Elokuu vetelee viimeisiään ja syksyn tuloa ei voi estää. 

Eikä sillä, että haluaisinkaan. Nyt alkaa ihana pimeyden, keltaisuuden ja tapahtumien aikakausi, johon lähden joka vuosi innolla mukaan. Rakastan muutoksia ja Suomen vaihtelevat vuodenajat tarjoavat juuri sitä. Sen lisäksi, että syksyllä saadaan nauttia kynttilänvalosta, sateista ja erivärisistä lehdistä, joita haluaisin joka vuosi hamstrata varastoon, on syksy myös tapahtumien aikaa.Esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella järjestetään Urbaanit asumismessut, jotka tarjoavat vähän mielenkiintoisemman tavan kurkistella toisten ihmisten asumisratkaisuihin. 

Näillä asumismessuilla keskitytään ekologisiin ratkaisuihin ja messuilla pääsee esimerkiksi kurkistamaan miten kimppakämpässä elellään. Miten hauska idea! Vaikka en itse juuri sisustelua harrasta, niin pienet asunnot ja erilaiset yhteisöllisyyttä ja ekologisuutta korostavat ratkaisut kiinnostavat kovasti. Olen myös utelias ihminen varsinkin mitä tulee persoonallisimpiin asuntoihin ja rakennuksiin. Saa nähdä pääsenkö itse paikan päälle, mutta ideana tämä kuulostaa hienolta!

Tampereella järjestetään myös perinteisesti Tampereen päivä ja silloin ohjelmaa on koko viikonlopun.

Tampereen päivänä juhlitaan kaupungin synttärijuhlia erilaisin tapahtumin. Tätä olen odottanut useimpina vuosina kovasti ja toivon mukaan pääsen tälläkin kertaa osallistumaan joihinkin tapahtumiin. Toki nyt monet kerrat paikalla olleena monet tapahtumat alkavat olla jo nähtyjä, mutta se ei estä hauskanpitoa. Viime vuonna lauantaina kävin esimerkiksi Vakoilumuseossa ja Tallipihalla ja sunnuntaina Varalan urheiluopistolla. Tänä vuonna tapahtumia on lauantaina 4. lokakuuta ja sunnuntaina 5. lokakuuta. Mikäli siis suunnitelmissa on viikonloppu Tampereella, niin kannattaa ajoittaa se lokakuun alkuun.

Syksyn tullen stand up -keikat heräävät myös kesäuniltaan ja naurulihaksiaan pääsee harjoittamaan useammassakin paikassa.

Tampereella stand uppia pääsee kuulemaan nykyään onneksi jo useammassa klubissa. Yksi säännöllisesti stand upia tarjoavista paikoista on Musiikkiteatteri Palatsi. Mikäli kuitenkin haluaa samalla reissulla kuunnella useampaa koomikkoa, niin suosittelen lämpimästi Naurupommia, mikä järjestetään syyskuusta lähtien Ukko Nooassa.
Minulle tämä syksy on muutosten aikaa. Tulen tulevana syksynä viettämään tavallista enemmän aikaa Jyväskylässä opintojeni parissa, mikä tarkoittaa sitä, että Tampereella olen harvemmin. Olen tästä enimmäkseen hyvin innostunut, on virkistävää viettää aikaa siellä asuvien ihmisten parissa ja tutustua kaupunkiin paremmin. Toisaalta voin uskoa, että joinakin pimeinä syksyn iltoina tulen potemaan koti-ikävää Tampereelle täällä asuvien läheisten luokse. Syksy on kuitenkin ohitse aina nopeasti, joten koetan ottaa tästä ajasta kaiken mahdollisen irti.

Syksylle on luvassa kuitenkin myös jotakin ekstrakivaa. Varasimme lokakuulle siskoreissun Budapestiin! Kävin Budapestissa ensimmäisen ja tähän mennessä ainoan kerran kaksi vuotta sitten syksyllä ja ihastuin kaupunkiin suuresti. Olin sillä matkalla yksin ja kaikki kaupungissa tuntui osuvan kohdalleen. Tiesin jo ensimmäisenä päivänäni Budapestissa, että tulen palaamaan kaupunkiin uudelleen ja nyt sen aika vihdoin koittaa. Pääsen rakkaiden siskojeni kanssa kulkemaan kaupungin katuja muutaman päivän ajan. Kaikki suunnitelmat ovat vielä avoinna, mutta Budapestissa kyllä riittää tekemistä!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

24 kommenttia:

 1. Jee, Budapestiin! Sinne onkin kiva lähteä syksyllä, jos ilmat ovat jo vähän viileämmät kun voi mennä ulkoilmakylpylään lämmittelemään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Viime kerralla kylpyläreissu jäi välistä, joten tällä reissulla olisikin mahtavaa kokea se :)

   Poista
  2. Mä oon kanssa nyt aika innoissani syksystä! Itsellä alkaa työharjoittelu ja vaikka harjoittelun + töiden kanssa saa pakertaa (+ koulua siinä samalla vähäsen) niin on ihan lottovoittajafiilis kun viikonloput ovat vapaat! Jihuu!

   Saako udella, että mitä opiskelet sitten Jyväskylässä? :) Ikuinen opiskelijanörtti näki tässä mahdollisuuden puhua opiskelusta.

   Poista
  3. Sulla on kanssa tulossa työntäyteinen syksy :). Mutta kiva kuulla jos viikonloput on sentäs vapaat! Säkin oot tainnu tehdä kauan vuorotöitä ja silloin säännöllisesti olevia vapaita viikonloppuja kyllä arvostaa :)

   Juu saa udella! Matkailualaa siellä AMK:issa opiskelen. En itseasiassa ollut järin innoissani sitä menossa opiskelemaan vuosi sitten (kun en oikein tiennyt mitä haluan) vaikka alla onkin peruskoulutus alalta. Huomasin kuitenkin, että siellä viihdyn, joten nyt kyllä olen innoissani niitä opiskeluita jatkamassa :).

   Musta on itseasiassa kuoritumassa sellainen elämäntapaopiskelija (oon opiskellut työn kautta, aikuislukiossa ja avoimessa yliopistossa tässä muutaman vuoden aikana). Pahoin pelkään, että kulutan koulun penkkejä vielä viiskymppisenäkin, jos en muualla niin niillä avoimen kursseilla :D.

   Eikös sulla oo nyt kaks koulua ja alaa päällekkäin kun sinne yliopistoonkin pääsit? Kun tuo harjoittelu lienee kuitenkin amkin kautta(ko)?

   Poista
 2. Ihanan syksyisen keltaisia lehtikuvia! :) Tänä vuonna syksyn tulo ei ehkä ahdista niin paljoa kuin yleensä, kun takana on kuitenkin niin tuhannen helteinen ja auringontäyteinen kesä.

  Oon käynyt Jyväskylässä varmaan vain kerran päiväseltään, mutta musta se vaikutti jotenkin symppikseltä kaupungilta, ja etenkin nyt kun koulut alkaa syksyn mittaan on siellä varmasti värikästä opiskelijaelämää :) Ja Budapest - en oo ite vielä päässyt käymään siellä, mutta kaveri käväisi siellä kesällä ja kehui ja suositteli kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Helteet olivat sen verran lämpimät, että voi kyllä sanoa, että on ollut loistava kesä säiden puolesta. Viime syksy oli nätti ja kuvat ovat tosiaan sieltä. Toivottavasti tänäkin vuonna on upea syksy! Ja että ehditään siitä nauttia :)

   Itse en oikein tiedäkään millaiselta Jyväskylän kesä näyttää :). Mutta sen tiedän, että olet oikeassa tosta opiskelijaelämästä. Se on todellinen opiskelijakaupunki! Tapahtumia riittää ja keskusta-alue on niin pieni, että se on tosiaan mukava paikka oleskella ainakin näin syksystä.

   Poista
 3. Voi syksy! Täällä ei vielä ole tietoakaan, mutta toisaalta odotan kyllä innolla - Syksy on ehdottomasti lempivuodenaikani!! En vain ole ihan valmis vielä päästämään kesästä irti :D Hei tykkäilin sun FB sivustakin, kun en muka vielä ollut tykännyt?? Kaikkea sitä..

  Hei huippua nuo Budapest suunnitelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kesäs jatkuu tosiaan vähän pidempään! Ihana juttu, onhan sulla tässä vielä sitten aikaa päästää siitä irti :). Kiva, että syksy on kuitenkin lempivuodenaikasi niin ei tule niin pahoja vieroitusoireita :D. Oih, Kanadassa on varmasti kaunis syksy!

   Poista
 4. Kivoja syysjuttuja tiedossa. Muakin kiinnostais tietää, mitä opiskelet Jyväskylässä. :) Budapest on varmasti todella kaunis kaupunki ja varsinkin syksyllä siitä vinkkelistä, että pahin lomakausi alkaa olla ohi, mutta säät aivan varmasti vielä suosii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkailualaa tosiaan opiskelen näin päätoimisesti tuolla Jyväskylässä :). Voi olla, että keväälle otan Tampereelta avoimen yliopiston kursseja rinnalle, mutta yksittäisiä kursseja vain oppimisen ilosta :)

   Budapest on kyllä kaunis! Ja totta, syksy on varmaankin melko hyvää aikaa matkustaa siellä, vähän riippuu mitä haluaa tehdä. Lokakuussa voi tosin olla jo viileää, mutta toisaalta siellä on paljon sellaisiakin juttuja joita on kiva tehdä sisätiloissa. Plus tuo kylpylässä käyminen voi olla kokemus vaikka olisi vähän viileämpääkin ilma :)

   Poista
 5. Onko siellä jo noin keltaiset lehdet? Sodankylässäkään ei ole vielä noin kaunista ruskaa... :o Ihanaa Budapestin matkaa teille! Siinä on kaupunki johon lähteä ulkoilmakylpylälomalle mihin aikaan vuodesta tahansa ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä ole näin upean näköistä, kuvat ovat viime vuoden syyskuulta :). Eiköhän jouduta vielä muutamia viikkoja ainakin odotella keltaisia lehtiä!

   Ja kiitos, kylpylälomalle Budapest kyllä sopii ympäri vuoden!

   Poista
 6. Kiva, että on kaikkea tuollaista mukavaa luvassa :). Aluksi syksyn merkit alkoivat masentaa toden teolla, mutta yritän tänä vuonna ensimmäistä kertaa asennoitua oikein tähän tulevaan pimeyteen ja kylmyyteen. Juurikin sillä, että voi olla hyvällä omatunnolla kotona vaikkapa kynttilöiden valossa ja katsella leffoja :P.

  Ja Budapest on kyllä todella kiva kaupunki! Itse kävin siellä kaaaauan sitten, joten haluaisin ehdottomasti viedä Tiian sinne lähiaikoina :). Siispä hyvää matkaa vain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Jerry! Lopulta elämän hyvät hetket riippuvat paljolti siitä kuuluisasta asenteesta :). Syksyssä yksi kivoimmista jutuista on juurikin leffojen katselu tai kirjojen lukeminen kynttilänvalossa! Sateen äänet ulkoa eivät myöskään haittaa :).

   Oikeassa olet, Budapest on kiva kaupunki. Kiitos! Toivottavasti pääset pian nauttimaan siitä Tiian kanssa. Se on itseasiassa minun makuuni myös romanttinen kaupunki, joten sopii hyvin parisuhdematkalle :)

   Poista
  2. Tuo sateen ääni on muuten todella kiva :)! Pari iltaa sitten kävin nukkumaan kaatosateen ropistessa ikkunaan, joten oli todella rentouttavaa nukahtaa lämpimän peiton alle.

   Budapest kyllä vaikuttaa juurikin romanttiselta kaupungilta eikä todellakaan haittaa, että siellä oli tilastojen mukaan maailman halvimmat 5 tähden hotellit (?). Tai ainakin luksushotellit :P.

   Poista
 7. Aivan ihania kuvia! Syksy on mun lempivuodenaika, ja oon aivan innoissani että se on ihan nurkan takana. :) Kiitos myös hienoista vinkeistä, oikein erinomainen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kyllä upea! Mukava kuulla, että nautit siitä :). Itse odottelen syksyä jo innolla, viimeistä kesän viikonloppua viedään :)

   Poista
 8. Moikka!

  Päätin nyt "paljastaa" itseni, sillä olen lukenut blogiasi kauan:) Palasin eilen perheen kanssa Budapestista ja sun blogista sain vinkin käydä siellä toisessa luolassa, szemly-hegyi (tai jotain:)) Meillä oli asunto vuokrattu paikalliselta mutta hänkään ei ollut koskaan käynyt näissä luolissa.
  Meillä pojat 9- ja 10-vuotiaat ja ne tykkäs luolasta tosi paljon. Me mentiin vähän eri kautta luolalle ja käveltiin sellaista katua pitkin joka oli aivan täynnä sisiliskoja. Niitä oli valehtelematta satamäärin, ne luikki äkkiä muuriaidan rakosiin meidän edestä kun kävelimme. En oo ikinä nähnyt niin paljon sisiliskoja.

  Turisteja ei ollut enää kovinkaan paljon, varsinkin Balatonjärven seutu oli aika hiljainen mutta oikeastaan parempi meille:) Olimme siis pari päivää Balatonillakin.

  Mies kävi toisen pojan kanssa tuossa kaupunginpuiston kylpylässä. Oli hieno kuulemma, mutta ota ihmessä jotkut läpökkäät mukaan, oli yhdesä saunassa ollut tosi kuuma lattia eikä miehellä ja pojalla ollut mitään läpökkäitä mukana :)

  Ensi kesälle tai loppukesälle on suunnitelmissa Skotlanti joten oon lukenut sun kokemuksia sieltäkin.
  Budapest on ihana kaupunki, niin kuin kaikki kaupungit mun mielestä. Mutta pakko sanoa, että tykkäsin Prahasta vielä vähän enemmän. Siellä kävin kavereiden kanssa kesäkuussa.

  Santra


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Santra!

   Kiva kun kommentoit! Kiitos paljon kun kerroit matkastasi (hauska juttu nuo sisiliskot!) ja vinkkasit noista läpäreistä. Pitää ottaa huomioon :).

   Ihmettelin myös muutama vuosi sitten kuinka pari paikallista eivät tienneet luolista mitään. Mutta jotkut paikat ovat sellaisia, että niistä ei lähistöllä asuvat mitään tiedä. Oliko teidän vierailun aikaan luolissa rauhallista? Mukava muuten kuulla, että lapsetkin ovat viihtyneet. Saattaapi olla, että joskus vien Budapestiin itsekin siskonpoikaa tai muuta pientä ihmistä ja luolat voisivat olla vierailulistalla.

   Skotlanti on upea myös! Toivottavasti teidän tie käy sinne tosiaan ensi vuonna. Sielläkin riittää tekemistä ja näkemistä. Tule ihmeessä senkin reissun jälkeen kertomaan mitä pidit :)

   Poista
 9. Yhden ravintolavinkin voisin heittää Budapestiin: http://trofeagrill.com/slide-en.php#!/welcome/
  Tässä all-inclusive-ravintolassa kävimme parinakin päivänä lounaalla. Itseasiassa käytiin kahdessa eri ravintolassa. Näitä on 3 kaupungissa. Siis todellakin kaikki kuuluu tuohon hintaan. Ja mikä parasta, tarjolla on paikallisia ruokia, ihan alkupaloista lähtien jälkiruokiin asti.

  Santra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos vielä tästä vinkistä! Laitoin ylös, kuulostaa hyvältä paikalta, joten saattaa olla käymme tuolla lounastamassa :)

   Poista
 10. Luolassa oli kyllä hiljaista. Meidän perheen lisäksi oli 2 pariskuntaa, venäläisiä taisivat olla. Englanniksi oli opastus ja heittipä siihen väliin pari sanaa Suomeakin :) Taisi tunnistaa kielen kun käänsin siinä samalla lapsille :)

  Me ollaan reissattu lasten kanssa aika paljon. Ollaan oltu mm. Barcelonassa, Kööpenhaminassa, Norjassa sekä käydään monta kertaa vuodessa Ruotsissa, veljeni asuu siellä.
  Ei lasten kanssa tarvitse välttämättä mennä perinteisiin rantalomakohteisiin tai huvipuistoihin. Kirkothan on melkein kuin linnoja ja paikalliset lelukaupat pitää aina käydä läpi ja kaupasta ostetaan aina paikallista jäätelöä tai karkkia jota Suomesta ei saa. Sitä paitsi paikallisiin kirkkoihin ja nähtävyyksiin liittyy aina joku tarina, joka voi olla vaikka kuinka jännittävä.
  Budapestissakin löytyi se sisiliskokatu ja vapauden sillan kaiteesta aivan sairaan isoja hämähäkkejä, hyi!

  Santra

  VastaaPoista
 11. Moikka! Voisitko kertoa mistä toi eka komee syksykuva on? Näyttää kauheen tutulta paikalta :) Imatra?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on otettu Viinikasta Pahalammen puistosta elikkäs Tampereelta :). Nätti puisto, vaikka vierestä vilkas tie meneekin.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!