Kävelyretkelläni kukkuloilla löysin tosiaan vesitunnelin aukon, jota paloin halusta lähteä uudelleen katsomaan taskulamppujen kera. Kävimme siis kiinakaupasta (ne ovat sellaisia valtavia kiinalaisten pitämiä sekatavarakauppoja, mistä saa melkein mitä tahansa) ostamassa pienet taskulamput retkeämme varten ja viimeisenä päivänämme Málagassa pääsimme vihdoin takaisin luonnonpuistoon tunnelia katsomaan ja kävelemään.
Tällä kertaa olimme siis molemmat matkassa. Ja arvatkaas vaan mikä näky odotti meitä, kun tunnelille lopulta pääsimme. Tällä kertaa siellä tunnelissa olikin paljon vettä.. Kyseessähän siis on vesitunneli, mutta päiviä aikaisemmin tunnelin aukko oli ollut täysin kuiva ja olin elänyt siinä toivossa, että se olisi sitä seuraavalle ulostuloaukolle asti tälläkin kertaa, mutta ei. 

Emme siis menneetkään sisälle, mutta seurasimme tunnelin reittiä polulta ja pääsin kurkkimaan polun varrella olevista aukoista sisään otsalamppuni kanssa. Sepäs olikin hauskaa! Tunneli oli melko matala, mutta itse olisin siellä pystynyt melko mukavasti kulkemaan (Tonin matka olisikin ollut tukalampi...). 
Seurasimme polkua sillalle asti, jota aiemmin en ollut uskaltanut ylittää. Toni halusi välttämättä ylittää sillan, joten ylitin sitten minäkin. Ja eipä se niin paha niin ollutkaan, ainakaan noin päivänvalossa. Tuli kyllä hyvä fiilis ylityksen jälkeen, joten ehkä se minun hiljaa huutava korkeanpaikankammoni on jatkossakin vaimennettavissa vähemmällä pohtimisella. Málaga on muuten meidän osalta jo taakse jäänyt. Viikon alussa siirryimme sieltä tänne Nerjaan, missä olemme maanantaihin. Nerja sijaitsee myös rannikolla, reilut 50 kilometriä Málagasta. Ja kovin on mukava paikka tämäkin, mutta Nerjasta lisää myöhemmin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Hyvä kun voitit pelkos (y)

  Noi kiinakaupat on muuten mielenkiintoinen ilmiö, niitä löytyy jokaisesta espanjalaisesta kaupungista! Esim. Ranskassa ei ole vastaavaa ilmiötä. Jokaisella Espanjan reissulla tulee vierailtua ainakin kerran kiinakaupassa. Miksi? Koska yleensä sieltä löytyy viinipullonavaaja kaikista halvimmalla. Käsimatkatavaroilla kun matkustaa, niin avaaja on aina pakko ostaa kohdemaasta ja myös jättää sinne, eli viikon matkalla parin kolmen pullon avaamiseen ei mitään 5 euron avaajia viitsisi oikein ostaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niitä vielä on joka kaupungissa paljon! Varsinkin kaupungin laitamalla niitä saattaa olla useampi vierekkäin. Ite käyn niissä myös usein ensimmäisenä jos tartten jotain, koska niistä löytyy kaikkea ja usein vielä halvemmalla kuin muualta.

   Poista
 2. Huuh, täällä toinen korkeanpaikankammoinen. Itse aloitin kammon selättämisen kiipeilykurssilla. Jalat tärisi ja itkuhan siinä tuli, mutta pääsin kuin pääsinkin koskettamaan kattoa! Harjoitukset ovat tuon jälkeen jatkuneet ahkerasti, mutta edelleen jalat menevät hyytelöksi, jos vain jännässä paikassa antaa pelkoajatuksilleen vallan. Mutta se on kyllä mahtava tunne, kun on sen pelkonsa voittanut ja pelottavan paikan selättänyt. Mukavalta seikkailupaikalta kuulostaa Malaga!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksen voima on mieletön! Tällaisissa pelottavissa tilanteissa sen huomaa hyvin. Kun vain pystyy rauhoittamaan itsensä eikä anna sille pelolle valtaa, niin tekee elämästä helpompaa :). Onkin hyvä tuolla lailla harjoitella säännöllisesti eikä tehdä asiasta itselleen liian suurta mörköä.

   Ja kyllä se vain on todella loistava tunne kun on pelkonsa voittanut! Se on itseasiassa niin huumaava tunne, että se saa minutkin välillä ajautumaan tekemään itselle pelottavia asioita, kuten esiintymään julkisesti tai hyppäämään lentokoneesta. Fiilis on niin vapautunut sellaisen jälkeen!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!