Eihän tässä enää olekaan kovin kauaa matkaan, innostus alkaakin olla huipussaan. Tässä yhteenvetona mitä asioita on matkan eteen tehty, lentolippujen varaamisen lisäksi:~Irtisanoimme asunnon (postin käännämme myöhemmin, mutta suurin osa tulee jo Netpostiin)

~Tilasin BIG-kortin, nähtäväksi jää onko tuosta todellista hyötyä (2,50 euroa)

~Varasimme majapaikan Johor Bahrusta, Malesian puolelta, ensimmäisiksi kolmeksi yöksi (33 euroa)

~Varasimme menolennon Penangista (Malesiasta) Indonesian puolelle Medaniin (16 euroa / henkilö)

~Ostimme VR:n joulukalenterista junaliput Tampereelta Helsinkiin (1,5 euroa / henkilö)

~Olemme myyneet ja lahjoitelleet tavaroitamme muuton alta pois

~Olen etsinyt täydellistä reppua, mutta vaatimukseni ovat tiukentuneet viikko viikolta, reppu vielä ostamatta (saa antaa vinkkejä hyvistä repuista, kriteerini tekstin lopussa!!)

~Olen ahminut kirjastosta lainaamiani matkaoppaita, kirjoittanut vinkkejä ja sanastoa ylös sekä lukenut internetistä blogeja ja artikkeleita

~Olemme tutkailleet vakuutuksia, matkaosuuteen ei välttämättä tule muutoksia (muita vakuutuksia kuitenkin irtisanottiin, esimerkiksi kotivakuutus tuli tarpeettomaksi)

~Olen varmistanut pankista verkkotunnusten määrän riittävyyden ja olemme siirrelleet rahoja tilien välillä

~Olen ilmoitellut kaikkiin mahdollisiin paikkoihin lähdöstämme, jottei tarvitse ihmisten turhaan soitellaJa sitten repusta. Olen tehnyt siitä itselleni haasteen. Vuosikausia olen matkustellut halvoilla repuilla, joissa tärkeintä on ollut hinnan lisäksi koko ja tasku vesipullolle. Tyytyväinen olen ollut, mutta nyt olen nostanut vaatimuksiani. Haluan täydellisen repun. En paksuja hihnoja, liian isoa kokoa enkä painavaa reppua. Jos saisin:

~kevyen repun (~500 g), suhteellisen ohuet kantohihnat eikä ylimääräisiä, paksuja härpäkkeitä
~pienen tuen selälle, ei siis missään nimessä paksua selkämystä
~tasku vesipullolle
~kooltaan 15-20 litraa
~hinta kohtuullinen, mikä on hieman heiluva käsite 
~jos löytyy muun värisenä kuin mustana, niin plussaa
~jos kannettava kooltaan 13.3 tuumaa mahtuu sisään, niin siitäkin plussa, tästäkin voi kuitenkin tinkiä

Harkinnassa on ollut Deuter Speed Lite 15 sekä myös 5 litraa isompi versio, joka voisi matkusteluun olla järkevämpi valita. Selkäosa kapenee alaspäin, 15-litrainen tuntui pieneltä (ja läppäri ei mahdu), mutta ihanalta selässä. Myös Osprey Axis on mietityttänyt, mutta miinus tulee vesitaskun puutteesta (jonka olen harkinnut itse lisääväni pilaamaan kaunista ulkomuotoa). Kummastakaan merkistä minulla ei ole kokemusta, mutta muilta saatu palaute on ollut hyvää. Ulkomaalaisten verkkokauppojen halvempia reppuja olen myös katsellut, mutta postimaksujen kanssa hinnat ovat sitä luokkaa, etten ole varma haluanko ottaa riskiä sopivuudesta (tosin esimerkiksi Outdoor 24 ei veloita palautusmaksua Suomesta, postimaksut ovat 9,95 euroa).

Otan mielelläni vastaan suosituksia kevyistä repuista!

Tälläisiä valmisteluita on matkan eteen tehty. Vielä on papereita tulostamatta ja lopullinen pakkauslista tekemättä. Ne kun saa tehtyä ja repun ostettua, niin valmiina ollaan matkaan.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Haeskelet reppua, mutta epäselväksi vähän jäi, mihin tarkoitukseen? Päiväreppua ilmeisestikö? Mitään *täydellistä* mulla ei ole tarjota.. :)

  Itseasiassa ostettiin juuri muutama päivä sitten tällaset Everestin päiväreput Stadiumin alesta:
  www.stadium.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Stadium-FinlandB2C-Site/fi_FI/-/EUR/ViewProductDetail-Start?ProductUUID=YqkKd3emno8AAAE1AldzGkC3#.UOre7HfCZbx

  Sen saa myös taiteltua tosi pieneen tilaan, kuten tässä kuvassa:
  http://aijaa.com/D2fdzy

  Tähän mennessä ollaan käytetty päiväreppuina King Campiä, eikä mitään valittamista: www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=719378&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10006&compartmentId=10049&categoryId=10145#

  Uusille repuille oli tarvetta lähinnä siksi, että Wizzair kiristi käsimatkatavarakäytäntöään (42 x 32 x 25), joten laukkumaksuilta välttyäkseen budjettimatkaaja joutuu keksimään uusia keinoja. Nyt oli hakusessa reppu, joka sopisi Wizzin mittoihin, olisi edullinen ja kevyt, muttei liian iso, sekä toimisi samalla matkan aikana myös päiväreppuna (eli vain yksi reppu Wizzin lennolle mukaan tästä lähtien). Käytännössä päästään testaamaan reppua vasta ensi kuussa seur. Puolan reissulla, joten en voi tähän mitään kommentteja nyt antaa, muuta kuin että vesipullotaskut löytyvät repun molemmilta puolilta.

  *Täydellisen* repun hakijalle en tätä kuitenkaan välttämättä suosittelisi, mutta lähinnä vinkiksi muille, jotka saattavat tarvita kevyttä päiväreppua tarjoushintaan. Tosin sitä oli saatavilla tohon 9,90-hintaan vain sinisenä, joka ei välttämättä miellytä kaikkia (myyjän mukaan tarjous koski VAIN tätä sinistä kausiväriä, ei esim. mustaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varsinaiseksi repuksi etsin. Päiväreppuna toki voisin käyttää myös silloin kun olemme pidempään samassa paikassa ja voin levitellä tavarat ympäri majapaikkaa. Tosin otan todennäköisesti laukun mukaan päiväretkiä varten, mutta en ole vielä päättänyt että minkä. Olen siitäkin etsinyt täydellistä vaihtoehtoa, mutta en ole vielä päätynyt lopulliseen ratkaisuun, nuo kokoontaitettavat reput ovat kyllä hyvin varteenotettavia vaihtoehtoja.

   Kävin pari päivää sitten katsomassa myös tuota Everestin reppua Stadiumissa. Hinta halpa, mutta reppu vaikutti todella isolta, vaikka tiedoissa seisoo 20 litraa. Olen lyhyt, joten repun pituus on senkin takia tärkeää. Päivärepuksi vaikutti kuitenkin koosta huolimatta hyvältä, kun on vettä hylkivä ja kevyt.

   Noita kokoontaitettavia reppuja olen harkinnut siis päivärepuiksi ja syksyllä kävin useammassa paikassa niitä katsomassa. Halpahallista ja Motonetistä löysin varteenotettavat vaihtoehdotkin, hinnat silloin 13e ja 11e. Anttilasta löytyi myös 8 eurolla tarjouksesta yksi reppu, mutta se ei ollut käytännöllinen. Tuota King Campia ei ollut Tampereen myymälässä ollenkaan. Varsinaiseksi repuksi en kuitenkaan viitsinyt ostaa vaikka halpoja olivatkin, koska epäilen materiaalin kestävyyttä säännöllisesti käytettynä, kantavuus ja istuvuus lienee parhaimmillaan mitä vähemmän tavaraa on sisällä.

   Poista
 2. hei, tässä muuten linkki uuteen blogiini: http://kookosmaitoa.blogspot.com/.

  Tutulta kuulostaa suunnitelmat..;) Reppuasiaan en osaa vastata, mulla on usein ollut mukana joku vaan reppu. Pidemmällä reissulla mukana silloin oli rinkka, iso reppu ja pikku reppu (minne mahtui läppäri) paikanpäällä liikkumisiin.

  Hyviä suunnitteluja teille vielä;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos paljon linkistä ja oikein mukavaa reissua :). Ollaankin tien päällä myös samaan aikaan!

   Poista
 3. ok tai sitten se tuli, kommenttien hyväksyntä päällä, eli julkaise vain toinen kommenteistani;)

  VastaaPoista
 4. Teidän reissusta tulee aivan mahdottoman upea! Jään mielenkiinnolla odottamaan postauksia reissunpäältä :) Ja hei, kivoja reppuvinkkejä, rinkkaa kun tarviin minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kyllä! Kivaa kuulla, että seuraat matkaa :). Hyvä jos oli jotain apua noista repuista.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!