Lauantaina herättiin aikaisin ja katselimme ensin netistä vinkkejä Amsterdamiin. Avomies myös varmisti legendaarisen Burger Meesterin sijainnin, jota kohti sitten lähdimme. Kiertelimme kartta kädessä katuja ja löysimmekin paikan lopulta. Olimme kuitenkin liian ajoissa paikalla ja ravintola oli vielä kiinni. Päivä oli aurinkoinen, joten joimme kahvia ja söimme jäätelöä läheisessä kahvilassa sekä kävimme kurkkimassa lähellä sijaitsevan eläintarhan lintuja aidan takaa.

Eläintarhan elukoita pääsi tiirailemaan myös ilmaiseksi

Kun Burger Meester viimein avautui, niin suuntasimme sinne.


Hinnasto

Hampparit olivat herkullisia ja hinnat OK, joten ei huono valinta. Olimme paikalla noin minuutin ennen avaamista ja 5 minuuttia avaamisen jälkeen paikka oli jo täynnä ja ihmisiä kävi tiskillä säännölliseen tahtiin. Ravintola on melko pieni, mutta ilmeisen suosittu ainakin lauantai-päivänä.

Syömisen jälkeen matka jatkui kaduille seikkailemaan. Menimme muunmuassa Hortus Botanicus -puutarhan ohitse ja kyllä näytti kauniilta ulkoa päinkin.


Kaunista!

Päädyimme myös Waterloopleinin markkinoille ja kiersimme siellä hetken. Oma mielipiteeni on se, että ei niissä kehumista ollut.. Tosin me emme olleet ostamassa mitään, joten ehkä se vaikutti siihen, että pidin markkina-aluetta tylsänä.


Waterlooplein

Käveleminen ympäri Amsterdamia jatkui Rembrandt pleinin kautta Leidse pleinille, jossa kävimme taas syömässä ja kuuntelimme loistavaa katusoittajaa.

Matkamuistoja (emme ostaneet, mutta ovat kyllä söpöjä)
Hienoja pyöriä, Banks Mansionin
Ihana kukkameri
Tässä kuvailin kukkien siemenkauppaa, joita oli useita. Vasta Suomessa huomasin, että myynnissä oli myös
'Cannabis Starterskit' 6 eurolla!

Leidsepleinin katulamput


Illemmalla palailimme toiselle puolelle jokea ja kävimme siellä Dirk -kaupassa ostamassa eväitä. Sen jälkeen menimme läheiseen puistoon istumaan niitä nauttimaan.


Mustikoita, nami!

Teimme vielä pienen kävelylenkin "asuinalueellamme", jonka jälkeen palasimme majapaikkaamme. Illalla lähdimme vielä ruokapaikkaa etsimään ja päädyimme snack-baariin, joka näytti ihan kebab -ravintolalta. Teimme tilauksemme mukavalle miehelle, joka kysyi syömmekö siellä vai otammeko mukaan. Sanoimme syövämme paikan päällä, vaikka siellä olikin vain muutama muovinen pöytä ja paikka ei ollut kaikista viihtyisin. Istahdimme jo alas ruokiamme odottamaan, kun mies kuitenkin viittoi meitä taakse. Sitten vasta huomasimme tumman lasioven, jonka takaa aukesi baari. Se oli kummallista! Mennä nyt sisälle kebab -ravintolaan ja päätyä viihtyisään baariin, jossa soi hyvä ja vaihteleva musiikki. Muutama asiakas tervehti meitä sisääntullessamme ja menimme pöytään odottamaan ruokiamme.

Kahvi 1,75 euroa


Oli kyllä viihtyisä paikka, melko edullinenkin vielä. Avomies joi vielä syömisten päätteeksi oluen ja maksoi siitä 2,5 euroa. Oli muuten yllättävää, että rauhallisella asuinalueella oli melko paljon ruokapaikkoja. Tämänkin paikan naapurissa oli kolme kahvilaravintolaa ja parin sadan metrin päässä niitä oli vielä lisää. Kuitenkaan ihmisiä kadulla ei suurissa määrin näkynyt.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kierroksesta! Minun silmääni tuo markkinapaikka näyttää kiehtovalta, mutta tykkäänkin tonkia ja katsella kaikkea, vaikken edes olisi aikeissa ostaa mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain :D. Siinä tapauksessa kannattaa tuolla markkinoilla poiketakin, etsivä löytää!

   Poista
 2. Paljonko muuten kahvikupista piti pulittaa yleisesti ottaen Saksassa ja Hollannissa (onko toi 1,75 € siellä halpa)? Ainakin enemmän kuin Espanjassa, josta juuri tänään tulin takaisin tänne kylmään Suomeen ja suoraan kesäsateeseen. Espanjalaisia yritetään houkutella kahviloihin kupilliselle lamahinnoin - maitokahvin sai jopa 85 sentillä. Piti oikein ottaa pari kuvaa muistoksi, että voi joskus 10 vuoden päästä muistella, että "kyllä olikin halpaa silloin 2012.." :)

  http://aijaa.com/0050710291472
  http://aijaa.com/0001010291473
  http://aijaa.com/0004310291474
  http://aijaa.com/0003410291476

  VastaaPoista
 3. Tuo 1,75 oli aika normaali hinta. Mitä nyt muistelen, niin edullisimmasta päästä paikoista joissa kävimme. 1,50-2 euroa näytti kahvi useammassa paikassa maksavan. Yhden kerran maksoimme jopa 3 euroa, ei kyllä ollut sen arvoinen! Kupit olivat yleensä pieniä, joten joskus ajattelin kahvin hinnan olevan todella kallis.

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!