Tein lyhyen visiitin Tukholmaan ja siltä reissulta on nyt kotiuduttu. Kyseessä oli pressimatka Tallink Siljan ja VisitSwedenin turvin ja matka järjestettiin markkinoimaan tässä kuussa jatkavan sarjan uusia jaksoja. Lauran matkakuvia: Tukholma- ohjelma aloittaa toisen tuotantokautensa pian ja matkan aikana vierailimme ja söimme samoissa paikoissa kuin ohjelmassakin. Jäänkin mielenkiinnolla odottelemaan tulevia jaksoja ja bongailemaan tuttuja paikkoja.

Ensimmäinen päivä ja yö menivät Silja Serenaden hienolla laivalla, seuraava päivä Tukholmassa monia paikkoja kierrellen, Tukholmasta otimme iltalennon Helsinkiin ja minä sieltä vielä yöbussin Tampereelle. Matkusteleminen ei siihen loppunut, vaan jatkuu täällä Suomen maalla, mutta niistä viis. Nyt väsyttää ja kiirettä pitää, mutta kyllä on sen arvoista!


Takana on todella mielenkiintoinen, hauska ja kokemusrikas reissu. Tukholmassa tuli käytyä mielenkiintoisissa paikoissa ja muutamaan niistä aion jossain vaiheessa palata paremmalla ajalla. Syötyä ja juotua tuli paljon sekä tutustuin tietenkin uusiin ihmisiinkin. Matkailtua tuli tavallista luksusmaisemmin, mutta laivalle ja Tukholmaan sekä käymiimme kohteisiin pääsee edullisesti, joten siltä vinkkeliltä tulen niitä esittelemäänkin.

Pääsin ruotsiakin kuulemaan monen vuoden tauon jälkeen. Oma ulosantini ruotsin kielen kanssa on niin huonoa, että hävettää, mutta onneksi ymmärtämisen kanssa ei olla ihan niin heikoilla jäillä. En siis ymmärtänyt puoliakaan kuulemastani, mutta paremmin kuitenkin kuin mitä etukäteen oletin. Minulle suoraan puhuttaessa jäin sanattomaksi, joten opittavaa riittää. Fiilis kielen ymmärtämisen suhteen oli siitä huolimatta korkealla ja matka tuli todella hyvään saumaan, koska seuraavaksi vuorossa onkin ruotsin kielen verkko-opintoja.


Mukana matkalla oli upouusi Sonyn kamera, jota en vielä osaa käyttää, mutta johon olen jo todella ihastunut! Edellinen kamera palveli monta vuotta, mutta siinä vaiheessa kun akku pullistui käyttökelvottomaksi, niin emme jääneet kaipaamaan aikoja sen kanssa, vaan haettiin uuden akun sijasta kaupasta täysin uusi kamera. Kuvien laadussa tuleekin toivon mukaan näkymään parannusta edellisiin verrattuna, jahka saan harjoiteltua tarpeeksi.

Palailen ruotsalaisiin tunnelmiin ja muihinkin teksteihin pian, toivon mukaan vielä tämän viikon puolella.


Matka on toteutettu yhteistyössä Tallink Siljan ja VisitSwedenin kanssa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Tukholma on kyllä nätti. Pitäisi mennä sinne joskus ihan kunnolla ajankassa, ei vaan pikasesti shoppailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sen verta kaunis kaupunki, että tälläset päiväreissut on turhan lyhyitä!

   Poista
 2. Hejssan! Kan du säga hur kan man resa i Stockholm eller i Sverige med lite pengar? Jag anser att det är omöjligt.

  Trots att jag tycker om Sverige och Stockholm som är en vacker stad, det kostar mycket att resa där. Tyvärr intresserar det mig inte. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei ole mahdotonta kun on sohvasurffaukset, ilmaispäivät, edulliset laivareissut sun muut keksitty!

   Poista
  2. **Edulliset** laivareissut?? Kerropa mullekin, jos löydät sellaisen nyt suuresti mainostamaltasi Tallink-Siljalta. Enpä ole siltä firmalta löytänyt muuta kuin kallista ja "joutunut" aina matkustamaan Ruotsiin niillä edullisimmilla, punaisilla laivoilla...

   Toinen seikka on ruotsin kielen opiskelu. Vaikka tuossa yllä todistin sitä osaavani, kyllä sen opiskelu on ollut aivan hukkaan heitettyä aikaa, kun ruotsalaiset puhuu tosi hyvää englantia. Kannattaa sunkin Tessu harkita jonkin hyödyllisemmän kielen opiskelua, kuten espanjaa, ranskaa, saksaa, kiinaa tai vaikkapa japania. On paljon todennäköisempää, että tarttet niitä maailmalla enemmän kuin ruotsia. Lisäksi pääsee sukeltamaan johonkin eksoottisempaan kulttuuriin kielen kautta, meillä kun sattuu olemaan samantyyppinen kulttuuri ja mentaliteetti ruotsalaisten kanssa.

   P.S. Ruotsi vapaaehtoiseksi - kaikkien suomalaisten hyvinvointietu, ruotsivapaaehtoiseksi.fi

   Poista
  3. Mitä joutumista siinä on? Mainitsin vain yleisesti, että laivalla pääsee Ruotsiin edullisesti, tuskin olet eri mieltä? Tietenkin riippuu mihin sitä vertaa. Mutta esim. aiemmin oli halvempaa lähteä Turusta Tukholmaan kuin Tampereelle.

   Poista
  4. Edullista ja edullista, miten sen nyt ottaa, vähän riippuu, onko laivan väri punainen vai sininen.. Aattelin nyt vaan, että kun tää on budjettimatkablogi (ja kohderyhmä sen mukainen), niin tuli sellainen kuva, että mainostamasi Tallink Silja olisi ollut tällä reissulla halvempi vaihtoehto kuin Viikkari, kun kerran Siljalla sinne Ruotsiin menit(?)

   Poista
  5. Itseasiassa tämän blogin kohderyhmä ei tarkoituksella ole vain budjettimatkailijat, nimi vain kertoo useimpien omien matkojeni luonteesta. Kyllä tätä lukevat myös ihmiset, joita matkailu kiinnostaa yleisesti ja joilla ei ole kiinnostusta yöpyä hostelleissa tai lentää halpalentoyhtiöillä. Minä toivotan kaikki lukijat matkaan mukaan. En myöskään ole mikään totuuden torvi, ei velvollisuuteni ole antaa halvimpia vaihtoehtoja tarjolle, blogin päätarkoitus kun kuitenkin on omissa matkoissani. Enhän itsekään (kuten et sinäkään tai varmaan kukaan muukaan) valitse aina niitä halvimpia vaihtoehtoja. Kaikkea ei mitata rahassa.

   Poista
 3. Voi hittolainen, sain samalle reissulle kutsun mutten päässyt lähtemään! Olisipa ollut ihanaa reissata sun kanssa yhdessä! :) Mutta kiva lukea näistä täältä sun blogista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut todella kiva jos olisit tullut, olisi ollut huippua tutustua suhunkin ja reissata yhessä :). Huikea reissu takana, mutta ehkä näitä vielä tulee :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!