Yksi käyntikohteistamme oli Moderna Museet. Päädyimme siellä kuitenkin Arkitektur-museon puolelle katsomaan todella kiehtovan Jean Paul Gaultierin näyttelyn From the Sidewalk to the Catwalk. Harmi, että tänne ei oltu varattu kovinkaan kauaa aikaa, joten näyttelyä ei ehtinyt kiertää perusteellisesti, muusta museosta puhumattakaan. Olisin viihtynyt pidemmänkin aikaa ja pidänkin paikan mielessä kun seuraavan kerran Tukholmaan menen. Kyseinen näyttely on esillä tosin vain 22. syyskuuta asti, mutta sitä voi käydä ainakin ensi kesänä katsomassa Barbicanissa, Lontoossa.
Museo sijaitsee upealla alueella, Skeppsholmenin saarella. Mikäli ei jaksa kävellä, pääsee paikan päälle muun muassa bussilla numero 65. Lisätietoja museon sivulta. Mahdollista on tulla myös laivalla, matka kustantaa 45 SEK (noin 5 euroa).Olin hieman hämmästynyt, kun yläpuolella oleva kuva osui silmiini. Kun kymmenen vuotta sitten muutin Tampereelle, löysin saman kuvan jostakin lehdestä ja sehän päätyikin asuntoni seinää koristamaan vuodeksi tai pariksi. En olisi uskonut, että samainen mies tulisi vastaani vuosikausia myöhemmin museon seinällä.

Itseänihän ei muoti kiinnosta millään tavalla, mutta näyttelyä pidin silti hyvin mielenkiintoisena, koska se oli erikoinen ja hauska. Hahmot lauloivat, puhuivat, viheltelivät ja välillä tuntui siltä, kuin he olisivat katsoneet suoraan silmiin. Olivat melko todentuntuisia, mikä jollain ajatuksen tasolla oli karmivaakin. Jos satut olemaan samassa kaupungissa näyttelyn aikaan, suosittelen vierailemaan.

Aukioloajat ja hinnat:

tiistai & perjantai kello 10-20
keskiviikko, torstai, lauantai & sunnuntai kello 10-18

Normaali aikuisen lipun hinta 120 SEK (13,70 euroa), alennus- ja yhdistelmälippuja tarjolla.  
Perjantaisin kello 18-20 ilmainen sisäänpääsy 4. kerroksen näyttelyyn.


Matka on toteutettu yhteistyössä Tallink Siljan ja VisitSwedenin kanssa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

7 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoinen näyttely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, suosittelen lämpimästi jos osuu kohdalle :)

   Poista
 2. Ei taida olla yllätys, etten välttämättä vierailisi tässä museossa (enkä Nobel-museossakaan) turhan korkean pääsylipun takia (eikä aiheetkaan ole mielestäni kovin kiinnostavia)

  Mutta hienoja kuvia taas jälleen kerran. Sun uus kamera osaa kyllä asiansa paljon paremmin kuin se, jossa pullistunut akku. Kuvista tulikin mieleen, että jos voisit kytkeä Bloggerin asetuksista päälle mobiiliteeman. Lueskelen nimittäin tätä blogia välillä puhelimella ja huonojen wlanien varassa, joten en tarvitsisi kuin nähdä lukea tekstiä (normaalin nettisivun tekstiä on hankala lukea puhelimella ja kuvien lataamisessa menee kauan). Voin sitten kotona katsella jälkeenpäin kuvat isolta näytöltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kyllä tuo kameralla pitäisikin parempia kuvia saada kuin entisellä, joka oli jo monta vuotta vanha :). Harjoitella aion silti vielä. Tosin tulevissa postauksissa tulee vielä näkymään vanhallakin kameralla otettuja kuvia.

   Kiitokset vinkistä! En ole tuota tullut edes ajatelleeksi, vaikka itsekin puhelinta käytän blogien lukemiseen. Hitaammilla yhteyksillä lataamisessa voi tosiaan kestää kauan, joten pitääkin tutustua pian asiaan.

   Poista
 3. Voisiko joku opastaa Teeaa, joku Blogger-asiantuntija, että miten mobiiliteeman saisi kytkettyä päälle? Itse en ole käyttänyt Bloggeria bloggaamiseen, joten en ikävä kyllä osaa neuvoa. Jostain sen kuitenkin mitä ilmeisemmin saanee päälle?

  Tarkoitan, että blogin pitäisi näyttää tämän näköiseltä puhelimessa:

  http://luomulakko.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain asennettua mobiililaitteen, mikä vaikutti näkymään omalla puhelimellani, mutta kuvat tosin näkyvät vielä. Toimiiko silti yhtään paremmin? Valinnat olivat suppeat, mutta voin myöhemmin vielä kokeilla säädellä asetuksia.

   Poista
 4. Etusivu on OK, mutta postauksen kuvat on jostain syystä isoja. Mitenkähän ne saisi näin pieniksi, kuten esim. tässä:

  http://annikahomeandaway.blogspot.fi/2013/09/zakynthoksen-taivaallisen-ihanat-playat.html?m=1

  Mutta hyvä juttu ylipäätään, että nyt voi lukea tätäkin blogia puhelimella ja miniläppärillä hitailla yhteyksillä hermojaan menettämättä :)

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!