Legoland* kutsui pienen ryhmän matkabloggaajia Legolandiin muutamaksi päiväksi. Nyt kun Finnair aloitti suorat lennot Helsingistä Billundiin, niin puistossa vierailusta tuli entistä helpompaa meille suomalaisille.


Legoland on ollut oma haaveeni lapsesta saakka, mutta matka on ollut suunnitelmissa vasta muutaman vuoden. Aina se on kuitenkin kaatunut johonkin, joten kutsu tuli loistavaan aikaan. Minä otin mukaani siskoni ja hänen kuusivuotiaan poikansa, joka elää tällä hetkellä suurta lego-villitystä. Muutama vuosi takaperin hänen synttärinsä teemanakin oli Lego, joten oli hienoa olla mukana toteuttamassa pojan(kin) unelmaa.

Lentomme lähti Helsingistä kahdeksan aikoihin ja perillä Billundissa olimme paikallista aikaa tunnin myöhemmin. Lentokenttä sijaitsee kätevästi vain muutaman minuutin päässä Legolandista. Alueella on useampia hotelleja, mutta me yövyimme itse Legoland Hotellissa aivan alueen vieressä. Hotellista oli oma sisäänkäynti alueelle, mikä osoittautui todella käteväksi ja aikaa säästäväksi.

Jo hotelli on suloinen. Huoneisiin on panostettu toden teolla ja ihastuimme erityisesi yksityiskohtiin. Yövyimme merirosvohuoneessa, jonka teema soveltui varsinkin meidän porukalle hyvin. Huoneessa oli TV, josta tuli lego-ohjelmia jatkuvalla syötöllä, sängyllä odottivat lego-yllätykset perheen pienelle ja hyllyltä löytyi legoja pari laatikollista. Aika ei tullut tylsäksi hotellihuoneessakaan.Legoland oli juuri niin kiva kuin odotinkin sen olevan. Pienoismallit ovat pirun söpöjä ja jo niitä tuijottamalla saa aikaa hyvin puistossa kulutettua. Meillä oli puistossa aikaa puolitoista päivää, saapumispäivämme sekä yksi kokonainen päivä. Se oli sopiva aika puiston läpikäymiseen.

Parhaat laitteet näin aikuisen silmin olivat Polar X-plorer sekä Private Splash Battle, joista jälkimmäinen nousi rytinällä omaksi suosikikseni. Kuinka hauskaa voi vesisota olla? Laitteen hauskuus on siinä, että hekin, jotka eivät ole itse laitteessa, voivat ulkopuolelta osallistua ja ampua laivoissa olevia. Ja hupi on tietysti hauskinta juuri silloin kun ampujia riittää! Oli mahtavaa katsella kuinka ei vain lapset, vaan aikuiset miehet ja naiset ulvoivat naurusta ampuessaan meitä veneessä olevia ja kastuessaan myös itse.
Puistossa oli kahviloita hyvin ja meidän aikana suuria jonoja niihin ei onneksi ehtinyt syntyä. Laitteisiin jonotusajat vaihtelivat; joihinkin pääsi suoraan kävelemään sisälle, toisissa luki 30-40 minuuttia, mutta 15-20 min taisi olla pisin mitä me odottelimme. Matkassa mukana ollut Kohteena maailma-blogin Rami oli ollut puistossa aiemmin, joten toisena päivänä teimme heti puiston avauduttua täsmäiskut suosituimpiin laitteisiin, kuten Ninjagoon, ja pääsimme ensimmäisen tunnin aikana käymään useamman laitteen lävitse ilman jonottamista.

Nyt on yksi lapsuuden haave toteutettu! Ja tiedoksi muillekin lapsenmielisille; paikka on tosiaan kiva ihan aikuistenkin kesken kuten muutkin huvipuistot. Hupia riittää takuulla kaikenikäisille, mutta mikäli halajaa kaikkiin laitteisiin, pitää pituutta olla varressa vähintään 120 cm.

Käytännön infoa

Finnair lentää Helsingistä Billundiin suoraan, mutta toki Kööpenhaminankin kautta pääsee. Suorien lentojen hinnat vaihtelevat,  mutta elokuussa 2016 ne pyörivät n. 130-220 eurossa. Huvipuisto on kätevä yhdistää myös Euroopan roadtripille, kuten oli oma suunnitelma joskus, ja lähteä matkaan Tukholmasta.

Hotel Legoland on kallis, vaikkakin hieno hotelli loistavalla sijainnilla. Alueella on kuitenkin muitakin majapaikkoja. Huvipuistoliput kustantavat noin 44 euroa lapselta ja 47 euroa aikuiselta portilta ostettuna, mutta netistä hankittuna ne saa edullisemmin. Ajankohtaiset hinnat voi tarkistaa ja liput ostaa Legolandin sivuilta.

Lähistöllä on myös mm. vesipuisto Lalandia, joten tekemistä riittää useammaksi päiväksi. Itse Billundin kaupunki on pieni, mutta suosittelen sitä iltaisen kävelylenkin kohteeksi. Matkalla voi ihastella vaikkapa erilaisia patsaita, joita löytyy yhden kävelytien varrelta.

Lisää postauksia Legolandista voit lukea blogeista; Lähtöselvitetty - Viisivuotiaan kanssa Legolandissa, Lapsiperheen matkat - Tehoisku LegolandiinLähtöportti - Koko perheen Legoland ja Life in order - Omalla autolla Legolandiin.

*Reissu toteutettu yhteistyössä Legolandin kanssa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Siis mä haluaisin ihan hirveästi Legolandiin! :D Vielä en ole kehdannut lähteä, mutta viimeistään sitten jos joskus on lapsia niin tiedän kyllä, mihin matka vie...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti viimeistään sitten kun on pieniä matkassa mukana :D

   Poista
 2. Olipa kiva kuulla Legolandista aikuisnäkökulmasta! Olen lykännyt reissua kun olen ajatellut, että on vain lasten juttu. Lapset tykkää jos kerron, että Legoland tiedossa ensi kesänä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä (lapsenmieliset) aikuisetkin tosiaan viihtyvät vaikka enemmän lapsille onkin suunnattu :). Hauskaa kuulla, että on suunnitelmissa!

   Poista
 3. Mukava oli lukea postauksesi Legolandista - oli meillä siellä tosi mukava reissu! Tässä itsellä juuri työn alla oma postaus Legolandista, niin mukava lueskella vielä kaikkien muiden matkalla olleiden bloggaajien jo kirjoittamat postaukset :-) Koskas mennään taas :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Oli mukava reissata sun kanssa :). Vois mennä toistekin joskus jonnekin :D

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!