Mitä kirjoittaa Lontoosta?

Kaupungista, jossa olen ollut monet kerrat. Joka on samaan aikaan tuttu ja vieras. Jonne jokainen eksyy jossain vaiheessa elämää. Josta on jo kirjoitettu tuhansittain kirjoja ja tekstejä.

Lontoo oli joskus suosikkini. Kävin siellä nuorempana useasti ja joka reissulla löysin kaupungista jotain uutta. Sitten se menetti hohtoaan ja toimi lähinnä välikulkupaikkana useamman vuoden. Nyt vietin pitkästä aikaa Lontoossa useamman päivän putkeen ja aika meni liian nopeasti.

Tekemistä ja näkemistähän Lontoossa riittää vaikka kuinka monelle reissulle. Tällä matkalla tosin huomasin, että kyllä se Lontoo vain on kivempi kesällä. Viimeiset pari reissua kun olen tehnyt talviaikaan ja vaikka kaupungissa on paljon hauskuutuksia sisätiloissakin, niin kyllä se lämmin auringonpaiste tekee kävelyreissuista mukavampia.

Meitä oli kolme ja olimme varanneet hotellin Hyde Park Quality Apartment. Itse hotlassa ei ollut mitään erityistä, mutta sen sijainti oli hyvä, koska lähellä oli mukavia ravintoloita ja Bayswaterin metroasema sekä bussipysäkit olivat lähellä. Matkassa oli mukana yksi ensikertalainen ja toinen kerran kaupungissa käynyt. Kävimme siis katsomassa joitakin nähtävyyksiä kuten Buckinghamin palatsia, Big Benia ja Piccadilly Circusta. Museoista vierailimme tiedemuseossa ja luonnontieteen museossa, jotka sijaitsevat kätevästi vierekkäin. Oxford Streetillä kävimme shoppailemassa ja Hyde Parkissa kävelemässä.


Hyde Park

Natural History Museum
Rex | Natural History Museum


Reissun kohokohtiin kuului musikaalissa käyminen. Me valitsimme lukuisista mielenkiintoisista Wickedin, jota esitetään Apollo Victoriassa. Teatterisali on valtava ja upea ja esitykseen oli panostettu todella paljon. Musikaalin tähdet olivat hyvin taitavia, todellisia ammattilaisia, ja lavasteet olivat kauniit. 

Näköaloja olimme menossa katsomaan Sky Gardeniin, mutta tyhminä emme olleet tehneet varausta etukäteen niin käynti siellä vaihtui kävelymatkan päässä olevaan ostariin One New Changeen, jonka katolle pääsee myös. Lontoossa oli Wimbledon matkamme aikaan, joten kiva kattoterassibaari oli täynnä ihmisiä katsomassa tennistä. Itse näköalat eivät olleet erikoiset, mutta ylös ei tarvitse maksaa mitään, joten ei käynti turha ollut.


Wicked | Victoria Apollo
Sky Garden
Sky Garden


Upea reissu! Kyllä tykästyin kaupunkiin taas uudella tavalla, joten tuskinpa nuo Lontoon matkat tähän jäävät.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Hieno ajatus tuossa viimeisessä kuvassa! Piti ihan kirjoittaa mun värssykirjaan. :D

  VastaaPoista
 2. Lontoo on kyllä ihana kaupunki. Tänä vuonna kerkesin käydä jo kaksi kertaa (maaliskuussa ensimmäistä kertaa ikinä, toukokuussa sitten otettiin uusinta) ja vielä tekisi mieli mennä takaisin! No, ehkä sinne vielä kerkeää, ennen kuin UK irrottautuu lopullisesti EU:sta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontooseen voi kyllä tehdä useammankin reissun, ei sieltä tekeminen ja näkeminen lopu :). Kiva kuulla, että tykätyit!

   Poista
 3. Todella hienoja kuvia! Tulee ihan omat Lontoon reissut mieleen, ehdottomasti TOP3-paikkoja, missä olen käynyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. Mukavaa, että olet tykännyt :)

   Poista
 4. Voih, itsellekin osui heti silmään viimeisen kuvan mietelause. Saatanpa joutua joskus siteeraamaan tuota :)

  Itsehän en ole koskaan Lontoossa ollut! Muissa brittikaupungeissa kylläkin, joten siinäkin mielessä vähän erikoista että on jäänyt väliin :D Saa nähdä ehdinkö paikalle ennen kuin Brexit astuu voimaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavasti sanottu :).

   On kyllä erikoista :D! Useimmat kun taitavat matkustaa toisinpäin, eli vain Lontooseen ja jättää muut kaupungit välistä. Briteissä on kyllä todella kivoja paikkoja, ehdottomasti yksi lempparialueistani :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!