Granada on kaupunki Andalusiassa, Espanjassa. Me vietimme siellä viikon verran tammikuun lopussa.

Sierra Nevadan luonnonpuisto ja sen patikointireitit ovat lyhyen bussimatkan päässä Granadan kaupungista ja siellä käydessämme halusinkin ehdottomasti käydä paikan päällä. Ennen Granadaan tuloa selvittelinkin vähän millaisia reittejä luonnonpuistossa on tarjolla. Sierra Nevadassahan kävimme myös laskettelemassa, mikä oli myös yksi koko kolmen kuukauden matkamme ikimuistoisempia juttuja.


Reittejä on lukuisia, itse lähdin matkaan Monachilin kylästä, joka sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Granadan keskustasta. Bussilla numero 183 (1,50 euroa) pääsee paikan päälle ja joen vartta ylös seuraamalla löytää polun varrelle. Kysyin kyllä kertaalleen apuakin papparaisilta, varmistaakseni että oikealla reitillä ollaan, on sitä ennenkin eksytty.
Ennen varsinaisen reitin alkamista sain matkan varrella ihastella Espanjan maaseutua ja sen eläimiä. Vastaan tuli aaseja, hevosia, liskoja, koiria, rottia. Uinuvalla maaseudulla oli kiireetön tunnelma.

Pian vuorten juurille päästyä tuli pidettyä evästauko hienoissa maisemissa. Sen jälkeen matka jatkui ja ensimmäisenä tuli vastaan riippusilta. Se olikin hauska ylitys! 

Tämän jälkeen alkoivat polku kaventua ja sellaisena se jatkui suurimman osan aikaa. Välillä piti mennä kontaten. Vuoreen oli myös hakattu muutamia kädensijoja kulkemista helpottamaan ja eipä siitä olisi kovin helpolla matkaa jatkettukaan ilman apuja. 


Joen vartta pitkin kävellessä veden pauhu oli kova ja ilma varjossa hieman viileämpi, mutta ylempiä reittejä tarpoessa tuli todella kuuma, sen verta lämmittävästi aurinko paistoi. Auringon alkaessa vaipua enemmän vuorten taakse, piti kuitenkin kilometrien taivaltamisen jälkeen ottaa uusi suunta ja lähteä takaisin päin tarpomaan. 


Ehdinkin juuri sopivasti takaisin Monachiliin, ennen kello 17:40 lähtevää bussia. Aikomus oli patikoinnin jälkeen viettää myös hetki kylässä, mutta bussien mentyä vain tunnin välein, en välittänytkään jäädä kylään enää tunniksi, vaan palasin Granadaan takaisin.

Tämä oli katutaiteen, värikkäiden talojen, mielenkiintoisten ravintoloiden sekä laskettelun lisäksi yksi syy miksi ihastuin Granadaan todella paljon. Kaupunki on todella huikean kaunis ja sillä on paljon annettavaa! Nyt ymmärrän miksi olen kuullut Granadasta aiemmin vain hehkutuksia. Kun joskus Espanjaan taas palaamme, tulee Granada mahdollisesti olemaan vierailulistalla.

Voin siis todella suositella visiittiä Granadaan kaikille Espanjan matkailijoille!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

3 kommenttia:

  1. Kiva kun jaoit nämä ohjeet :) Tulee varmasti testattua tuo polku, kun pääsemme käymään Granadassa!

    VastaaPoista
  2. Kaikki patikointivinkit on tervetulleita! Suunnittelemme reissua Andorraan ja Kataloniaan ehkä ensi kesänä, mutta miksipä ei tuonne etelämmäksikin jos maisemia riittää :))

    VastaaPoista
  3. Jashas, on unohtunut näihin viesteihin vastata :(. Kiva kun kommentoitte! Suosittelen Granadaa ja näitä vaellusreittejä todella lämpimästi!!

    VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!