Varasimme kesäkuussa lennot Singaporeen ja sille matkalle lähdemme ensi vuoden alussa. Se matka on tuntunut kuitenkin olevan niiiiin kaukana vielä ja lentolippujen varaus ei näyttänyt lieventävän matkakuumetta vaan nostavan sitä, niin tuonne Ryanairin sivuille olen eksynyt turhankin usein. Edullisia lippuja on ollut tarjolla syys-lokakuulle jo monta viikkoa, mutta tällä kertaa en halunnut varata matkaa liian pitkän ajan päähän, joten päätin odottaa ja katsella tilannetta. Kun syksyn suunnitelmani sitten hieman selkenivät, niin muutama päivä sitten tulin sen matkan viimein varanneeksi.

Minne matkaan seuraavaksi?BUDAPESTIIN! 

Jes, olen innoissani! Budapest kuuluu niihin kaupunkeihin Euroopassa, jotka kiehtovat minua, mutta jostain syystä sitä on "säästellyt" tulevaisuuteen, vaikka tilaisuuksiakin olisi ollut edullisesti tarjolla. No nytpä on vielä enemmän, kun Ryanairkin aloitti sinne suorat lennot Tampereelta. Ja sieltähän minä ne lennot sitten 37 eurolla ostinkin. 

Punnitsin kyllä Budapestin ohella Brysseliä, jossa en ole aiemmin käynyt, sekä Kaunasia, jossa olen pikaisesti poikennut, mutten juuri mitään nähnyt. Molempiin kaupunkeihin oli edullisia lentoja tarjolla, Turusta Brysseliin ja Tampereelta Kaunasiin, hinnat pyörivät muutamassa kympissä. Molemmat kaupungit ja maat kiehtovat (tosin mikä nyt ei minua kiinnostaisi..), mutta Budapest vei tällä kertaa voiton. Sinne siis suuntaan syyskuussa. 

Olen tutustunut Budapestiin aiemmin hieman, joten taidan lähteä matkalle sen liiemmin suunnittelematta mitä siellä haluan tehdä ja katsoa sitten paikan päällä mikä kiinnostaa sillä hetkellä. Matkavinkkejä otan kyllä silti hyvin mielelläni vastaan, joten mikäli siellä päin on joku teistä käynyt, niin kommenttiboksiin saa kirjoitella!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Itse olen katsellut viikonloppureissua Varsovaan. Matka ei ole pitkä ja on halpaa syödä yms ja toivottavasti ainakin kaunis paikka myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsova on kyllä lähellä ja edullinen kaupunki. Itse olen siellä ohikulkumatkalla käynyt ja omiin silmiini näytti kyllä nätiltä :). Sinne olisi kiva palata jossain vaiheessa ja tutustua kaupunkiin!

   Poista
 2. Erittäin hyvä valinta. Tiedä vaikka oltaisiin Budapestissä samaan aikaan :)
  Kauheasti ei olla vielä suunniteltu, mutta ainakin pakolliset nähtävyydet pitäisi tuona 2,5 päivän aikana ehtiä näkemään. Wizzin lento on tosi myöhään (melkein puoliyö) perillä, joten siksi ainakin ekaks yöks vois mennä Hotel Timoniin (Üllői út -kadulla), koska se on yöbussireitin varrella lentokentältä keskustaan, ettei tartte enää keskellä yötä ruveta sählämään vieraassa paikassa ja pimeässä kaikki on muutenkin aina hankalampaa. Yö 2hh-huoneessa maksaisi 6600 forinttia. Loput pari yötä on avoinna vielä, mutta easyhotel.com olisi yksi vaihtoehto, jossa hintaa yölle tulisi 2hh-huoneessa 8000 forinttia. Heh, jos matkan olis toteuttanut lokakuussa, yö Easyssa olis kustantanut vain 5300 ft:a ja mikäli marraskuussa, olisi 5 peräkkäistä yötä maksanut vaivaiset 15 200 ft:a!!!

  Itä-Euroopan turnee saattaa ehkä jatkua jo lokakuussa syyslomien aikoihin. Kohteina saattaisivat olla Krakova, Katowice ja Varsova. Mm. Auschwitz kiinnostaisi, joten siksi Etelä-Puolaan. Puola kiehtoo lähinnä halpuutensa vuoksi ja se onkin budjettimatkaajan unelmapaikka, koska siellä ei mikään oikein maksa mitään. Jos ei tule nyt tehtyä tota reissua, niin Wizzin 5 euron lennoilla ainakin tulee taas melko varmaan käytyä Gdanskissa talven aikana pikapikaa. Voisikin tällä kertaa mennä kokeen vuoksi vaikkapa 20 PLN maksavaan dormiin :) (www.lucky-hostel.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, saapi nähdä ollaanko :). Saa moikata jos tunnistat, he :D. Myöhään illalla/yöllä uuteen kaupunkiin saapuminen on kyllä haastavaa ja silloin sitä mielellään meneekin mahdollisimman suoraan majapaikkaan. Hotel Timonin hinta on kyllä hyvä ja jos sijaintikin on reitin varrella, niin kuulostaa kyllä todella hyvältä vaihtoehdolta. Itsekin löysin tuon Easyhotellin tarjouksen, voi että mikä hinta!! Jos olisin marraskuussa matkustanut, niin olisin siellä varmaan yöpynyt jo ihan yksinkin, saatikka jos matkakumppani olisi ollut mukana. Miksei tuollaisia hotellitarjouksia osu omille kohdille koskaan, aina niistä vaan lukee netistä.. Itse yövyn hostellissa, mutta kyllä vaan kaksin matkustellessa saisi samalla rahalla enemmän. Tule matkanne jälkeen sitten kertomaan omat kokemuksesi Budapestistä.

   Puola on kyllä halpa ja Turusta matkustaessa hyvin nopeasti saavutettavissa. Sinne tekisi minunkin mieli taas jossain vaiheessa, oma visiitti kun siellä aikanaan kesti vain muutamia päiviä ja niiiiin paljon jäi tietysti tekemättä ja näkemättä. Olisin varmasti palannut sinne jo, jos täältä Tampereelta pääsisi suoraan, mutta kun tuo Ryanair tarjoaa koko ajan mielenkiintoisia kohteita täältäkin niin on vaan jäänyt :). Kiitos Onnibussin, kun sinne Turkuunkin pääsee nyt halvemmalla niin jos nuo hinnat jatkuu ja aikataulut sopii, niin tulee niitä Turunkin reittejä käytettyä. No, sinne käy vielä minunkin tie! Ja siinä vaiheessa sinä saat kyllä kertoa KAIKEN, koska olet siellä niin paljon pyörinyt!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!