Kesäreissusta perheen kanssa sovittiin jo viime syksynä. Ajankohta matkalle varmistui kuitenkin vasta keväällä ja määränpää lyötiin lukkoon paria päivää ennen lentojen varaamista. 

Kohteeksi olimme miettineet useampaakin paikkaa. Yritin miettiä kaupunkia missä sekä äitini että teini-ikäinen pikkusiskoni viihtyisivät ja mikä olisi myös lapsiystävällinen, siinä tapauksessa että muutaman vuoden vanha siskonpoikakin tulisi matkaan. Suorat lennot tai lyhyet vaihtoajat olivat myös vaatimus, koska aikaa oli rajoitetusti ja joukkomme niin kirjava. Lontoo kummitteli pitkään mielessä, siellä olisi riittänyt perheelle näytettävää. Portugalia ja Kroatiaa (joista jälkimmäisessä en ole vielä käynyt) myös hetken harkitsin, mutta sopivia lentoja ei sinne löytynyt.



Lopulta varasimme liput yhteen Euroopan kauneimmista kaupungeista, elikkäs menemme Barcelonaan!!

Barcelona vei voiton monipuolisuudellaan. Siellä on rantaa, kivoja puistoja, kauniita rakennuksia, katuelämää, shoppailumahdollisuuksia, museoita ja kaikenlaista muuta hauskaa. Viime reissustani kaupunkiin on myös aivan liian pitkä aika, joten on mahtavaa päästä kulkemaan kaupungin kaduilla taas! Ja mikäs sen mahtavampaa kuin viedä perhettä maailmalle. En varmasti olisi teini-ikäisenä ollut asiasta ihan näin innoissani, mutta tällä lailla aikuisiällä kun perhe merkitsee niin paljon enemmän ja siskot ovat osoittautuneet loistaviksi matkakumppaneiksi, niin on kyllä superia!

Mutta mennäänpäs niihin lentoihin. Lentojen etsiminen oli välillä hauskaa ja välillä raastavaa, kiroiltua tuli muutamaan kertaan. Kulutin normaaliin tapaani tunteja eri lentoyhtiöiden sivuilla edullisia lentoja etsien. Välillä puuha oli tosiaan hauskaa, erilaisten reittien etsiminen ja matkasuunnitelman tekeminen on mielenkiintoista. On ilahduttavaa löytää uusia reittimahdollisuuksia ja halpoja lentoja. Ahdistusta taas aiheutti se, että matka tapahtuu heinäkuussa, mikä ei ole sitä halvinta aikaa matkustaa Euroopassa. Halpoja lentoja kyllä löytyi, mutta niin satunnaisille päiville, että niihin kiinni iskeminen olisi tarkoittanut joko liian lyhyttä (2 pv) tai liian pitkää (yli viikon) lomaa tai sitten pitkiä vaihtoja.

Lentoyhtiöiden tapa heilutella lentojen hintoja ylös, taas alas ja takaisin ylös... argh! Juuri kun oli päättänyt, että tuo hinta on hyvä, niin lentojen hinnat nousivat muutamassa tunnissa kymmeniä euroja (meidän tapauksessa siis yli 300 euroa yhteensä!) ennen kuin varaus-nappia oli ehtinyt painaa.

Täällä blogissa (ainakin kommenttiboksissa) on joskus ollut puhetta siitä, että lentojen hinnathan eivät ole yleensä suoraan vertailukelpoisia keskenään, joten päätinkin avata kunnolla sitä mihin kiinnitin huomiota kun etsin tämän matkan lentoja Barcelonaan. Hintojen lisäksi kun pitääkin tuijottaa useampaakin asiaa.



Ensinnäkin, lentokenttien sijainnit

Ryanairilta löytyy usein halvemmat lennot ja tamperelaisena suosin sitä mielelläni, koska lentoihin päälle tulee siirtymiskustannuksia Suomen puolella vain kymmenen euroa. Joidenkin syrjempien kenttien (esim. Lontoossa Stansted) sijainti ei ole minua haitannut, koska kokonaiskustannuksineen on Ryanair ollut silti se halvin vaihtoehto. Tällä kertaa Ryanairin lentohinnat olivat kuitenkin kalliimmat kuin Norwegianin lentohinnat (paitsi pitkien vaihtojen kanssa) ja samaa hintaluokkaa Lufthansan ja Vuelingin kanssa.

Mikäli kuitenkin asuu vaikkapa pääkaupunkiseudulla, pitää aina muistaa laskea lennon hintaan siirtymiset Tampereelle. Ja normaalihintaisten lippujen ollessa kyseessä, se ei tule halvaksi. Perheeni tapauksessa siirtymisiin normaalihinnoilla olisi mennyt joitakin kymppejä vajaa 300 euroa ja halvimmillaankin sadan euron verran. Alennuslipuilla onneksi säästää suuria summia, mutta niitä ei ole aina tarjolla. Lisäksi tietenkin lentokentän sijainti kohdemaassa on merkittävä seikka. Meidän tapauksessa Ryanair olisi suoralla lennolla vienyt meidät Gironaan, mistä on vielä yli tunnin matka Barcelonaan ja menopaluu Gironasta Barcelonaan olisi kuihduttanut lompakkoa 25 euroa henkilöltä.

Yksi vaihtoehdoistamme Lufthansa olisi lentänyt Saksan kautta (muutaman tunnin vaihto) Barcelonan omalle kentälle. Lopullinen valintamme Norwegian kuljettaa meidät suoralla lennolla Barcelonan kentälle, mistä pääsee muutamalla eurolla keskustaan.


Toiseksi, lentoajat


Näillä on merkitystä hinnassa ja mukavuudessa. Hinnassa lentoajat näkyvät muutamalla tapaa. Meidän tapauksessa lentoajat vaikuttavat hintaan niin, että nyt kun otimme aikaisen aamulennon ja myöhäisen paluun Helsinkiin, niin minä en todennäköisesti pääse käyttämään halpabusseja (ellen yövy Helsingissä) Tampereelta Helsinkiin ja takaisin, vaan joudun maksamaan normaalin hinnan mikäli matkustan julkisilla. Joudun myös matkustamaan keskellä yötä, mikä voi näkyä mukavuudessa (aikaiset herätykset eivät ole kivoja, mutta yöbusseista kyllä tykkään!). Halpabusseja on tarjolla vain rajoitetusti eivätkä ne kulje yöaikaan.

Hyvin myöhäinen lentoaika taas voi näkyä hinnassa niin, että määränpäässä kulkee matkan lentokentältä kaupunkiin taksilla bussin sijasta. Tai se voi näkyä niin, että ottaa ensimmäiseksi yöksi kalliimman hotellin lentokentän vierestä. Se voi näkyä myös niin, että joihinkin halpoihin majapaikkoihin (kotimajoituksiin) ei pääse enää yömyöhään. Ja lisäksi se varmasti näkyy niin, että lennon saapuessa myöhään perille, menettää yhden päivän kohteessa, mutta joutuu kuitenkin maksamaan yöpymisen. Tämän takia aamulennot ovat parempia ja siinä mielessä meidän aikainen lentomme onkin todella hyvä. Näin lyhyellä lentomatkalla päivälento olisi kuitenkin ollut paras vaihtoehto sekä hinnan että mukavuuden puolesta.

Ryanairilla saapuminen Gironaan olisi ollut keskiyön aikaan ja olisimme todennäköisesti jääneet Gironaan ensimmäiseksi yöksi. Lufthansalla taas oli hyvin paljon eri vaihtoehtoja ja lentoaikojen puolesta se olisikin ollut paras vaihtoehto. Saapumisajaksi olisi voinut valita esimerkiksi puolen päivän tai alkuillan.

Kolmanneksi, lentoyhtiön valinta ja sen palvelut

Halpalentoyhtiöissä lentolipun hinnalla saa vain paikan koneessa. Jos paikka on halpa ja matkatavarat pienet, kannattaa napata kiinni, leivät ja kahvi tulevat halvemmaksi kun kustantaa ne erikseen. Mikäli hinnoissa on eroa vain muutamia kymppejä ja haluaa laittaa laukun ruumaan, kannattaa vertailla lentoyhtiöitä keskenään. Siinä missä toisilla yhtiöillä palvelu on ilmainen, maksaa se toisilla jopa useita kymmeniä euroja. Itse tietenkin kannustan ihmisiä matkustamaan pienillä matkatavaroilla, mutta mikäli se ei sovi, niin vertailu säästää rahaa.

Meidän tapauksessa siskoni halusi laittaa ruumaan laukun. Norwegianilla tämä tuli kustantamaan 22 euroa menopaluu, Ryanairilla se olisi maksanut 50 euroa ja Lufthansalla se olisi ollut ilmainen. Kyse ei siis ole ihan pienistä summista, erityisesti useamman laukun kanssa.



Varatessa lentoja huomasin taas kerran lentoyhtiöiden ihmeellisen hinnoittelutaktiikan. Esimerkiksi kun Norwegianille henkilömääräksi laittoi 1-2 ihmistä, näytti hinta 163 euroa / henkilö. Kun henkilömääräksi laittoikin 4-5 ihmistä, näytti hinta 205 euroa / henkilö. Halvemmat liput loppuivat siis juuri tuossa kohtaa ja nämä koneet ei sitten ”osaa” laskea hintaa oikein, vaan halvemmat liput jäävät hyödyntämättä mikäli tätä ei huomaa. Mikäli olisin siis varannut lennot meille kaikille yhtä aikaa, olisimme maksaneet lennoista sen 205 euroa henkilöltä.

Joten tein niin, että varasin ensin kolmelle aikuiselle lennot hintaan 163 euroa ja sen jälkeen kahdelle aikuiselle lennot noin 205 eurolla. Säästöä tuli tällä tavalla noin 126 euroa. Norwegianilla on vielä se hyvä puoli, että LowFare-lennot voi peruuttaa neljä tuntia varauksen tekemisen jälkeen veloituksetta. Nyt meillä tietysti on kaksi varausta, joita voidaan käsitellä erillisenä (esimerkiksi sijoittaa meidät eri puolelle konetta, eri lennoille poikkeustilanteissa ym.), mutta tämän otin huomioon varausvaiheessa.

Vastaavaa hinnoittelutaktiikkaa käyttää moni lentoyhtiö, joten itse teenkin niin, että katson aina lentoja ensin yhdelle hengelle ja sen jälkeen oikealle henkilömäärälle. Kannattaa ehdottomasti tehdä näin!!

Kuvan kakku ei liity tekstiin millään lailla.

Lentojen jälkeen alkoikin majapaikan etsintä ja huh huh. Se oli yhtä rääkkiä kalliiden hintojen, täynnä olevien majapaikkojen ja toimimattomien verkkopankkien sekä puhelinnumeroiden kanssa. Osiltaan ihan omaa syytä ja osiltaan vikaa järjestelmissä. Ehdin jo miettiä, että olikohan tämän matkan tarkoitus epäonnistua, kun kaikki näytti menevän pieleen.. Nyt on kuitenkin lennot sekä majoitus kunnossa ja voin huokaista ilosta!!

Olen kirjoittanut Barcelonasta aiemmin tekstin. Omasta matkasta on kuitenkin sen verran aikaa, että kuulisin mielelläni vinkkejä kaupunkiin! Erityisesti lapsille (3-4 vuotiaille) soveltuvat paikat kiinnostavat.

Palailen vielä teksteillä Malesiasta, Indonesiasta ja Singaporesta ennen tulevaa reissua, jonne on kuitenkin vielä useampi viikko aikaa. On se vaan ihanaa, kun on taas matka, jota odottaa!

Matkakuumeisille tiedoksi vielä täällä bloginkin puolella, että Lufthansalta saa edullisesti lentoja tällä hetkellä. Esimerkiksi Singaporeen lennot alkaen 520 euroa, Rantapallon ja vastaavien kautta varattuna.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

13 kommenttia:

  1. Kiva postaus. Itsekin olen jo pitkään suunnitellut itse kaikki reissumme, olen koennut sen jotenkin mukavaksi puuhaksi ja osaksi omaa matkailuviehetystäni. Paljon mielenkiintoisemman ja usein edullisemman reissun saa aikaa kun itse näkee vaivan. Lisäksi nykyaikana se on vielä tehty todella helpoksi.

    Reissunne kuulostaa todella hyvältä :) Koska olet selkeästi paljon reissannut, arvostaisin jos kerkeisit poikkeamaan blogini puolella, jos sinulla sattuisi olemaan ideoita mihin itse matkustaisin ensi kesänä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit kommentoimassa :). Luenkin sun blogia, mutten ollutkaan vielä nähnyt tän päivän postaustasi! Jätän myöhemmin kommenttia, vaikka siellä olikin vain yksi tuttu kohde :)

      Reissujen suunnittelu onkin osa matkailun viehätystä ja totta tuo, usein se tulee halvemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi kun itse tekee ja ajatuksen tasollakin jo kiva, että pääsee vaikuttamaan omiin matkoihin enemmän.

      Poista
  2. Hyvä valinta! Ja läheltä liippaa tämän hetkinen sijaintimme, joka on Zaragoza! Tosin huomenna matka jatkuu BCN:n kautta Ranskan Perpignaniin. Tiistaina Beziersin ja Skavstan kautta takaisin Suomeen. Menomatka Wizzairilla Tku-Gdansk ja Ryanairilla Gdansk-Girona. Siitä bussilla BCN:n kautta Zaragozaan.

    Palaan kommentoimaan tätä postausta siis vielä myöhemmin matkamme jälkeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, Zaragoza! Olette varmasti viihtyneet! Zaragoza oli itseasiassa ensimmäinen pysäkkini, kun aikanaan Espanjaan ensimmäistä kertaa lensin. Nätti kaupunki.

      Tervetuloa takaisin Suomeen.

      Poista
    2. Lupasin palata kommentoimaan tätä tekstiä. BCN on kieltämättä yksi hienoimmista eurooppalaisista suurkaupungeista. Tuttu paikka, aikaa on tullut siellä vietettyä, koska puoliskoni oli Erasmus-vaihdossa BCN:ssä samaan aikaan, kun itse olin Toulousessa Ranskassa. Asunto oli hyvällä paikalla lähellä Urquinaona-metroasemaa. Halpaa asuminen ei tosin ollut, pelkän huoneen kk-vuokra asunnon toisen asukkaan kanssa jaetulla WC:llä ja keittiöllä sähkö- ja kaasukuluineen oli 280 €. Talo oli vanha (1900-luvun alusta) ja asunto oli 7. kerroksessa (ei hissiä), eikä siinä ollut lämmitystä (Espanjassakin on kylmä talvisin!), joten mistään luksuskämpästä ei ollut kyse. Tämä oli vuonna 2007, joten varsinkin Espanjan sähkön kallistumisen takia huonevuokra saattaa olla jo 350 €/kk.

      Poista
    3. BCN:n plussat ovat sen arkkitehtuuri ja meri, miinukset kalleus, suuret ihmismassat, liikenne ja turistit. Ai, oli niin mukavaa olla viime viikolla Zaragozassa (”Zara”), kun siellä ei ollut mitään näistä miinuksista. Mutta heti alkoi ahdistaa, kun meillä oli kulkuneuvon vaihto bussista junaan BCN Sants-asemalla. Zara oli jotenkin niin aito espanjalainen paikka, edullinen, autot oli ”siivottu” pois ydinkeskustasta, eikä muita turisteja ollut kuin kourallinen. Ho(s)tellien edullisuus sai meidät osaltaan valitsemaan Zaran: netistä varattiin keskustassa ollut 3 tähden hotelli hintaan 32 €/yö. Kaikennäköisiin halpoihin majapaikkoihin tottuneina se oli meille luksusta (normi-ihmiselle vain tavallinen hotellihuone, heh). Koko aikaa ei oltu tosin samassa paikassa, nimittäin pari yötä kului myös espanjalaisessa perushostellissa (”pensión”). Huone jaetulla WC:llä maksoi 23 €. Emme ole näiden vuosien aikana majoittuneet Espanjassa noin edullisesti muistaakseni vielä koskaan. Pitää ottaa huomioon, että tässä pensiónissa oli jokaisessa huoneessa oma minijääkaappi, TV, wifi (hyvin toimi, paremmin kuin 3*:n hotellissa) ja sähkölämpöpatteri. Lisäksi löytyi mikro käytävältä. Kokemuksiemme mukaan noi ”herkut” eivät ole välttämättä mitään itsestäänselvyyksiä, esim. vuosi sitten Pamplonassa maksettiin saman tasoisesta pensionista 30 € ilman noita em. ”herkkuja” eli siis huoneessa olivat vain sängyt ja kaappi (ja kaupan päälle paskainen vessa, bjööörk). Bussimatkan (BCN-Zara-BCN) edullisuus sai meidät myös valitsemaan Zaran: normaalihintainen meno-paluu (n. 600 km, 8 h) maksoi 28 €/hlö (www.alsa.es). Zarasta matka jatkui Ranskan puolelle Perpignaniin. Mutta ensin regional-junalla BCN:sta Gironaan (www.renfe.es, 7,85 €/hlö, 100 km, 1h30). Gironasta bussiyhteys Perpignaniin (www.frogbus.com, 9,99 €/hlö, 100 km, 1h30). Perpignanissa majapaikkamme oli, aivan kuten aina Ranskassa, HotelF1.com (ent. Formule 1). Tehtiin netistä ennakkovaraus 5 päivää ennen ja saatiin kaksi yötä hintaan 49,32 € (24 €/yö + oleskeluverot). Hotelli oli 3 km:n päässä keskustasta ja lähimmälle bussipysäkille matkaa 200 m (kannattaa ostaa 10 matkan lippu hintaan 7,80 €, koska kertalippu 1,10). Perpignanin keskustassa nähtävää riittää ehkä päiväksi pariksi (päänähtävyyksiä ovat: le Palais des rois de Majorque ja le Castillet). Sen jälkeen budjettimatkaajan kannattaakin hyödyntää linja-autoasemalta (“la gare routière”) lähteviä 1 euron busseja (“Le bus à 1 euro”) lähialueille departementissa nro 66 (Pyrénées-Orientales), esim. rannalle “St-Cyprien Plage” bussilla nro 420:

      linjakartta: www.cg66.fr/uploads/Image/5d/17067_674_Plan-bus-a-1-.jpg
      aikataulut: www.cg66.fr/553-plan-et-horaires.htm#par9775

      Ikävä kyllä meiltä jäi euron bussit hyödyntämättä, koska olimme nyt tällä erää Perpignanissa lähinnä läpikulkumatkalla kohti Beziers’tä, josta Ryanairin lento Tukholman Skavstalle. Jos pääkohdemaamme olisi ollut tällä reissulla Ranska tai aikaa olisi ollut enemmän, olisimme tehneet ilman muuta tehneet 2 euron (m/p) päiväretkiä pikkukyliin sekä sisämaahan että rannikolle.

      Tämä kaikki vinkkinä lähinnä niille, jotka lentävät Gironaan, mutta eivät halua syystä tai toisesta Barcelonaan tai haluavat yhdistää samalla reissulla kaksi maata. Tai niile, jotka lentävät BCN:aan, mutta haluavat tutustua johonkin toiseen espanjalaiseen kaupunkiin edulliseen hintaan, eli Zaragozaan.

      Poista
    4. Olin itsekin vuonna 2007 muuttamassa Barcelonaan ja katselin silloin sieltä ystävän kanssa asuntoja. En tutustunut tarjontaan silloin kovinkaan tarkkaan (koska muutto siirtyi vuodella ja kaupunki vaihtui Sevillaan), mutta muistan yllättyneeni vuokrakämppien hintojen olevan melko korkeita. Viime aikaisista hinnoista (pitkäaikainen vuokraus) ei kuitenkaan ole käsitystä, vaikka niitä olenkin hieman selaillut, netin kautta tosin.

      Kiva kuulla, että tykkäsitte Zaragozasta. Itse viivyin siellä niin lyhyen aikaa enkä hirveästi kaupungista muista kuin paikkoja, joita kuvailin. Mutta miksi Barcelonan liikenne on sinusta miinus? Omista ajoista on tosiaan aikaa, mutta ainakin metro toimi aina moitteetta ja bussit kulkivat hyvin, olivat tosin välillä vähän täynnä. Jotkut kadut ovat myös leveitä ja niillä on tilaa kävellä. Hälinää liikenteestä kyllä tuli (mikä on miinus kun vertaa rauhallisempiin kaupunkeihin), mutta muuten en muista pistäneeni sitä negatiivisesti merkille, saa kyllä nähdä tulevalla reissulla kun lapsikin on mukana, että miten siitä tykkää..

      Sinulta tuli tuossa todella hyviä vinkkejä Espanjan ja Ranskan suuntaan! Noista olisi moni maitsekin matkustava kiitollinen. Edullisesti matkasitte! Oliko teillä pitkä kulkuneuvon vaihto Gironassa, ehdittekö tutustua kaupunkiin? Vaikka sinne Ryanair lentää, niin harvat taitavat siellä pysähtyä niin en ole juurikaan lukenut kaupungista muiden kokemuksia, olisi kiva kuulla.

      Poista
    5. En tarkoita, että BCN:ssa olisi huonot liikennejärjestelyt vaan miinusta tulee vain runsaasta liikenteestä ja ihmismassoista, mikä nyt sattuu olemaan jokaikisen suurkaupungin ongelma, ei pelkästään BCN:n. Siksipä valitsimme Zaran matkakohteeksi, eikä esim. Madridia, vaikkakin sinnekin varmasti vielä jokin matka suuntautuu. Sekoitin muuten viime viestissä kaksi U:lla alkavaa metroasemaa: talo oli lähellä Urgell-metroasemaa, mistä tulikin mieleen ne lukuisat ambulanssit, jotka öisin viilettivät pillit päällä Compte Urgell -katua pitkin kohti Hospital Clínicia...

      Mutta Gironaan palatakseni emme ehtineet sitä koluta sen enempää tällä reissulla. Sen verran näimme kaupunkia, että olimme yötä Sidorme-hotellissa ( www.sidorme.com/es/hoteles/hotel-girona/galeria ). Tämä oli eka kerta tämän ketjun hotellissa ja se oli tyypiltään samanlainen "low cost hotel" kuin Ibis budget tai Easyhotel. Ryanairin lento oli Gironassa vähän ennen puoltayötä ja vika bussi kentältä lähti Gironan keskustaan klo 0.30 (10 km, 2,75€/hlö). Keskustasta oli vielä 3 km kävelyä, koska julkiset ei kulje enää tuohon aikaan. Monet ei tuota matkaa kävelisi keskellä yötä, mutta olemme tottuneet kävelemään, ja lisäksi sinne oli helppo löytää (suoraa tietä vaan eteenpäin), eikä Espanjassa tarvitse pelätä yöaikaan liikkuessa (aina toki kannattaa olla varovainen öisin...) Vaikkakin sinne oli kävelymatkaa, valittiin Sidorme, koska se oli kylän halvin majapaikka (35 €). Gironasta ei oikein irtoa mitään alle 40 € ja pelkkä sänkypaikkakin kustansi 20 €. Sidormen siisti vessallinen oma huone tohon hintaan kävi meille siis paremminkin kuin hyvin. Lisäksi vastaanoton vierestä sai ilmaista kahvia/teetä mielin määrin, joten saatiin seuraavana päivänä ilmaiset aamukahvitkin (kuten aina, hotellin maksullista aamupalaa emme syöneet, ruokakauppaan sen sijaan, mieluiten DIA.es-halparuokakauppaan). Ja koska meillä oli vielä aikaa ennen junan lähtöä kohti BCN:aa, kävelimme takaisin Gironan keskustaan (vaikka bussejakin olisi mennyt). Heh, kuulostaako tutulta pihistelyltä? Muutamien eurojen säästämisen takia pitää nähdä noin paljon vaivaa (heh).

      Poista
    6. Selvä juttu. Runsas liikenne ja ihmismassat ovatkin isojen kaupunkien miinuksia. Metroja käyttäessä muu liikenteen ruuhka ei tosin niin tunnu, mutta niistä maisemien katselu harvemmin onnistuu, joten bussit ovat siitä parempia.

      Kiitos linkistä, en ollut tuosta hotelliketjusta kuullutkaan aiemmin. Pääsitte te kuitenkin vähän katselemaan kaupunkia, ettei ihan niin nopeaksi visiitti kuitenkaan jäänyt.

      Tutulta kyllä kuulostaa, heh. Uskon kuitenkin, että pihistely harvoin tuottaa vaivaa sinulle :). Tarkoitan, että on toki varmasti ihmisiä, jotka pihistelevät ja kärvistelevät, mutta sitten on myös meitä, joille muutaman euron säästö ei aiheuta vaivaa, vaikka se tarkoittaisikin monen kilometrin kävelymatkaa. Joku toinen taas voi olla säästeliäs, mutta inhoaa kävelyä, joten hänen kohdallaan pihistely aiheuttaisikin tässä tapauksessa vaivaa. Tai sitten hän ei pihistele sellaisesta asiasta, vaan keskittää energiansa muissa asioissa pihistelyyn. Esimerkiksi en itsekään pihistele ihan KAIKESTA, koska se menisi jo yli, enkä usko, että nauttisin elämästä sillä tavoin. Aina kun löytyy halvempia vaihtoehtoja. Pihistely ei ole aina ns. helpoin (mikä on suhteellista) vaihtoehto, mutta en minä haluakaan elämäni olevan helppoa, vaan mielenkiintoista ja antoisaa (mitä olisimmekaan menettäneet, jos esimerkiksi Malesiassa olisimme yöllä viidakon reunoilla kävelyn sijaan kulkeneet matkan tylsästi taksilla!!). Kaipa ne, jotka pihistelevät mielellään, valitsevat ne kohteet, joissa haluavat pihistellä enemmän ja sitten käyttävät muissa tapauksissa rahaa silti harkiten (esimerkiksi jos eivät halua kävellä, niin etsivät sen halvimman tavan mennä matka julkisilla jne).

      Poista
  3. Kiva postaus :) Kävin Barcelonassa pari vuotta sitten ja tykkäsin myös :>

    Nuo lentojen hinnat on kyllä aina iso mysteeri :D Kirjoitin just eilen pitkän postauksen siitä, MISTÄ niitä kannattaa katsella. Välillä tuntuu, ettei kaikki tajua vertailla niitä hintoja, vaan varaa suoraan lentoyhtiön kautta. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Niimpä, nuo varauskoneet ovat kyllä käteviä, vaikka lentojen hinnat pysyvätkin mysteerinä :D. Näkee pienellä vaivalla useamman vaihtoehdon ja hinnat ovat yleensä vielä halvemmat kuin lentoyhtiöiden sivuilta suoraan varattuna.

      Kävin lukemassa postauksesi, se on todella hyvä! Pidin itse Rantapalloa aiemmin vähässä arvossa, joskus reilu vuosi sitten sitä kokeilin ekan kerran, mutta en vakuuttunut. Nyt keväällä menin sinne toiste ja sehän olikin hyvä :)

      Poista
  4. Kiva postaus lentojen ja matkan varaamisesta. BArcelona on mukava lomakohde, teille tulee varmasti kiva reissu.

    VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!