Vietnamin kuuma ja kostea Ho Chi Minh City onnistui yllättämään minut positiivisesti. Jo heti laskeutumiseen jälkeen oli jokseenkin kotoinen olo ja se fiilis pysyi yllä koko matkan ajan. Vaikka kaupunki on suuri ja liikenne jokseenkin kaoottista, tuntui se silti yllättävänkin pieneltä ja kuumuudesta huolimatta kävelin kaupungissa paljon ympäriinsä. Tässäpä muutama vinkki kaupunkiin.

Liikenne

Mopoja on tuhottomasti ja kaikki säntäilevät joka suuntaan. Monet sanovat Ho Chi Minh Cityn liikennettä kaoottiseksi. Ja onhan se sitä, mutta itselle tietynlainen rentous liikenteen suhteen sopii. Koin, että kaupunki on kävelijälle melko ystävällinen, koska tienylityspaikkoja löytyy ja usein kävelytietkin ovat tarpeeksi leveitä. 

War Remnants Museum 

Sotamuseo valokuvineen on koskettava ja isompi museo kuin oletin. Sodan vaiheet on esitelty hyvin, museo on jakautunut ulos ja sisätilan näyttelyihin ja vierailu tänne on mielenkiintoinen, suosittelen poikkeamaan. Sotamuseoon on pääsymaksu 15 000 VND / 0,60 euroa.Ruoka ja kahvi

Muutamaa kertaa lukuunottamatta ruokaan ei tarvinnut pettyä. Turistiraflatkin tarjoilevat herkullista ruokaa edullisesti ja tulisempaa sekä halvempaa settiä saa katukioskeista. Vietnamin kahvi on myös todella herkullista! Paikalliset tykkäävät lisätä kahviin kondensoitua maitoa, mikä toki tekee jo ennestään pehmeästi kahvista vielä entistäkin herkullisemman, mutta tämä tavara maistuu mustanakin todella hyvältä. Ehdottomasti kannattaa juoda mikäli kahvin ystäväksi tunnistautuu. Ja rahdata kotiin tuliaisiksi. Kannattaa ottaa myös ilo irti kaupungin toinen toistaan kivoimmista kahviloista ja niiden kakkutarjonnasta.

Katutaide

Katutaidettahan ei Ho Chi Minh Cityssä juurikaan näy, mikäli puhutaan graffiteista. Yksittäisiä teoksia siellä täällä. Mikäli haluaa nähdä muutaman enemmän, kannattaa suunnata koilliseen 3A Stationille missä taideteoksien lisäksi on muutamia kauppoja ja kahviloita.
Reissaajat ja yöelämä

Ho Chi Minh Cityn yöelämä ja reppureissaajien katu olivat rauhallisempia kuin etukäteen oletin, mutta illanvietot olivat ehkä senkin takia oikein mukavia. Mukavia kokemuksia olivat kattoterassibaarit, joita Ho Chi Minh Citystä löytyy useampia. Me kävimme mm. Chill Sky Barissa, mistä on upeat näkymät sekä Bitexco Towerissa, mistä kaupunkia tosin ihasteltiin ikkunan takaa. Jälkimmäisen näköalatorniin voi ostaa 200 000:lla (8 eur) pääsylipun tai sitten voi tehdä kuten me ja suunnata virallisen näköalatasanteen sijaan baariin. Ravintolaan tai baariin pääsee ostoskeskuksen hissien kautta ja maisemia voi ihailla sieltä hieman pääsymaksua halvemman oluen kera.
Hinnastoa:

Taksin aloitusmaksu 8 000-11 000 (0,30-0,45 eur)
Paikalliset safkat n. 25 000-50 000 (1-2 eur)
Oluet yleensä 15 000-40 000 (0,60-1,60 eur), drinkit 40 000-100 000 (1,60-4 eur)
Siistit kahden hengen hotellihuoneet 10 eurosta ylöspäin

Curious Feet löytyy InstagrammistaTwitteristä sekä Facebookista. Tervetuloa seuraamaan!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

44 kommenttia:

 1. En ole koskaan käynyt Vietnamissa, mutta täytyisi kyllä käydä. Se ruoka kiinnostaa todella paljon. Kävin kerran vietnamilaisen kokkikurssin, mutta koska ruokia ei tullut tehtyä saman tien itsenäisesti, en osaisi tehdä niitä enää ollenkaan edes ohjeiden kanssa. Jo kaikki raaka-aineet olivat niin tuntemattomia minulle, että en osaisi edes niitä ostaa.

  VastaaPoista
 2. Suosittelen! Ruoka on tosiaan herkullista. En ole itse kummoinen kokki, mutta voisihan sitä joskus (seurassa) kokeilla kokkailla vaikka mitä herkkuja. Joten kokkikurssi kyllä kuulostaa mielenkiintoiselta, voisin itsekin joskus osallistua :). Mutta takuulla sama juttu olisi minullakin raaka-aineiden kanssa vaikka olisi kurssi käytynäkin..

  VastaaPoista
 3. Itsellänikin on melko positiiviset muistikuvat kaupungista. Hanoi taisi olla alkuun aikamoinen shokki, mutta pari viikkoa Vietnamia kierrettyä Ho Chi Minhin tunnelmaan oli ehkä helpompi päästä kiinni, eikä tuo liikennekään jäänyt mieleen yhtä kaaottisena kun Hanoissa (tiedä sitten oliko vain ehtinyt siihen jo tottua). Tuo sotamuseo oli kyllä melkoisen kiehtova ja itse ainakin yksi kaupungissa vierailun kohokohtia oli pieni retki Cu Chin tunneleille, oli mahtavaa päästä ryömimään niihin pimeisiin pieniin tunneleihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on tarpeeksi ympäriinsä matkustellut, niin eipä nuo liikenteet niin pahoilta tunnu kuin mitä niistä aina peloitellaan :D. Museo oli kyllä kiehtova paikka! Olisin mennyt toisenkin kerran kun ensimmäisellä vierailulla jäi aika kesken, mutta enpä sitten enää ehtinyt kun kaupunki tarjosi niin paljon muutakin :)

   Poista
 4. Mä en vieläkään voi käsittää etten syönyt kahden Vietnamin matkan aikana oikein mitään hyvää vietnamilaista ruokaa :D Pho-keitto ei maistunut miltään, kevätrullat alkoivat etomaan ja tunteja kuumassa auringossa tirisseet patonkimakkarat eivät vakuuttaneet. Miten näin voi edes käydä?!

  Melkein tulee sellanen olo, että voi perkule, pitääkö sinne mennä vielä kolmannen kerran kun eihän tää nyt näin voi mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! No joskus käy niin. Tai sitten olet vain vaativa ruoan suhteen :D? Ittelle uppoo riisimättö täällä kotonakin melkein päivittäin, joten sitten kun joku toinen sitä tekee, niin voi morjens nami! Muista herkuista ny puhumattakaan.

   Poista
 5. Multa jäi mun Kaakkois-Aasian reissulla Vietnam käymättä. Jotenkin tuntui, että Kambodzan kansanmurhassa oli tarpeeksi sulateltavaa siltä erää. Vietnamissakin mua nimittäin kiinnostaisi juurikin tuo sotamuseo ja kaikki lähihistoriaan liittyvä. Ja tietty, kattoterassit kiinnostais aina ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se historia siellä kiehtookin, suosittelen joskus menemään :)

   Poista
 6. Ihana HCMC! Olen ihan Vietnam-fani, ehdoton suosikki K-Aasian maista. Liikennekin isoissa kaupungeissa oli musta ihan ok koska nopeudet ei nouse kauheen korkeiksi ja kadunylittajille annetaan kiltisti tieta mopolauman keskellakin. İhania kahviloita, just noita kattoterasseja ja pieni putiikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Petra! On kyllä kiehtova maa. Juuri tuosta siis itsekin tykkään, jalankulkijat menevät siinä sulassa sovussa. Sen takia sellainen "sekopäinen" liikenne on ehkä enemmän omaan makuun kun "kaikki" ovat yhtä valppaina.

   Poista
 7. Ho Chi Minhiin voisin kyllä mennä uudestaan, vaikka Vietnam ei muuten oikein tehnytkään kovin suurta vaikutusta. Sotamuseo on must!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ehtinyt kovin pitkälle kaupungin ulkopuolelle, joten vähän on vielä tutkittava lisää :)

   Poista
 8. Vietnam kyllä kiinnostaisi! Koskaan en oo (vielä) Aasiassa käynyt.

  VastaaPoista
 9. En ole koskaan käynyt Vietnamissa tai edes ylipäätään Kaakkois-Aasiassa, mutta Ho Chi Minh City näyttää ja kuulostaa kuitenkin mielenkiintoiselta :) Erityisesti ruoka ja sotamuseo kiinnostavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on aina hyvä syy matkustaa... Hyvä kun tässä nälkäisenä bloggailen Vietnamista, ei pitäisi kun nälän kasvaessa kasvaa myös matkakuume :D. Kaakkois-Aasiassa on ihanaa matkustaa, suosittelen :)

   Poista
 10. Ensi kerralla Aasiaan matkustaessa Vietnam on kyllä listani kärjessä. Tulinen ruoka kuulostaa ihanalta, mutta saastepilvien määrä ei houkuta. Vaikka kaitpa se on kaikkien miljoonakaupunkien vitsaus

  VastaaPoista
 11. Aasian maista juuri Vietnam voisi kiinnostaa, tulee mieleen ysärisarja, joka kertoi Vietnamin sodasta... Tuo sotamuseo olisi varmasti käymisen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ehdottomasti, aikaa sinne kannattaa kyllä varata, jotta voi rauhassa kierrellä :)

   Poista
 12. Vietnam ja Ho Chi Minh kiinnostaa molemmat :) Sotamuseo vaikuttaa todella mielenkiintoiselta paikalta, ja eiköhän siihen vähän tulisempaakin ruokaan tottuisi, vaikken tulisesta niin välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa Vietnamista tottakai vähemmänkin tulista ruokaa ja helppoa sitä on löytää:). Mutta itseasiassa niin itselle aikanaan kävi. En nuorempana tykännyt yhtään tulisesta ruoasta, mutta jollakin reissulla kun sitä oli tarpeeksi monta kertaa syönyt niin siihen tottui ja lopulta aloin siitä jopa tykkäämään. En nyt todellakaan mistään killertulisesta, mutta hieman.

   Poista
 13. Mielenkiintoinen kooste, jonka avulla sai aika hyvän kokonaiskuvan kaupungista. Hauska tuo viimeinen graffiti! Lähtisin oikein mielelläni tutustumaan tähän kaupunkiin! :)

  Itselleni tuo paikallinen valuutta ei ole tuttu, joten hintatason ymmärtämisessä auttaisi,jos yhteen yhteenvedon hinnat näkyisivät myös euroina. :)

  Tosi hyvä vinkki noiden näköalojen osalta! Kukapa ei mieluummin nautiskelisi maisemista oluen kera ja säästäisi samalla rahaa ;) Huippua!

  Titta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tien toisella puolella kun näin tuon graffitin ja oli pakko juosta nauraen ottamaan kuva.. tuttu tilanne nääs :D.

   Hei totta tuo! Aiemmin tuli laiteltua hintoja paikallisessa valuutassa sen takia, että esim. Indonesiassa hinnat saattavat muuttua jo parissa kuukaudessa saatika vuodessa paljon ja hintavertailu on todenmukaisempaa paikallisessa valuutassa. Muistaakseni olen laitellut eurojakin aiemmin, mutta pitää tähän kanssa korjata :)

   Poista
 14. Vietnam on tullut tutuksi vain blogien kautta ja ruokalautasella kotikaupunkini vietnamilaisten pitämässä ravintolassa (nam!).

  Liikenteessä siellä täällä sompailevat lukuisat mopot/skotterit saavat kyllä aikaan melkoisen kaoottisen ja meluisan ympäristön. Positiivista tosiaan, että tien ylityspaikkoja löytyy ja kävelytiet ovat riittävän leveät; muutoin menisi kävelyretki melkoiseksi seikkailuksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meluisuus, kaupunkien kiusa. Onneksi täälläkin pääsi melua puistoihin pakoon :). Mene ihmeessä joskus Vietnamiin maistamaan ruokaa ja vertailemaan :)

   Poista
 15. Kyllä, kahvia kondensoidulla maidolla, kiitos! Ja kattoterassitkin kelpaisivat. Hassua: reilu vuosi sitten oli todella lähellä, etten muuttanut Ho Chi Minhiin - päädyinkin sitten Lontooseen. Mutta haluaisin ehdottomasti päästä näkemään tuon aivan erilaisen kulttuurin, vaikuttaa kiehtovalta, eikä niin kaoottiselta kuin itsekin oletin. ***sateenmuru***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Olisipa mukava kuulla syyt, miksi päädyit Vietnamin sijasta Englantiin :).

   Poista
 16. Vietnam on kiehtova maa, joka on seuraavana listalla, jos Aasiaan päin tulee suunnattua. Muakin kiinnostaisi tietää mitä nuo hinnat tarkoittavat euroissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on listalla! Sinne siis vaan. Haluan itsekin lähteä uudestaan. Korjasin hintoihin nyt myös eurot kun jäi ekasta versiosta poies :)

   Poista
 17. Yritin zoomailla kuvistasi jotain tuttua, mutta ei löytynyt. Yritin myös laksena, kuinka monta vuotta käynnistäni on, mutta en päässyt varmuuteen. Ehkä 8? Edellisellä kerralla Vietnamissa kierrettiin viikossa koko maa Hanoista etelään. Oli sekin retki! Mutta paljon nähtiin ja helppoa oli lentää. :) Vietnam on ihana! Mutta tuolta muistan aivan järjettömän kaatosateen. Sellaista ei ole ollut ehkä missään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa miten tuollaiset yksittäiset asiat jäävät mieleen vuosikausiksi! Sun on mentävä sitten paikan päälle katsomaan näyttääkö vielä samalta ;). Hanoissa haluaisin vielä käydä itsekin ja tietty Ho Chi Minhiin palata sekä luontoa kierrellä.

   Poista
 18. Ihana HCMC! Se voisi kaikessa kaoottisuudessaan olla ihan hirveä paikka, mutta jotenkin se vaan onnistuu olemaan sympaattisen mukava. Ja ne kahvilat ja herkkukahvi, lähtisin kyllä takaisin milloin vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se oikein symppis kyllä :). Kahviloista kyllä SUURI plussa! Ne ne tekevät kaupungin <3

   Poista
 19. Ei ole tullut Vietnamissa käytyä koskaan. Pitäisi kyllä ehdottomasti korjata se virhe, vaikka seuraavalla Kaakkois-Aasian reissulla. Vietnamilainen ruoka on kyllä hyvää :P. Kaaoottiset kaupungit ja kattobaarit kelpaavat myös aina. Nuo hinnat eivt kyllä kerro minulle mitään..No hotellihinnan ymmärsin :D. Toivottavasti pääsen talvella Aasiaan pidemmäksi aikaa. Silloin voisi vaikka käväistä Vietnamissa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisit ehkä tykätäkin :). Poikkea ihmeessä! Talvella olisi kyllä kiva itsekin tehdä vähän pidempi turnee Kaakkois-Aasian suuntaan :)

   Poista
 20. Ho Chi Minhin kaupunki on ollut listalla pitkään. Kait sinnekin joskus vielä retki suuntautuu. Vietnam on ollut tapetilla Kuuban kanssa kohta kymmenen vuotta, saa nähdä, kumpi toteutuu ensiksi.

  Ho Chi Minh City tarjoaa kyllä sellaisen pläjäyksen historiaa, että oksat pois. Mielenkiintoiselta vaikuttava kaupunki muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu etköhän sä joskus sinne ehdi :). Historiaa siellä ainakin on, mutta on tosiaan muutenkin mielenkiintoinen!

   Poista
 21. Aika jännä, meillä taas HCMC oli jotenkin tosi etäinen eikä innostuttu siitä oikein millään tasolla. Hanoi puhutteli meitä paljon enemmän, ja varsinkin Hoi An vei meidän sydämet aivan täysin.

  Mutta hienoa, että HCMC näytti teille parhaita puoliaan! :)

  VastaaPoista
 22. Kiitos vinkeistä! Itse olen asustellut Thaimaassa jo sen puolitoista vuotta, enkä vieläkään ole mukamas ehtinyt Vietnamiin, vaikka se listalla onkin ja vaikka täältä sinne olisi älyttömän helppo mennäkin. Olisiko se jo sitten seuraavana vuorossa?

  VastaaPoista
 23. Tuo sodan muistojen läsnäolo maassa on kyllä monilla tapaa käsin kosketeltavaa. Kävimme, mekin, tuossa sotamuseossa ja erityisesti alakerran valokuvanäyttely, joka kertoi amerikkalaisten viimeisistä hetkistä maassa ja ilmasillasta oli kiehtova.
  Samoin ne Cu cu chin tunnelit hiukan kaupungin ulkopuolella.

  VastaaPoista
 24. Olen muiltakin kuullut juttuja HCM:in kotoisuudesta ja se kiinnostaisi kyllä itseänikin - eikä missään nimessä vähiten tuon (katu)ruoan vuoksi!

  VastaaPoista
 25. Siis en kestä että en oo vieläkään elämässäni ehtinyt Vietnamiin!! Mä en ehkä enää söis sen matkan jälkeen, vietnamilainen ruoka on niin käsittämättömän hyvää <3

  VastaaPoista
 26. Jätin sulle kommentin jo aikaa sitten, mutta se lienee kadonnut johonkin avaruuteen.
  Minulle jäi mieleen tuo maininta vietnamilaisesta kahvista, koska Kaakkois-Aasia ei yleensä ole tunnettu kahvikulttuuristaan. Olen aiemminkin kuullut kehuttavan maan kahvia. Kaiken lisäksi työkaverini tarjoili juuri muille Vietnamista tuomaansa kahvia, joka on kulkenut jonkin kissaeläimen (sivettikissan?) elimistön läpi. Valitettavasti en itse ollut paikalla maistamassa sitä.

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!