Tampereen Viinikka on mukava kaupunginosa puutaloineen, vain muutaman kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

Itse vietän Viinikassa aikaa kausittain. Olen muutamaan otteeseen asunut lähistöllä ja erityisesti niinä aikoina arvostanut alueen rauhallisuutta kovasti. Satuin vierailemaan Frenckellin palvelupisteellä (avoinna ma-pe kello 08:30-17:30) Tampereen keskustassa, missä silmiini osui esitteitä ja karttoja joita otin mukaani. Samoja karttoja saa varmasti myös Rautatieaseman turisti-infosta.

Yksi näistä kartoista oli nimeltään 'Hiljainen polku Viinikassa'. Kartassa esitellään 2 kilometrin kävelyreitti Viinikassa, jonka aiheena on hiljaisuus.


Reitti alkaa Viinikan kirkolta, mikä on 2 kilometrin päässä Tampereen keskustorilta. Paikalle pääsee keskustasta kätevämmin kävellen, mutta myös bussilla numero 12. Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä on hankkeessa mukana, joten polkua voisi kutsua hengelliseksi.

Vaikka Viinikka on tullut vuosien varrella tutuksi, päätin kävellä reitin tutustuakseni siihen vielä paremmin. Alue on melkoisen laaja ja siellä on kivoja taloja, nähtävää siis riittää. Viinikka on vehreä kaupunginosa monine puistoineen ja lähellä oleva Iidesjärvi tuo siihen oman säväyksensä.Matka alkaa siis Viinikan kirkolta. Sieltä lähdin samantien kävelemään kohti väärää katua, joten päätin samantien mennä reitin sovelletusti omia polkujani pitkin. Seurasin reittiä kuitenkin melko hyvin, joten kuvat matkan varrelta ovat myös melko hyvin reitin varrelta otettuja.

Viinikan kirkko
Pramea ovi

Erätie, joka poikkeaa reitiltä yhden kadun vasempaan
Lihava kissa taisi pelätä kameraani
Hyvin pitkä puistoLampipuisto

Tämä patsas näytti erikoiselta kauempaa katsottuna

Muutama kiva taulu, hienoja taloja, hauska patsas, vehreitä puistoja ja paljon sorsia tuli reitin varrella vastaan.


Iidesrannan taloja

Vehreitä pihamaita
Värikkäitä taloja


Ja takaisin kirkolla, tosiaan omia polkujani kulkien

Suosittelisin kuitenkin ottamaan myös toisen kartan matkalle mukaan, koska esitteen kartta esittää suppeasti vain alueen reitin eikä muuta Tamperetta. Esimerkiksi jos intoa riittää, reitin jälkeen voi Viinikan kirkolta lähtiessä ottaakin suunnan kohti Nekalan siirtolapuutarhaa, minne on vielä 2 kilometrin kävelymatka.


Siirtolapuutarhassa kiertelyn jälkeen voi halutessaan ottaa bussin numero 15, joka kulkee lähistöltä ja vie takaisin keskustaan hetkessä.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Voihan lähiseutumatkailu, eikö ookkin vaan ihanaa täällä Suomessa! :) Hienosti kasattu postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Voi että kun omasta kotikaupungistakin löytyy kivoja kolkkia! Muusta Suomesta puhumattakaan.

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!