Viikonloppuna ajeltiin ympäri Penangin saarta vuokratun mopedin kanssa. Vierailtiin kylissä, ajeltiin vuoristoteillä sekä Georgetownin kaduilla ja pistäydyttiin Tescossa ruokaostoksilla. Maanantaiaamuna noudettiin vielä viisumit Indonesian suurlähetystöstä ennenkuin palautimme pyörän vuokraamoon.Mopon vuokraaminen on Penangilla helppoa. Liikkeitä on paljon erityisesti Lebuh Chulialla ja ne ovat helppo löytää. Meiltä kysyttiin tosin ajokorttia näytille sekä sitä, että löytyykö ajokokemusta. Molemmilta löytyy ajokortista merkintä ’A’, joten sen suhteen ei tullut ongelmia, tosin saattavat hyvinkin vuokrata vaikka merkintää ei kortista löytyisikään.

Mopoa vuokratessa kannattaa tietenkin ottaa automaatti, mikäli ajokokemusta on vähän tai on yhtään epävarma kuski. En suosittele vuokraamista varauksetta jokaiselle, mutta mikäli ajokokemusta on takana ja ajamisesta nauttii, niin mopolla tai isommallakin pyörällä liikkuminen on loistava keino tutustua uusiin paikkoihin, jonne ei muuten eksyisi.


Teluk Bahangilla on Penangin suurin pato

Vesiputouksen, mikä ei ollut kummoinen, lähettyvillä parveili paljon perhosia

Liikenne Malesiassa on omiin silmiini mukavan rentoa, tämä tosin takapenkkiläisen kokemuksella. Parkkipaikalla pyörän kokeilemista enempää en itse ajanut, koska miehen painaessa noin 40 kiloa minua enemmän, oli takapenkin paikka minulle parempi. Autot, mopot ja jalankulkijat tien reunoilla ja tien ylityksissä kulkevat yleensä harmoniassa ja autot antavat kaksipyöräisille hyvin tilaa. Liikenne on vasemmanpuoleista, mutta siihen tottuu heti, koska mopolla sitä kuitenkin ohittelee molemmilta puolilta ja tarkkailee liikennettä jatkuvasti. Varovainen kannattaa tietysti olla, mekin todistimme mopojen yhteentörmäystä, jossa onneksi henkilövahingoilta säästyttiin.

Kalastajakylä Teluk Kumbar
Tässä ajauduttiin koko ajan korkeammalle ja kapeammalle tielle. Piti kääntyä kun mopo ei enää mennyt ylös
ilman jaloilla avustamista. Oli hieno reitti!


Batu Maung

Nyt majailemme Georgetownilla tutustuaksemme kaupunkiin paremmin. Jätimme Teluk Bahangin taaksemme keskiviikkoaamuna ja luvassa on viikonlopun ylitse kaupunkielämää ennen Indonesiaan siirtymistä. Olimme kaksi yötä halvassa (20 rm / 5 euroa) ja rähjäisessä, mutta tunnelmallisessa hotlassa. Naapurihuoneessa vieraili öisin ilolintuja ja liikenteen sekä työntekijöiden/muiden asiakkaiden pitämä meteli oli välillä melkoinen. Kahden levottomasti nukutun yön jälkeen vaihdoimme perjantaina lähellä olevaan Monkey Inn-hotelliin.

Georgetownista on löytynyt hyviä ruokapaikkoja, ollaan vedetty napaamme riisiä monenlaisilla eri lisukkeilla ja herkullisia intialaisia leipiä. Kasvisruokaa on melko helppo löytää erityisesti ravintoloista, joissa on ruokalista sekä Nasi kandar-paikoista, missä saa itse koota annoksensa. Ruoka Penangilla on halpaa. Teluk Bahangilla kävimme hakemassa take away-annoksia noin 40 sentillä kappale ja parhaita maistamiani suklaamunkkeja 15 sentillä. Georgetownistakin löytyy halpoja ruokapaikkoja, joissa mahan saa täyteen eurolla.


Kuningatar Victorian muistoksi pystytetty kellotorni

Penang Hillillä, noin 800 metrin korkeudessa, kävimme katsomassa torstai-iltana maisemia. Otimme juurelle bussin 204 Penang Roadilta (2 rm / hlö eli 50 senttiä) ja menimme matkan molempiin suuntiin vaijerijunalla (menopaluu 30rm / hlö eli 7,50 euroa). Ylös ja alas voi myös patikoida, mutta sitten voi olla parempi olla liikkeellä aikaisin aamulla, koska päivisin on kuuma tai lähteä liikkeelle ilman ollessa pilvinen. Välttelemme itse liikkumista auringossa kuumimpaan aikaan ja pysyttelemme varjoisissa paikoissa. Penangille tullessamme aloitimme pikkuhiljaa aurinkoon totuttautumisen paljaalla iholla vähän kookosöljyä käyttäen, nyt pohjarusketus on sen verran hyvä, että sitä voi jo vähän liikkuakin ilman suojaavia vaatteita.

Penang Hillille menossa vaijerijunalla

Käytetyt eurot tien päällä: 565 euroa (282,50 euroa / henkilö)
Keskimääräinen päiväbudjetti: 25 euroa (12,50 euroa / henkilö)


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Vau! Olettepa tutkineet Penangia perinpohjaisesti. Me majoituimme vain Georgetowniin 3-4 yöksi(lahopää ei muista enää) ja teimme parina päivänä reissun luonnonpuistoon ja yhtenä kävimme Kek Lok Si temppelillä. Little Indiasta sai kyllä niin taivaallista kasvisruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tultiin tänne niin vauhdilla niin ehdittiin nyt pysähtyä :). Ja totta turiset, intialainen kasvisruoka on niiin herkullista! Kiva että on löydetty hyviä paikkoja joista sitä saa :)

   Poista
 2. Hyvin näyttäisi reissun tähän mennessä menneen. On vielä hiukan epäselvää se, kun laitat ton kohdan "Käytetyt eurot tien päällä", että mitä siihen tarkalleen ottaen sisältyy (lentoja Singaporeen ei, mutta entäpä ruokakustannukset, mopon vuokraukset jne.?) Millä kurssilla summat on käännetty, eli siis esim. 1000 RM:n nostaminen automaatista Visa-kortilla kustantaa tänään 253,07 € (mukana summassa +2,5 % ja 2 € nostopalkkiota), kun taas päivän valuuttakurssin (xe.com) mukaan 1000 RM on 246,84 €. Jos maksaa ostoksia Visa-kortilla 1000 RM:n edestä, päivän kurssin mukaan se maksaisi 249,72 € (mukana +1,95 % palkkiota). Ei sillä tietenkään suurta väliä ole, jos summat heittää muutamalla kympillä suuntaan tai toiseen, kunhan huvikseni vaan kyselen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anssi!

   Käytetyt eurot tien päällä tarkoittaa siis aivan kaikkia kustannuksia sen jälkeen kun Suomesta lähdettiin, eli mopon vuokraus, majoitus, ruoat, nähtävyydet ja mihin sitten käytetäänkin rahaa. Laadimme ennen matkaa hienon excel-taulukon, johon käytettyjä euroja on nopea kirjata. Tekstien mukana (ja matkan jälkeen) tulee tarkempia erotteluja siitä mikä mikin maksaa, mutta tuo kohta tarkoittaa tosiaan ihan koko budjettia tien päällä.

   Summat on käännetty sen mukaan mitä mikin on meille maksanut. Eli kun nostimme rahaa automaatista matkan alussa, laskimme kurssin nostomaksun hintoihin suoraan mukaan. Olemme myös vaihtaneet rahaa ja sitten olemme muuttaneet rahan arvon sen mukaan mitä olemme saaneet käteen. Eli summat ovat meidän kohdalla paikkaansa pitäviä, mutta muuten ne ovat vain suuntaa antavia, koska ne tosiaan vaihtelevat päivän kurssin ja sen mukaan, miten rahansa paikalliseen valuuttaan vaihtaa. Tämän vuoksi tosiaan heittoja esiintyy :). Tarkat hinnat ovat tietenkin aina paikallinen valuutta, euroksi käännetty summa vaihtelee enemmän. Mietin matkan alussa että mikä olisi paras vaihtoehto kääntää summat, mutta tähän nyt päädyttiin. Toivottavasti ei ole liian epäselvää!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!