Gokarnassa saimme "ilon" tutustua paikallisiin ötököihin. Kun kävimme syömässä päiväsaikaan, oli kärpäsiä yleensä lähellä pyörimässä. Hotellihuoneeseen taas eksyi "minikärpäsiä", jotka tykkäsivät purra ihoa. Näiden varalta monessa hotellihuoneessa on moskiittoverkko, jota on hyvä pitää sängyn päällä tiiviisti, jotta niitä ei pääse verkon sisäpuolelle. Toki moskiittoverkon voi ostaa omakseenkin ja kantaa mukanansa matkoilla. Moskiittoverkon koen itse kuitenkin häiritseväksi ja mieluummin nukkuisin ilman sitä. 

Verkkoa paremmin ötököihin auttoikin Odomos-voide, jota sai ostettua halvalla paikan päältä. Voide imeytyi hyvin eikä haissut sen erityisemmin, joten sitä kun levitti illalla paljaalle iholle, niin sai olla rauhassa. Voiteen ostamisen jälkeen säästyimmekin puremilta, mutta ötököitä toki parveili jonkin verran huoneessa jokatapauksessa. Intiaan tullessa siihen kannattaakin varautua, mikäli aikoo yöpyä halvoissa ja kohtuuhintaisissa majapaikoissa.







Pääsin myös näkemään paljon muitakin eläimiä. Rannalla ja teillä parveili lehmiä jatkuvasti ja ravintolaan mennessä ei ollut tavatonta, että koira tulee makoilemaan jalkojen viereen. Rannoilla taas näkyi pieniä, suloisia rapuja. Gokarnassa ravut olivat vaaleita, hiekan värisiä ja niihin ei välttämättä juuri kiinnitä huomiota, Keralassa taas näimme mustia rapuja. Ravut eivät häiritse auringonottajaa, ne luikkivat nopeasti piiloon hiekassa oleviin pieniin koloihin, mutta yritimme silti vältellä pyyhkeen laittamista suurimpien kolojen viereen. 

Erään kerran tulimme keskustasta rannalle, kun näimme hiekassa satoja todella pieniä hiekkakasoja ja koloja. Koloista pilkisteli todella pieniä vauvarapuja! Ihania! Yhden kerran onnistuin näkemään myös apinoita, kun olin matkalla keskustassa käymään. Ihmettelin puiden havinaa ja siellä näitä niitä apinoita hyppimässä puista toiseen. Pihallamme pyöri myös ihania kissoja ja gekot sekä hämähäkit näyttäytyivät sännöllisesti pihamaalla tai huoneiden seinillä.


Veneillä pääsi kulkemaan rannoilta toisille
Rantoja kehotettiin pitämään siisteinä ja matkailijat onneksi noudattivat kehotuksia

Kudle

Olimme olleet Gokarnassa reilun viikon, kun puolisoni sairastui. Se alkoi heikkona olona, jolloin majapaikasta ei jaksanut liikkua ravintolaa ja rantaa kauemmas. Merivesi kuulemma auttoi oloon hetkellisesti, ruoka ei juuri maittanut. Muutaman päivän jälkeen olo ei ollut helpottanut, joten minä lähdin kaupunkiin metsästämään apteekkia. Löysin sen nopeasti, vaikka se ei ulkonäöltään eronnut mitenkään muista kojukioskeista. Ostin halvat lääkkeet ja kävin parissa muussa kojussa ostamassa hygienia-tarvikkeita. Sen jälkeen palasin rannalle ja puolisoni sai lääkkeensä. Uiminen auttoi taas oloon ja ruokakin jo vähän maistui.

Myöhemmin samana päivänä hänen pääsärkynsä ja olonsa kuitenkin paheni. Päätimme lähteä käymään lääkärin luona. Kieltämättä minua hieman epäilytti ja mietitytti, että mitä on vastassa. Itse vastaanotto ei ollut kummoinen, liskoja näkyi seinillä ja lääkkeet olivat huoneessa esillä avoimesti hyllyssä. Lääkäri osasi kuitenkin asiansa, otti pari testiä ja pyysi meitä tulemaan seuraavana aamuna uudestaan. Olo helpottui hieman lääkäriltä lähdön jälkeen. 

Seuraavana aamuna menimme uudestaan lääkäriin, hän ilmoitti että puolisollani on salmonella. Lääkäri antoi hänelle antibioottipiikin ja pillereitä matkaan ja piikin jälkeen olo helpottuikin huomattavasti. Päivän päästä olo oli jo paljon parempaan päin. Lääkärissä käyminen maksoi muutaman kymmenen euroa ja todennäköisesti lääkäri veloitti meiltä turisteilta paljon paikallisia enemmän. On kuulemma ihan yleistä maailmalla vastaavanlainen käytäntö, kun vakuutusyhtiöt lystin kuitenkin maksavat. Meilläkin oli vakuutus, mutta ei tuo summa olisi budjettia kaatanut, vaikka sen olisikin itse joutunut kustantamaan.

Kivoja reittejä lähimaastossa
Kivikkoista tietä patikkamatkalla

Kuivaa ja kuumaa
Auringonlaskuja oli kiva katsella rannalla

Gokarnassa kävin muutaman kerran myös hieronnassa. Paikka sijaitsi Kudle-rannalla ja jännittyneenä astelin paikkaan sisälle. Sain käteeni listan, jossa oli kaikenlaisia hierontoja ja hoitoja, pisimmät olivat 2h 20 minuuttia kestäviä. Päätin kuitenkin ottaa vain 30 minuutin selkähieronnan. Hierontakäynti oli mielenkiintoinen kokemus. Minulla oli tietysti naishieroja, Intiassa naiset hierovat naisia ja miehet miehiä. Hieroja pyysi minua riisuutumaan bikinialaosilleni ja käski pöydälle makaamaan. Ja siihen päästyäni kiskoi kuitenkin pöksynikin alas ja hieroi takamuksen myös. Öljyä ei säästetty, sitä käytettiin niin paljon, että lopulta uin siinä. Loppuvaiheessa hierontaa nainen haki kaasulämmittimen, jolla hän lämmitti kahta isoa pussia. Kuumia pusseja hän sitten hakkasi ja hieroi vuorotellen selkääni. Lämpö tuntui ihanalta. Tämän jälkeen hän vielä kuivasi öljyt iholtani pyyhkeellä. 

Toisella kerralla otin tunnin kokovartalohieronnan, johon kuului höyrykylpy/sauna. Kokovartalohierontakin oli nimenmukainen ja koko etumus hierottiin. Hieronta ei tietenkään ollut mitenkään eroottinen, vaan käsien liikkeet olivat nopeita eivätkä puristelevia, mutta Suomen melko häveliäisiin hierojiin tottuneena oli tilanne tietenkin hyvin erilainen kuin täällä. Öljyä käytettiin tälläkin kertaa runsaasti ja valitettavasti hiukseni myös saivat siitä kunnolla osansa päätä hierottaessa. Sen öljyn puhdistaminen hiuksista jälkeenpäin kun ei ollut helppoa. "Sauna" oli mielenkiintoinen, minut laitettiin istumaan puulaatikkoon niin, että vain pääni jäi ulkopuolelle. Laatikon ulkonäöstä tuli mieleen jonkinlainen kidutuskone. Höyryä alkoi tulla laatikkoon ja lämpö tuntui mukavalta, vaikka loppua kohden alkoikin hengästyttämään samalla lailla kuin saunassa. Hieronnat oliva edullisia (valitettavasti en nyt muista tarkkoja hintoja, mutta muutamia satasia eli reilusti alle kymmentä euroa) ja rahanarvoisia. 

Suosittelen kokeilemaan!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Voi mahtavan kuuloinen seikkailu teillä! Itselläkin tekisi mieli kovasti Intiaan, mutta vielä ei ole tullut lähdettyä, eikä tuo mun toinen puolisko ole hirveä innostunut koko maasta.. :/ Mutta ihania kuvia oot ottanut! Harmi tuosta salmonellasta, mutta rapatessa roiskuu vai miten se meni... :) Tiiättekö yhtään, mistä se tuli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva reissu ja näitä kun kirjoitti niin tuli kova hinku takaisin :D. Toivottavasti pääset käymään maassa jossain vaiheessa, mielenkiintoinen kokemus Intia on jokatapauksessa, ihastui siihen tai ei!

      Välillä sitä sairastuu, ei siinä mitään, Intiassa se on varsinkin yleistä. Ei kyllä tietoa mistä se salmonella tuli, söimme useamman kerran päivässä ravintoloissa joten ruuasta tietenkin mutta paikkaa on vaikea sanoa. Minä en sitä kuitenkaan saanut, mutta söimme usein eri ruokia. Ehkä jälkeenpäin ajatellen ainoa minkä olisimme voineet toisin tehdä, niin mennä lääkäriin samantien eikä odotella..

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!