Tampereella on mielenkiintoisia museoita, joihin kannattaa tutustua. 

Kun ajoittaa vierailunsa oikein, säästää myös monia euroja pääsymaksuissa, koska museoihin pääsee tutustumaan myös ilmaiseksi. Ensiksi kannattaa tarkistaa mitä kortteja lompakosta löytyy ja selvittää saako niillä alennusta pääsymaksuista. Monilla ilmaisilla tai ns. kaupan päälle tulevilla korteilla (ammattiliittojen, ForexinVeikkauksen, bonuskorttien ym.) saa alennusta erilaisista kohteista.Mikäli Tampereen historia ja vanhat talot kiinnostavat, niin kannattaa käydä täällä. Museossa pääsee näkemään miten ennen elettiin ja vierailemaan kiehtovissa puutaloissa, joissa asuttiin, saunottiin ja käytiin kauppaa. Museokorttelista löytyy asuinhuoneistojen lisäksi pieni kauppa ja leipomo, suutarinverstas sekä paperikauppa. Kahvila Amurin Helmessä on myös kiva kierroksen aluksi tai päätteeksi juoda kupposet kahvia.

Museo on avoinna kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun, tiistaista sunnuntaihin. Se sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta. Aikuiselta pääsymaksu on 6 euroa, lapset ja opiskelijat pääsevät museoon eurolla.
Pula-ajan paperi- ja lyhyttavarakauppa vuodelta 1946
Esillä on värikkäitä jalokiviä, simpukoita, fossiileita ja meteoriitteja. Myynnissä on myös näistä tehtyjä lahjatavaroita. Museo on melko pieni, mutta jos kivet kiinnostaa, niin varmasti viihdyttävä. Sijainti on keskustassa pääkirjaston alakerrassa.

Museo on avoinna ympäri vuoden, tiistaista sunnuntaihin. Aikuisen normaalihinta 5 euroa, alennuksia tarjolla, esimerkiksi opiskelijat maksavat 2 euroa.
Tampereen taidemuseo ja Muumilaakso sijaitsevat samassa rakennuksessa. Taidemuseossa on esillä erilaisia teemoja ja ilmiöitä.

Muumifanien suosikkimuseo sisältää ihania piirustuksia ja pienoismalleja, joiden yksityiskohtia on kiva katsella. Museossa viihtyvät sekä aikuiset että lapset, jokaiselle on jotakin.

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Aikuisilta sisäänpääsy vain toiseen museoon on 6 euroa ja yhteislippu 10 euroa, tarjolla on erilaisia alennuksia. Perjantaisin kello 15-17 on ilmainen sisäänpääsy.

Nämä museot sijaitsevat lähekkäin keskustan länsipuolella ja näihin ehtii saman päivän aikana hyvin. Alhaalla upea kartta helpottamaan suunnistusta, Hämeenkatu on Tampereen pääkatu.

Kartta Google Maps


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!