Suomalaiset saavat oleskella Kiinassa ilman viisumia 72 tuntia mikäli heillä on varattuna jatkolento ulos maasta. Itse hyödynsin tätä ja pistäydyin Pekingissä muutaman päivän ajan ennen kuin jatkoin matkaani Hong Kongiin.

Ensimmäinen yllätys Pekingissä oli sen äänimaisema. Matkustin lentokentältä kätevällä ja siistillä lentokenttäjunalla Dongzhimenin asemalle (lippu 25 CNY / 3,30 eur). Noustessani asemalta ylös kaduille, tein noin viiden kilometrin lenkin hostellilleni. Liikennettä oli välillä enemmän ja välillä vähemmän, mutta desibelit eivät missään vaiheessa nousseet korkeiksi. Sähkökäyttöisiä pyöriä oli mukavan paljon liikenteessä mikä oli positiivinen yllätys.
Toinen positiivinen huomio oli ihmisten ystävällisyys. Vaaleana naisena koen rasismia harvoin, sukupuoleeni kohdistuvaa syrjintää toki enemmän ja ihmisten ystävällisyys on tietysti aina yksilöllinen kokemus. Tapaan ystävällisiä ihmisiä missä päin maailmaa tahansa, mutta kuten joku viisas joskus sanoi, vaikka ihmiset ovat mukavia sinulle, se ei tarkoita, että he ovat mukavia ihmisiä. Tästä tiedosta huolimatta, pidin vastaanotosta, jota henkilökohtaisesti sain osakseni.

Ihmiset lähestyivät yksin matkaavaa naista usein. Sain lukuisia hymyjä ja tuijotuksia ja seuraani liittyi paikallinen jos toinenkin. 

Erään miehen kanssa aloimme jutulle ja mies kertoi olevansa taideopettaja. Lähettyvillä ollut nainen sen kuullessaan liittyi seuraamme. Kävi ilmi, että tämä nainen, Zhao Qiuping, on melko menestynyt taiteilija Kiinan ulkopuolellakin, joten juttua taiteesta riitti. Pitkien keskustelujen päätteeksi liityin Richardin seuraan ja  kävin hänen taidegalleriassa. Siellä hän pitää taidetunteja ja hän esittelikin omia sekä kollegoidensa töitä. Sain mielenkiintoisen luennon kiinalaisesta taiteesta ja tämä iltapäivän kohtaaminen olikin todella mukava piristys jetlagissa riutuneeseen fiilikseeni.

Toisen paikallisen, Euroopassa paljon matkustelleen naisen, kanssa kävelimme Kielletyn kaupungin liepeillä pitkän lenkin. Puhuimme elämästä Euroopassa ja Kiinassa ja nautimme kiireettömästä kävelyretkestämme. Lentokentällä puhelinta ladatessani taas tulin jutelleeksi monien kiinalaisten kanssa ja yksikin mies pitkien keskusteluiden päätteeksi kysyi haluanko katsoa hänen kanssaan House of Cardsia hänen tietokoneeltaan. Nämä ja monet muut kohtaamiset, kaikki ne hymyt ja käden vilkutukset ja monet avunannot joita pyytämättä sain, vaikuttivat merkittävästi siihen miksi Pekingiin tykästyin. En ehtinyt muutamassa päivässä ihastua itse kaupunkiin, lukuunottamatta 798 Districtiä, josta lisää myöhemmin, mutta ihmisten lempeys jätti jälkensä.

Mitä tulee ruokaan, niin pitää myöntää, etten ollut kovinkaan uskalias sen suhteen. Torikikkareilla oli kyllä tarjolla kaikenlaisia herkullisen näköisiä palleroita kympillä (1,30 eur), mutta muutamasta ravintolasta sen sijaan käännyin pois nähdessäni tarjolla olevan lähinnä epämääräisiä nilviäiskeittoja. Parin päivän ajan elin herkullisilla riisipalloilla, erilaisilla pähkinöillä ja hedelmillä. Smoothieitakin tuli onneksi vastaan, joten nälissään ei minun tarvinnut olla.

Pekingissä, kuten niin usein reissuilla ylipäätään, kävelin paljon. Kiersin kapeita katuja, puistoja ja ihmettelin paikallista elämää. Kielletyn kaupungin ympäristössä ahdistuin väenpaljoudesta, kapeilla kaduilla seikkailin yksin ja haltioissani ja monissa gallerioissa ihastelin kaunista taidetta.Kiitos Peking hymyistä, vierailu oli mahtava!

Majapaikkani:

*Beijing Hostel Feelinn, n. 8 euroa sänky 4-hengen huoneessa.

Siisti ja mukava sänky, heikko Wifi ja hitaat pistorasiat. Loistava sijainti. OK yhdeksi yöksi.

*Capital International Hotel, n. 44 euroa kahden hengen huone.

Kaikki mainiota, sijainti vain muutama sata metriä ykkösterminaalista. Seurassa matkaavalle, vähän ujommalle, läpinäkyvä seinä kylpyhuoneeseen voisi olla epämukava yllätys.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Ihanaa että kohtasit noin kivoja ihmisiä Pekingissä! :) Oikeen omaakin mieltä lämmittää. Toi melujuttu on muuten totta. Mun kaveri, joka tuli Shanghaissa käymään, kiinnitti samaan huomiota. Ihmeen hiljaista on, vaikka ihmisiä ja ajoneuvojakin riittää. Sähkömopot on hyvä keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Meri! Mietinkin, että kuvittelinko vain sen hiljaisuuden jossain jetlagin kourissani, mutta vielä kun ero tuntui niin valtavalta Hong Kongiin, jonne lensin seuraavaksi :). Ja oli tosiaan mukava kohdata niin iloisia ihmisiä, kyllä mukavat kohtaamiset jää aina ihanasti mieleen :)

   Poista
 2. Ihan mahtavia kohtaamisia! Oon ite vielä jotenkin reissuilla sulkeutunut, joten en osaa sanoa olisinko lähtenyt kaikkiin mukaan. Onneksi blogien välityksellä hoksaa, miten helposti voi uskaltaa. Ihan hyvän mittainen stopover, saattais kelvata itsellekin jos joskus seikkailee taas tuolla suunnilla. Pari kaupunkia yhellä reissulla ei haittais olleskaan :)

  VastaaPoista
 3. Hauskaa, mä kirjoitun just pikavisiitistäni Pekingiin ja siitä, kuinka positiivisesti kaupunki yllätti :)

  VastaaPoista
 4. Olemme menossa Pekingiin ensi kuussa, joten kiva lukea blogeista vähän vinkkejä reissuun! Mua on eniten naurattanut tuo "avoin" kylpyhuone hotellihuoneessa, sillä sellainen tuntuu löytyvän lähes kaikkialta! Kenties muodikasta, mutta epämiellyttävää, vaikka pariskuntanakin matkustaisi... Oma hotellihuone on vielä varaamatta, mutta toivoa sopii, että löydetään sellainen, jossa on jotain yksityisyyttäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että reissu Pekingiin on edessä! Noita avoimia kylpyhuoneita tulee tosiaan toisinaan vastaan. Toistaiseksi ei ole haitannut, mutta eipä tuo ratkaisu kyllä ideaalein ole :D.

   Onnea hotellin etsintään ja pitäkää oikein hauskaa Kiinassa!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!