Kylläpä vaan on muikeaa tehdä matkasuunnitelmia! Taas sitä vaadittiin vain yksi kuppi kahvia, elektronista musiikkia ja nopea minuutin vilkaisu Ebookersin sivuille ja olin jo varaamassa lentoja. Kaipa nuo käytännön asiat taas järjestyvät ja nyt kuulkaas mieli hyvin iloinen kun useampi satanen lähti taas luottokortilta. Ja itäänhän minä lähden taas, Instagrammissa paljastinkin jo matkareittini. 


Matkan varrelle osuu Peking, Hong Kong ja Bangkok. 

Vietän reissussa parisen viikkoa. Kahdessa ensimmäisessä kaupungissa käyn ensimmmäistä kertaa ja seikkailen niissä yksin ja olen niin pirun innoissani siitä, että pääsen eksymään uusiin paikkoihin yksikseni! Matka alkaa jo ensi viikolla, joten kauaa ei onneksi ehdi matkakuumetta nostatella.

Pekingissä minulla on aikaa vain pari päivää, koska hyödynnän stopoverin takia 72 tunnin viisumivapautta muutaman vuorokauden ajan, enkä ajatellut ahduttaa tuohon lyhyeen aikaan liikaa äksöniä. Matkasuunnitelmat elävät vielä, mutta todennäköisesti Pekingissä keskityn yllättymään. Yllättyä haluaisin myös ruoan suhteen ja missiona onkin löytää herkullista kiinalaista ruokaa. Maailman Chinatowneissa nuo kiinalaiset safkat kun eivät ole juuri vakuuttaneet.

Hong Kongia haluan nähdä enemmän ja päästä siellä myös luontoon, joten sitä osiota olen jo vuosien varrellakin suunnitellut enemmän. Jonkun vaellusreiteistä aion siis tallustella läpi ja nauttia Hong Kongin rauhallisemmasta puolesta. Myös katutaidetta aion lähteä metsästämään, koska siellä sitä pitäisi jonkin verran löytyä.

Bangkok taasen on tuttu vuosien takaa ja on mielenkiintoista nähdä pidänkö kaupungista vielä. Sen tiedän, että ruoasta ja kahviloiden tarjonnasta tulen ainakin kaupungissa nauttimaan oikein urakalla jos en mistään muusta. Yksi museokin kutkuttelee mielessä ja olisi jo aika päästä sinnekin.

Bangkokin osuudessa erityisen ihanaa on se, että tapaan siellä ystäväni, jonka kanssa olen kaupungissa seikkaillut aiemminkin. Joten saman reissun aikana yhdistän yksin reissaamisen ja toisen kanssa seikkailemisen ihanat puolet. Ystävälle lähtikin heti lentojen varaamisen jälkeen viesti, jonka kirjoitin sydän pomppien: "Miten olis mojitot Bangkokissa?".


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Oiii, kuulostaa ihanalta!!! <3

  Jään seuraamaan, että löytyykö hyvää kiinalaista ruokaa, itse meinaan oksentaa aidosta kinkkiruoasta kun liemessä lilluu jotain sian suolenmutkia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama.. jokainen kerta kun jotain maistanut (tai vierestä toisen syömistä seurannut), niin eipä oo vakuuttanut.. :D.

   Poista
 2. Kateus! Mäkin haluun! Tsemppiä Pekingiin. ;) Suosittelen katsomaan vähän ruokapaikkojakin etukäteen, juuri eilen puhuin jollekin että ainakin itse koin Pekingin juuri sellaiseksi kaupungiksi, että siellä olisi vähän vaikea vain "lähteä haahuilemaan kaduille ja löytämään ihania paikkoja". Toisaalta jos jossain sopivalla seudulla asustelee niin dumplingseja ja nuudeleita ei ole vaikea löytää, ja ne on niiiiin hyviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meri vinkistä! Ehkä tarttis kattella jotain etukäteen, ihan jo siksi kun en ihan mitä tahansa halua / pysty syömään. Tai sitten käännyn hostellissa muiden puoleen ja kysyn vinkkejä heiltä :).

   Poista
 3. Kuulostaa mahtavalta! Mielenkiintoisia kaupunkeja tiedossa sulla :) Kaksi viimeistä noista on itsellenikin tuttuja, kun taas Peking on käymättä. Milloin oot lähdössä reissuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolla! Tässä onkin asiat nyt vähän levällään kun tuleekin tuo reissu aika pian :). Mutta parempi näin niin en ehdi matkakuumeilla :D.

   Poista
 4. Siis VAU mikä reitti sulla tiedossa! Mulla on käytynä noista vain Bangkok 18-vuotiaana ja Hong Kongissa vietettynä on vain n. 8h. Peking houkuttelis ihan sairaasti myös, mutta mua ahdistaa ne ilmansaasteet :D Ihanaa reissua ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Ilmansaasteisiin liittyen, olipa ilahduttavaa nähdä kuinka paljon sähköpyöriä ja -autoja kaupungissa näkyi! Ja nimenomaan näkyi eikä kuulunut, muutoksen tuulia siis odotellessa :D.

   Peking oli kiva, Hong Kong vielä enemmän jees (tosin sitä ehdin tutkiakin enemmän) ja nyt tässä odotellaan lentoa Bangkokin sykkeeseen. Ihanaa on ollutkin :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!