Eikö hyvää salaattiravintolaa olekin yllättävän vaikeaa löytää? 

Monissa ravintoloissa salaatti tarkoittaa kevyttä ja ylihintaista viherkasaa, jolla kukkaro kyllä kevenee, mutta nälkä ei lähde. Tykkään syödä paljon salaattia sen eri muodoissaan ja yksi lempiravintoloistani Tampereella onkin keskittynyt juuri niihin.




Bistro Venla sijaitsee Kauppakatu kuutosessa eli kivenheiton päässä Hämeenkadulta. Salaattien hinnat ovat kymmenisen euroa ja valinnanvaraa on runsaasti. Omankin salaatin saa halutessaan koota. En väitä annoskoon olevan satakiloiselle miehelle riittävä, koska se ei ole. Hintaansa nähden salaatti on kuitenkin riittävän täyttävä useimmille, harvalla ruokaseuralaisellani on ollut valittamista. Mikäli pelkkä salaatti ei maita, voi sen sijaan ottaa vaikkapa tortillan, herkullisia nekin.




Takaosan sisäterassi

Viiniä voi valita salaatin seuraksi

Salaatin sijaan voi ottaa tortillan, kuvassa herkullinen kasvistortilla

Sisäterassin korkea katto tuo luonnonvaloa ravintolaan


Ulkoa päin Venla näyttää pieneltä ravintolalta. Takaosassa on kuitenkin mukava sisäterassi, joka on avoinna ympäri vuoden ja tuo toivottua tilaa niille ruokailijoille, jotka haluavat vähän omaakin rauhaa syödessä. Venlassa on salaattien lisäksi tarjolla leipiä, kakkuja ja ravintolalla on myös A-oikeudet, joten salaatin seuraksi voi tilata esimerkiksi viiniä tai samppanjaa. Kesäisin Bistro Venlalla on kadun varressa pieni terassi.





Bistro Venla on avoinna:

Ma kello 9:00-19:00
Ti-Pe kello 9:00-20:00
La kello 10:00-19:00

Curious Feet muualla: INSTAGRAM | TWITTER | FACEBOOK


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Täytyisikin käydä testaamassa tuo! Olen vuosia ollut niin koukussa Sokosen yläkahvilan salaatteihin että suuntaan aina sinne kun salaatinhimo iskee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypä ihmeessä! Käyn itsekin tosi usein Sokoksella salaatilla ja se on myös lempparipaikkani! Salaatit ovat siellä edullisia ja Sokos on keskeisellä paikalla, joten sinne on helppoa poiketa. Tiesit jo varmaan, mutta Sokkarin salaattejahan saa nykyään myös New Yorkin kahvilan puolelta mikä on aivan mahtava lisä kaupungin salaattivalikoimaan :)

   Poista
 2. Hauskaa, että kirjoitit Venlasta! Olen käynyt siellä peräti kahdesti, vaikka Tampereella olen viettänyt yhteensä varmasti alle kymmenen päivää koskaan. Kiva paikka tosiaan sekä ruuan että miljöön osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet löytänyt paikan! Venlaan on kyllä helppo mennä päivämatkankin aikana kun sijaitsee niin lähellä toria ja Hämeenkatua :)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! Taas uusi lisäsyy tulla Tampereelle. Saako sieltä ostaa mukaan? Jos vaikka salaatin jälkeen tortillaeväs Hämeenpuiston Vihkokauppaan ja tuunailemaan kalenteria sinne?

   Poista
  3. Muistaakseni saa mukaankin :). Kesäpäivänä sekin olisi kiva vaihtoehto, vaikkakin itse olen mieluusti nauttinut salaattini Venlan terassilla.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!