Ja takaisin Roomaan! 

Tiistaina, matkamme kolmantena kokonaisena päivänä, heräsimme ajoissa ja suunnistimme metrolla (1,50 euroa / hlö) Vatikaanin edustalle. Sunnuntaina oltiin tuolla päin oltu haistelemassa ilmaa ja jonot Pietarin kirkkoon olivat silloin todella pitkät, joten ajateltiin itse olla liikkeellä arkipäivänä kello 9-10 aikaan toivoen, että porukkaa ei olisi niin suuria määriä vielä silloin paikalla.

Metrosta pois jäädessä porukkaa näytti olevan paljon ja matkan varrella meille yritettiin kaikenlaisia kierroksia myydä useaan kertaan. Kirkon edustalle saavuttaessa jonoa ei kuitenkaan ollut nimeksikään ja pääsimme lähes suoraan kävelemään sisälle.
Itse rakennus on ulkopäin hieno ja näyttää valtavalta. Ja onhan se toki hieno sisältäkin. Kivoja yksityiskohtia, mutta jostain syystä itselle tuli silti 'tässäkö tämä on'-fiilis. Ehkä se johtui väkimäärästä, jota sisällä jo riitti, harvoin tulee noin suuren turistijoukon mukana pyörittyä vai mikä siinä oli, ettei sitä oikein saanut kirkon kiertämisestä sen erikoisempaa irti. Onneksi pääsimme sisälle suoraan, jos tuonne olisin tunnin taikka pari jonottanut, olisin saattanut olla vielä pettyneempi. 
Pois lähtiessä jono oli pidentynyt sen verran paljon, että aikaisin paikalle tuleminen osoittautui hyväksi ideaksi. Kirkosta lähtiessä ei haluttu jäädä taas huutelijoiden saaliiksi joten kiersimme hiljaisempia katuja pois. Sama rauha jatkui Rooman pienillä kujilla, joita lähdimme talsimaan. Kaupunki näytti olevan vasta heräilemässä, kymmenen-yhdentoista aikaan moni paikka oli vielä kiinni. Päädyimme sattumalta taas Fontana di Treville jossakin kohtaa.Matka jatkui Espanjalaisille portaille, missä ihmisiä oli istuskelemassa. Me tulimme portaille ylhäältä päin ja laskeuduimme ne alas. Kannattaakin kiivetä ylös upeita maisemia ihailemaan! Portailta kävelimme läheiselle Popolon aukiolle syömään, ihmisiä katselemaan ja sellon soittoa kuuntelemaan.


Vielä pari tuntia kaduilla kävelyä ja sitten päätettiin suunnata hotellille hetkeksi leipäämään. Etsittiin ruokakauppaa vielä melko kauan ja sitten matka jatkui majapaikkaan. Pienet päikkärit tulivat siinä kohtaa tarpeeseen!

Levon jälkeen matka vielä jatkui ulos syömään. Löysimme todella kivan ravintolan lyhyen matkan päässä Terminin asemalta, jossa palvelu pelasi, hinnat olivat kohtuulliset ja miljöö viihtyisä. Syömisten jälkeen jäätiin kotimatkan varrella olevalle aukiolle hetkeksi pussiviinittelemään halpaa punaviiniä ja fiilistelemään viimeistä iltaamme Roomassa.

Roomasta vielä lisää myöhemmin!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Voi mikä kaipaus Roomaan ja Italiaan tästä tulikaan <3 Ei tosin sinne turistimassojen keskelle, mutta muuten vaan kiertämään ja haahuilemaan :) Mukavaa reissun jatkoa teille. -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierteleminen ja haahuileminen ovatkin parempaa ajanvietettä Roomassa kuin turistimassoissa hengailu :D.
   Kiitos Milla!

   Poista
 2. Heippa! Ja mukavaa syksyä tai talvea! Taas rattoisa postaus sulta kiitos siitä. Oon hieman laiska kommentoimaan, mutta olen lueskellut sun blogia viime maaliskuusta asti ja olet yksi syy miksi innoistuin tekemään omaani. Käy kurkkaamassa jospa rakastusit Baskimaahan http://rakkaudestabilbaoon.blogspot.com.es/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Oona!

   Kivaa kun kommentoit ja samaa sulle, aurinkoista syksyä / talvea sinnekin! Kävin jo kurkkimassa sun blogiasi ja hyvältä näyttää! Kyllä tuokin suunta kiinnostaa ja käynkin lukemassa sun tekstit läpi tarkemmin vielä myöhemmin tällä viikolla :)

   Poista
 3. Oi vitsit, pääsispä joskus (pian) Roomassa käymään. Hienoja kuvia (jälleen!).

  Jos haluut jotakin muuta, kuin matkajuttuja jossain välissä kirjoitella, niin haastetta pukkaa: http://nooranelamaa.blogspot.fi/2013/11/faktoja-ja-budapestin-kuvia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vain sitten jossakin kohtaa, tosin itse odottelisin kyllä kevääseen, jotta ilmat paranisivat :). Tosin Suomesta lähdettäessä ei varmaan tunnu niin kylmältä, mutta kuitenkin. Roomassa viettää mielellään aikaa ulkona.

   Kiitokset haasteesta! Taidan sen kuitenkin väliin jättää, haluan tämän blogin pitää melko tiiviisti matkailuun liittyvissä teksteissä :). Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!