Matkaan on muutama kuukausi aikaa. Olemme tehneet jo valmisteluita sen suhteen. Hain kirjastosta ison pinon matkakirjoja, joita vähän on jo selattu. Karttoja olen myös tutkinut innokkaasti. Mielenkiintoisten paikkojen lista vain kasvaa kasvamistaan ja kolme kuukautta alkaa tuntua kovin lyhyeltä ajalta...
Olen myös tehnyt TO DO- listan, niistä kun niin paljon tykkään! Niitä sitten yksitellen ja pikkuhiljaa tulee tehtyä. Tärkein päätös on liittynyt matkalle mukaan otettavaan reppuun. Koepakkasin yhden reppuni, jonka jälkeen huomasin repun pohjassa olevan pari pientä reikää. Intian matkallamme muurahaiset olivat löytäneet tiensä reppuun pohjassa olevien reikien avulla ja vaikka niistä vahinkoa ei ollutkaan, niin mieluummin lähden ehjällä repulla reissuun. Olen pohtinut, että pitäisikö sitä jo satsata kunnolliseen kestävään reppuun, mutta vertailu vaikuttaa niin vaikealta, että luultavasti menen taas siitä mistä aita on matalin ja ostan repun kympillä. Vaatimuksia repulle on koon sekä keveyden suhteen, joten pelkkä hinta ei kuitenkaan riitä kriteeriksi.Olemme kartoittaneet mahdollisia reittivaihtoehtoja matkaoppaiden sekä lentoyhtiöiden, Air Asian ja Tiger Airwaysin avulla. Laiva, bussi tai juna ei ole aina se halvin/suorin/mukavin vaihtoehto Aasiassa, joten lentämälläkin saatetaan siirtyä paikasta toiseen. Majoituksia olen katsonut vähän Singaporesta, missä hinnat ovat huomattavasti lähimaita korkeampia. Siellä telttaileminen kiinnostaisi todella paljon (infon etsimisen voi aloittaa National Parks- sivustosta), mutta teltan mukana kantaminen ei lainkaan.

Näillä olemme siis lähteneet alkuun! Lisää infoa tulossa myöhemmin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Ei vitsi toi karttasuunnitelma näyttää houkuttelevalta :) Itse haluaisin myös joku kerta Borneon sademetsiin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Borneo kiehtoo kyllä suuresti! Jää vielä nähtäväksi menemmekö sinne tällä reissulla kun Indonesiaan haluaisimme myös keskittyä, mutta jos ei tulevalla reissulla niin joskus pakko käydä siellä :)

   Poista
 2. Vau, olen kyllä tosi kade tuosta reissusta! On varmasti tosi mukava suunnitella kaikkea, Aasia on niin ihania paikkoja pullollaan (enkä minä ole nähnyt niistä kuin muutaman!). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitteleminen on kyllä mukavaa, vaikkakin saa toisinaan aikaan levottomuutta kun haluaisi mennä jo :D. Aina en kaikkia reissujani juuri suunnittele, mutta joskus on kivaa paneutua syvemmin :)

   Poista
 3. Matkan suunnittelu on parasta! Ollaankin sitten osittain samaa aikaa reissaamassa, vaikkakin vähän eri puolilla Aasiaa :) Ja ihana toi sun karttapiirros! Osaatko yhtään sanoa, että missä maassa vietätte suurimman osan ajasta? Onko Indonesia se teidän pääkohde vai aiotteko ihan yhtä lailla viettää aikaa Thaimaan ja Malesian puolella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä ollaan joo kun teillä on niin pitkä reissu!

   Indonesia on pääkohteemme, siellä todennäköisesti menee suurin osa ajasta. Thaimaa ei ollut aiemmin edes varma, mutta melko varmasti siellä menee muutama viikko. Malesiaan taas haluaisin itse tutustua enemmänkin, mutta kun liikaa ei haluta kerralla kahmaista, niin moni kiehtova paikka jää siellä käymättä tulevalla reissulla. Mutta vähän kerrallaan, jos nyt keskitytään enempi Indonesiaan, niin ens kerralla voi sitten vaikka Malesia olla pääkohde :)

   Poista
 4. Odotan innolla kaikkia tähän teidän reissuun liittyviä postauksia sekä ennen matkaa ja itse reissun päältä! Oletko muuten sattumoisin harkinnut tehdä osaa postauksista reissusta vlog-muodossa? Eli kuvaisit (tai siis sun mies kuvais) joitain pätkiä, joissa kertoisit kuulumisia, laittaisit Youtubeen ja linkkaisit tänne. Saisi blogista monipuolisemman kuvien ja tekstien lisäksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tuota kyllä harkittiin :). Musiikkia kuunnellessa tuli vähän mietittyä sopivia biisejäkin taustalle :). Itsehän en noita osaisi, mutta tuo mies sitä ehdottikin. Mutta sitten tuli myös pohdiskeltua sitä, että mitäs jos on kovin hidas netti. Valokuvia lataillessakin voi jo kulua aikaa, mutta käsittääkseni videoiden kanssa ongelma olisi pahempi. Toinen mietintä liittyy kameraan, kun sen kanssa nuo videot eivät aina onnistu (ääni katoaa välissä). Eli jos se temppuilee, niin haaveeksi jää. Kamera tosin temppuili tuossa hetki sitten ja tulimme jo harkinneeksi uutta, mutta nyt kun se on toiminut taas loistavasti, niin ei haluaisi vanhasta vielä luopua.

   Poista
 5. Oi oi, nuo suunnitelmat kuulostavat ja näyttävät (piirretty kartta :) upeilta! Blogini puolelta löytyy muuten sinulle pieni haaste, otatko vastaan? :) http://www.rantapallo.fi/destinationunknown/2012/11/19/matkailijaprofiilini/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kiitos paljon haasteesta! Harkitsen vielä teenkö tätä, mutta iso plussa kun käänsit kysymykset suomeksi :).

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!