuen lähden kohti vuotta 2016! Siitä tulee mahtava, tiedän sen. Sitä en tiedä mitä vuodessa tulee tapahtumaan, pari reissua on tiedossa, joista ensimmäinen New Yorkiin. Kevättä pidemmälle en osaa elämääni suunnitella, mutta katsotaan mihkä päädytään. 

Mahtavaa uutta vuotta 2016 kaikille lukijoille!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

18 kommenttia:

  1. Ompa ollut sullakin tapahtumarikas vuosi :) Mua kyllä jokin houkuttelee tällä hetkellä kovasti Saksaan ja erityisesti etelän patikkamaastot ja kesäisen Berliinin tapahtumat olisi päästävä kokemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut aivan ihana vuosi <3. Ja oi joi, mene ihmeessä! Saksa on niiin ihana, vaikka tiedäthän sinä sen, etkös ole Berliinissä ainakin joskus käynyt :)? Vai muistanko väärin. Berliini kesällä on kyllä mainio kun järveä ja metsääkin on pyörämatkan päässä :)

      Poista
  2. Kertakaikkiaan huikea matkavuosi sulla takana! :) Saksassa olisi ihanaa asua jonkun aikaa, olis niin helppoa matkustella ympäriinsä lähimaihin, kuten säkin oot päässyt tekemään! Hyvää ja seikkailuntäyteistä uutta vuotta 2016! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna ja samoin sulle ihanaa vuotta 2016! Suosittelen lämpimästi edes tuollaista lyhyempää asumista Saksassa taikka sitten lähimaissa. Paljon pääsee matkustamaan ympäriinsä :)

      Poista
  3. Kivan kuuloiset reissut. Minäkin haluaisin kissan, mutta ei onnistu vielä pitkään aikaan koska haluan reissata. On kumminkin kiva olla vapaa ja kiva nähdä välillä kissoja etelän reissussa :)
    Hyvää matkailuvuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä! En halua kissaa ottaa, koska jatkuva matkustelu ei sovi silloin yksilöön. Vaikka kissakuume on välillä kova niin ainakin niitä ihanuuksia pääsee etelän reissuilla ja ystävien luona silittelemään :)

      Oikein ihanaa matkailuvuotta sullekin Susanna!

      Poista
  4. Saksassa olen käynyt useissa kohteissa mutta pidin etenkin Kölnistä ja Nurnbergistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidit! Nuo paikat on minulta vielä käymättä :). Mutta takuulla tulen vielä matkustelemaan Saksassa.

      Poista
  5. Not bad! Oon ihan heikkona näihin koosteisiin. Mitä oikeasti mahtuukaan kokonaiseen vuoteen. Tuntemuksia, kokemuksia ja varsinkin näitä reissuja. Mahtavan paljon kohokohtia! Terkut muuten taas Lontoosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin! On niin kiehtovaa lukea mitä kaikkea näinkin pieneen aikaan mahtuu. Ja toisaalta kauhistella kuinka nopiaa aika menee eteenpäin :D.

      Teidän Lontoon reissu taisi olla hyvinkin onnistunut :). Ihanaa vuotta 2016!

      Poista
  6. Tämä oli niitä vuosikertomuksia, jotka suorastaan hengästytti lukiessa. Ihan käsittämättömän upea vuosi! Kyllä omien unelmien seuraaminen kannattaa aina ja tuo saksan vaihto on kyllä ollu ihan parasta.
    Tässä itsekin juuri parhaillaan järjestelen asioita vaihtoa silmällä pitäen, jotta se olisi vuoden päästä mahdollista toteuttaa.
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähde tosiaan ihmeessä vaihtoon! Vaikka itsekin olen ehtinyt vuosien varrella matkustella ja ikää on jo kertynyt mittariin, niin oli se vaihto minullekin mullistava ja ihana kokemus. Vaikka niinhän ne erityisesti pidemmät reissut aina ovat, oli kohde mikä tahansa :)

      Kiitos Katja ja oikein ihanaa vuotta 2016 sinullekin!

      Poista
  7. Huikea vuosi sulla, Teea! Toivottavasti ensi vuodesta tulee vähintään yhtä mahtava! Suhun tutustuminen oli ehdottomasti yksi mun vuoteni kohokohdista, ja Björkliden oli reissuista mitä mainioin. Railakasta uutta vuotta Raumalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saana! Ja ihanaa, samaa mieltä, on ollut aivan mahtavaa tutustua suhun! Yhteinen reissumme oli niin huikea, vieläkin hymyilyttää :). Ja pian me näemmekin taas, ihanaa päästä matkamessuilemaan ja viettämään aikaa Helsinkiin :)

      Poista
  8. Paljon olet matkustanut tänä vuonna ja tosi monenlaisissa paikoissa! Ihanan elämänmyönteinen asenne välittyi tästä postauksesta muutenkin :) Mullakin on vahva tunne siitä että 2016 tulee olemaan erityisen hyvä vuosi. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Hanna :). Tuo tunne on aivan ihana <3. Tehdään tästä vuodesta molemmille upea. Hyvää vuoden alkua!

      Poista
  9. Niin upean näköinen vuosi, että oksat pois :)!

    VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!