Kirjastosta tarttunut Berlitzin Singapore-opas pääsi vihdoin lukevien silmien alle ja nostatti matkakuumetta. Kaupunkivaltio on kiinnostanut minua pitkään, koska se erilaisuudellaan erottuu muusta Aasiasta. Olen silti aina pitänyt sitä ohikulkupaikkana muualle Aasiaan (jota se tosin tulee meidänkin matkalla todennäköisesti olemaan), mutta opaskirjaa lukiessani huomasin, että maallahan näyttää olevan paljonkin annettavaa.Kirjassa oli mielenkiintoisia faktoja lueteltu:

-Singaporessa on yli viisi miljoonaa asukasta, lähes saman verran kuin Suomessa, mutta pinta-ala on vain 697 neliökilometriä - eli alle puolet Ahvenanmaasta
-Lain mukaan yli 60-vuotiaat, jotka eivät itse pysty huolehtimaan kuluistaan, ovat oikeutettuja vaatimaan lapsiltaan elatusmaksuja
-Suntec City -ostoskeskuksessa on maailman suurin suihkulähde
-Matalin Singaporessa mitattu lämpötila on 19,4 astetta ja ilmankosteus on keskimäärin 80-85%
Ja minkälaisista mielenkiintoisista paikoista matkaoppaassa oli kerrottu?


"Alue voi olla turismin turmelema, mutta Sentosalla on Singaporen parhaita rantoja, nähtävyyksiä ja historiallisia kohteita."

Saarelle pääsee julkisilla tai kävellen, mutta mielenkiintoisin vaihtoehto on mennä matka köysiradalla, joka kulkee 60 metrin korkeudessa. Sentosassa on muunmuassa Universal Studios, harvinaisten hyönteisten näyttely, 4D -elokuvateatteri, vahamuseo ja akvaario. Olkoon turismilla pilattu, paikka kuulostaa juuri sellaiselta, jossa tälläinen leikkisä ihminen viihtyisi!


Maailman parhaaksi kehuttu eläintarha, jossa sovelletaan open zoo -käsitettä. Osa lajeista saa liikkua eläintarhassa vapaasti. Kirjassa mainitut eläinten päivittäiset esitykset vain huolettavat, herää kysymys miten ne on järjestetty. Night Safari on maailman ensimmäinen yöeläintarha, jossa vieraillaan hämärän laskeudettua. Yli 90% luonnonvaraisista eläimistä on yöeläimiä, joten safarilla pääsee tutustumaan, miten eläimet käyttäytyvät illan pimetessä.


Kasvitieteellinen puutarha on 67 hehtaarin suuruinen ja tarvitseeko esteetikon enempää perustella miksi paikka kiinnostaa? Alueelle pääsee ilmaiseksi, mutta sen sisällä on suuri maksullinen orkideatarha, jossa kasvaa yli 3000 erilaista orkideaa.


Tästä saaresta innostuin eniten. Saarella kuulemma näkee vielä välähdyksen entisestä Singaporesta. Pulau Ubinissa on kylä, josta voi vuokrata polkupyöriä ja pyörä onkin paras tapa tutustua saareen. Saaren luonto kiehtoo kovasti ja telttailu on myös sallittua ilmaiseksi.


Etnisesti värikkäin keskustan alueista. Nimestä huolimatta kolme neljännestä Little Indian väestöstä on kiinalaisia, tosin Singaporen väestöstä muutenkin noin 74 prosenttia on kiinalaisia. Alueella on majoitusta, eksoottisia kauppoja ja mielenkiintoisia katuja.

Kaikki Singaporessa vierailleet, kertokaahan kokemuksia näistä ja muista Singaporen nähtävyyksistä!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Pystytkö jo tässä vaiheessa lupaamaan, että pidät tätä blogia myös reissun aikana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, siis tottakai. Blogia tulen päivittämään matkan aikanakin ehdottomasti, läppäri lähtee luultavasti matkalle mukaan, mutta vaikkei lähtisikään, niin hyödynnän sitten internetkahviloita. Julkaisujen tahdista en tosin osaa vielä mitään sanoa kun riippuu niistä nettiyhteyksistä paljon, mutta matkoilla kirjoittelen aina päiväkirjaa, joten eiköhän niitä jorinoita tule sitten ainakin viikottain tännekin postattua. Toivottavasti nopeudet olisivat kuitenkin sitä luokkaa että saisi kuviakin laitettua.

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!