Hong Kong oli paljolti sitä mitä odotin, mutta kuitenkin enemmän. 

Ehkäpä minut yllätti se kuinka kansainvälinen kaupunki se todella on ja miten helppoa siellä on liikkua. Jo yhden päivän parinkymmenen kilometrin taivaltamisen jälkeen osasin suunnistaa kaupungissa melko hyvin, siitäkin huolimatta, että mielenkiintoisimmilla seuduilla kadut risteilevät sekaisin.

Yövyin Chunking Mansionissa, hyvin keskeisellä paikalla Kowloonin puolella Tsim Sha Tsuissa. 

Kyseinen paikkahan on tunnettu sen lukuisista pienistä majataloista, ravintoloista, epämääräisyydestään. Honkkari ei ole sieltä halvimmasta päästä, mutta halusin itse yöpyä dormin sijasta omassa huoneessa ja yksi edullisimmista (25 euroa) löytyi Chunkingista, joten sinne siis. Eikä se valtava kerrostalokompleksi nyt niin kummoinen ollut.

Onnistuin eksymään ennen kuin pääsin hotellilleni asti, koska nousin vääränpuoleiseen hissiin. Homman kuitenkin oppi nopeasti ja huutelijatkin jättivät rauhaan kun olin muutaman kerran kulkenut heidän ohitseen hymyillen. Itsellä ei siis ole paikasta valitettavaa ja vaikka alkuun neljän neliön hotellihuoneeni tuntuikin hieman ahtaalta, niin lopulta viihdyin pienessä muutaman huoneen majatalossani hyvin.


Melua kaupungissa riittää. Ihmisiä vilisee suurina massoina eteenpäin. Osa juoksee, osa matelee. Siltikään kaupunki ei tunnu liian ahtaalta, kiitos meren läheisyyden, joka jakaa kaupungin ja tuo luonnon lähemmäksi. Ja luontoahan Hong Kongissa riittääkin. Katuelämän lisäksi se kiehtookin siellä eniten.

Kävin itse patikoimassa maailman parhaaksi äänestetyn urbaanin kävelyreitin Dragon's Backin. Se on vain yksi kaupungin mahdollisuuksista, mutta saavutettavuuden vuoksi taitanee olla suosituin. Muutaman hektisen kaupunkipäivän jälkeen mieli halajaakin jo rauhallisempaan ympäristöön ja Dragon's Back on siihen kyllä oiva ratkaisu jos sattuu paikan päälle arkena.
Monia kai kiehtovat Hong Kongin ostosmahdollisuudet. Vaikka kuinka yritin itse vältellä ostoskeskuksia, en niiltä juuri voinut välttyä, koska moni reitti kaupungissa kulki sellaisen liki tai lävitse. Luksusliikkeiden keskellä tunsin olevani enemmän eksyksissäni kuin koskaan, mutta jos on kiinnostusta merkkituotteisiin, niin Hong Kong vaikuttaa olevan loistava paikka shoppailuun. Ostareita on lukuisia ja liikkeitä varmaan tuhansia.

Ymmärrän hypetyksen, jonka olen kaupungista kuullut. Tykästyin siihen minäkin. Lisää juttua Hong Kongista on tulossa, muun muassa bussikierroksestani sekä katutaiteesta.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Mekin tykästyttiin Hongkongiin vuosi sitten, tosin se oli ihan odotettavissa. Asuttiin suurin osa ajasta Kowloonin puiston laidalla ja kuljettiin puiston läpi useampi kerta päivässä. Tuo Dragon's Back jäi odottamaan seuraavaan kertaan, joka on ensi jouluna, sillä nappasimme sinne reilu 300e maksaneet tarjouslennot, jihaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kowloonin puisto oli kyllä viihdyttävä paikka, hyvällä sijainnilla siis asuitte. Katselin myös noita halpoja lentoja Honkkariin, oikein hyvä hinta! Hyvä, että nappasitte kiinni :). Dragon's backille suosittelen menemään arkena.. :)

   Poista
 2. Näissä kuvissa HK on niiiin erilainen kuin omassa viiden tunnin kokemuksessani. Likainen, pahanhajuinen, tungosta jokapuolella niin, ettei päässyt liikkumaan. Toivon todellakin, että pääsen joskus paremmalla ajalla kaupunkiin uudelleen! Sitä niin paljon kehutaan, ja mieki haluan vihdoin kokea sen miksi sitä kehutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, ehkä riippuu seudustakin jolla olette liikkuneet? Vaikka tungosta kyllä olikin! Ei nyt onneksi kaikkialla, mutta keskeisimmillä paikoilla. Ehkä toinen kerta näyttää toisenlaisen puolen, eihän sitä koskaan tiedä :)

   Poista
 3. Ihanaa aina lukea muiden fiilareita mun suosikkikaupungista <3 Ihanaa että tykästyit Honkkarin hulinaan ja vilinään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, onhan se aina ylpeyttä herättävää, jos omaan suosikkiin muutkin ihastuu :). Oli kiva viimein nähdä paljon hehkuttamasi Hong Kong :)

   Poista
 4. Hongkong on mun mielestä todella viihtyisä paikka. Ainoa asia, mikä siellä mua rassasi, olivat ne joka kulmalla päivystävät intialaiset räätälit, jotka tyrkyttivät palvelujaan välillä todella aggressiivisesti. Mutta no, Aasiassa tuo nyt muutenkin on tosi yleistä. :) Hongkongissa oli muuten mun mielestä tosi ei-aasialaista, mikä oli vähän hassuakin, ja toisaalta just se toi kaupunkiin oman tunnelmansa. Noista ostoksista aloin oikein miettiä, että ei taidettu käydä yhdessäkään tavaratalossa, kun siellä oli niin paljon kaikkea kiinnostavaa tekemistä muuallakin. Mutta sitten muistin, että kyllähän me elektroniikkaa käytiin shoppailemassa tavaratalossakin katumarkkinoiden lisäksi. Olisi kyllä tosi kiva joskus palata Hongkongiin! Haluaisin maistella lisää kaikenlaisia ruokia, kun viimeksi oli niin tiukka budjetti, ettei voitu oikein törsäillä ravintoloissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse muista räätäleihin juuri törmänneeni, mutta Kowloonin puolella kellokauppiaat olisivat saattaneet pidemmässä ajassa käydä hermoille :D

   Hong Kongin ruokiin en liiemmin ihastunut, Bangkok on mielestäni parempi (ja halvempi) paikka herkutteluun, mutta nää on kai näitä makuasioita. Tai sitten itsellä kävi vain huono tuuri, isommalla budjetilla olisi ehkä saanut ruoasta enemmän irtikin.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!