Thaimaahan pääsee toisinaan todella halvalla. Äkkilähtö -lentoja voi saada etsiä esimerkiksi Napsustaniitä saa välillä noin 400 eurolla ja lentoja löytyy Bangkokin lisäksi myös suoraan rantakohteisiin, kuten Phuketiin. Thaimaassa pärjää englannin kielellä ja matkustaminen ympäri maata on melko helppoa. Paikalliset ovat myös ystävällisiä, vaikkakin saattavat olla liiankin innokkaita taksin ja muiden palveluiden tarjoajia. Joskus myös turistia yritetään huijata, esimerkiksi takseissa ei suostuta laittamaan mittaria päälle ja mikäli kyytiin nousee, joutuu yleensä maksamaan matkasta enemmän. Hotellien taso ja hinnat vaihtelevat suuresti ja halvalla voi saada sekä hyvää että hyvin huonoa.Thaimaa on mielenkiintoinen matkakohde ja erinomainen maa matkustaa varsinkin ensimmäistä kertaa Aasiaan matkaavalle.


Itse viihdyin Thaimaassa hyvin muutama vuosi sitten ja ensi talvena olisi tarkoitus käydä siellä taas. Olin matkalla ystäväni kanssa kolmisen viikkoa. Aloitimme ja lopetimme matkamme Bangkokista ja kävimme lisäksi Phuketissa, Phi Phillä, Koh Samuilla ja ohikulkumatkalla muutamassa muussa paikassa. Tykästyin Bangkokin kaupunkiin ja viihdyin myös rantakohteissa, vaikka ne olivatkin hyvin turistisia. Phuketista ja Samuiltakin kuitenkin löytyi myös rauhallisia paikkoja ja autioita rantoja ainakin vielä muutama vuosi sitten, kun menimme skootterin kanssa hieman syrjemmälle. Suosittelen ehdottomasti skootterin vuokraamista! Se on halpaa (muutama euro päivässä plus halvat bensat), tiet ovat minun mielestäni hyvässä kunnossa ja Thaimaan liikenteen koin turvallisemmaksi kuin monen Euroopan maan, joissa olen ajanut. Skootteri toi toivottua vapautta matkustamiseen.
Matkallamme herkuttelimme edullisella ruoalla ja jäätelöllä, makoilimme rannalla ja uimme, vierailimme yöelämässä, kävimme katsomassa nähtävyyksiä, shoppailimme, kävimme halvoissa ja rentouttavissa hieronnoissa ja tutustuimme ihmisiin. Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut matka! Melko samoja juttuja odotan tulevaltakin matkalta ja lisäksi Bangkokiin olisi kiva tutustua syvemmin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!