Olen pyörinyt hullaantuneena Eurolinesin sivuilla ja kattellut bussimatkoja ympäri Euroopan. Hinnat ovat melko edullisia ja mikäli on jokin tarjous meneillään, niin suorastaan halpoja. Olen kuullut yhtiöstä jo vuosikausia sitten, mutta jostain syystä en ole vielä kertaakaan matkustanut heidän busseillaan. Enimmäkseen olen Euroopassa liikkunut koneella ja junalla, mutta vähemmän busseilla (poikkeuksena Iso-Britannia, jossa olen käyttänyt enimmäkseen Megabusseja). Tämä on sinänsä hieman ihmeellistä, koska tykkään bussimatkailusta tooodella paljon.

Katselin Eurolines-busseja meidän tulevalle matkalle, eli välille Bremen-Amsterdam-Bremen. Tarjolla olisi ollut melko edullinen vaihtoehto, kahden hengen menopaluu noin 78 euroa (sis. varausmaksua 3e). Harkitsin jo, että olisin ne varannut, mutta jätin varaamatta. Menobussin aikataulu olisi ollut keskiyöstä aamukuuteen, mikä olisi tarkoittanut sitä, että olisimme saapuneet hyvin väsyneinä aamukuudelta Amsterdamiin Bremenissä päivän ja bussissa vietetyn yön jälkeen. Jos olisin ollut lähdössä matkalle yksin, tämä olisi ollut vaihtoehto, mutta koska kyseessä on lahja toiselle, niin mielelläni valitsen hostelli/hotelliyön Bremenissä sekä säädylliset aikataulut, eli menomatka huristellaan junalla, joita kulkee huomattavasti useammin.

Bremenin rautatieasema, josta nappaamme junan Amsterdamiin

Eurolinesilla on omat sivut jokaiselle maalle, josta busseja lähtee ja tarjouksia on varmasti jatkuvasti joihinkin yhteyksiin. Busseja kannattaneekin katsoa aina niiden maiden sivuilta, jolta on bussin ottamassa. Esimerkiksi kun katselin paluubussien hintoja Saksan sivuilta välille Amsterdam-Bremen, sain kahdelle hengelle hinnaksi noin 56 euroa. Mutta Hollannin sivuja vilkaistessa sattuikin niin mukavasti, että siellä oli tarjouksia eri maiden kaupunkeihin ja heidän sivuiltaan täysin saman bussin varaaminen maksoi 30 euroa kahdelle hengelle (sis. 8 euroa varausmaksua).

Muutama esimerkki hinnoista, joita katselin huhti-toukokuulle (hinnat yhdelle hengelle ja sisältävät varausmaksut):

Kööpenhaminasta Berliiniin noin 25 euroa.
Pariisista Lontooseen alkaen vain 13 euroa ja menopaluu 33 euroa.
Berliinistä Prahaan noin 30 euroa ja menopaluu 51 euroa.
Amsterdamista Kölniin 12 euroa ja menopaluu 17 euroa.
Amsterdamista Muncheniin 25 euroa ja menopaluu 39 euroa.

Oli muuten kivaa huomata, että vielä on nuori, kun Eurolineskin määrittelee aikuisen vasta 26-vuotiaaksi ja sitä nuoremmille hinnat ovat hieman alhaisemmat. Vaikka ei huolta, kun noita promo-tarjouksia on tarjolla vanhemmallekin väelle.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!