Viimeisenä päiväni päätin käydä Unkarin luonnontieteellisessä museossa

Päätin käydä museossa viimeisenä päivänä, koska se sijaitsee metrolinjan 3 varrella, eli samalla reitillä, jolla mennään lentokentälle. Museo avautui kello 10 ja olin paikalla vähän sen jälkeen, joten minulla oli muutama tunti aikaa käyttää museoon.



Sisälle päästyäni punnitsin eri vaihtoehtojen välillä. Koko alueelle lippu olisi 6-26 vuotiailta (johon ikäryhmään itse vielä kuulun) maksanut vain reilut 5 euroa (1400 HUF), mutta päätin että on parempi vain keskittyä pieneen osaan museota. Ostin lipun sinisen alueen näyttelyihin, jossa oli näytteillä luontovalokuvia vuodelta 2011 sekä eläinhahmoja ja historiaa. Normaalisti lippu siniselle alueelle olisi maksanut noin 2,20 euroa (600 HUF), mutta lipunmyyjä ilmoitti hinnan olevan 1,65 euroa (450 HUF) juhlapäivän takia. Sisältä minulla ei ole valokuvia, valokuvaaminen olisi maksanut 2,20 euroa (600 HUF) enkä kokenut sitä tarpeelliseksi.



Olikin hyvä, että ostin lipun vain siniselle alueelle, koska minulla meni siellä noin 1,5 tuntia. Valokuvanäyttely oli todella kiehtova. Esillä oli fantastisia valokuvia, joukossa oli myös suomalaisten ottamia luonto-otoksia ja Benjam Pöntinen oli yhden sarjan (Eläimet ympäristössään) voittanutkin hienolla talvikuvallaan jäniksestä. Oli hienoa, että esillä ei ollut vain valokuvia, vaan myös tarinat kuvien takana sekä pieni selostus kuvassa näkyvistä eläimistä. Selostukset oli kirjoitettu unkariksi ja englanniksi.



Toisessa näyttelyssä (Hungary´s Living Natural History Collection, specimens catalogued) en viihtynyt yhtä kauaa. Isoja eläinhahmoja ja värikkäitä perhosia oli kiva katsella hetken, mutta siellä puolella selostukset olivat vain unkariksi, joten minulla meni hieman ymmärrykseni ohitse vaikkapa joidenkin tutkijoiden löydökset. Muutamalle sarjakuvalle hymähtelin vaikka kieltä en ymmärtänytkään.



Dinosaurusten puutarha olisi kiinnostanut minua myös kiinnostanut, mutta sinne ei enää ollut aikaa. Lippu sinne olisi maksanut vain reilun euron eli 300 forinttia.



Museo sijaitsee siis 2-3 kilometrin päässä keskustasta lentokentän suuntaan, Ûllöi útin varrella. Sinne pääsee metrolinjalla 3 tai ratikalla 24. Pysäkki on Nagyvárad tér. Sisäänpääsymaksut ja alennukset voi tarkistaa museon nettisivuilta, joihin pääset ylhäällä olevasta linkistä.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!