Eräänä päivänä Meksikossa päätimme vuokrata auton.


Vuokrasimme auton jostakin pienestä autovuokraamosta Playa del Carmenissa. Olimme tehneet hieman selvitystyötä netissä hintojen ja ehtojen suhteen, mutta päädyimme kuitenkin vuokraamaan auton lähinnä hyvää tuuriimme luottaen.

Auton haimme eräänä aamuna ja meillä oli päivälle yksi varsinainen suunnitelma: käydä cenotessa. Cenoteja löytyy Tulumin seudulta pilvin pimein ja sinne suuntaan päätimme lähteä. Ne ovat usein yksityisessä omistuksessa ja niissä on ilmeisesti suuriakin eroja. 
Lopulta päädyimme Edeniin ja se osoittautui hyväksi valinnaksi. Sisään maksoi 60 pesoa (3,30 euroa) henkilöltä ja auton sai ajettua lähelle cenotea.

Edenin cenote osoittautui kauniiksi paikaksi ja vesi ihanan virkistäväksi sekä hieman luultua lämpimämmäksi, joten tarkenin minäkin mennä uimaan. Vesi oli todella kirkasta ja pohjaan näkyi hyvin. Vedessä uiskenteli pieniä ja hieman isompiakin kaloja, jotka paikalla istuessa tulivat näykkimään hellästi jalkoja. Cenotella oli myös pieniä luolia, joihin pääsi joko sukeltamaan tai uimaan. Myös muutaman metrin korkeudesta pääsi hyppämään.Vierailu cenotessa on ehdottomasti kannattava! Meillä oli todella hauska käynti ja uinnin jälkeen olo oli ihanan virkeä! Cenoteja on tosiaan paljon joten valinnanvaraa löytyy. Edenissä oli alussa, siinä 11 maissa, vain vähän porukkaa, mutta määrä lisääntyi koko ajan. Voikin olla kannattavaa olla ajoissa liikenteessä! Saman päivän aikana ehtii hyvin vaikka katsomaan useamman cenoten. Osa näistä ovat lähekkäin toisiaan, esimerkiksi Cristalino, Eden ja Azul ovat vain kivenheiton päästä toisistaan. Meille riitti tälle erää vain yksi, jonka jälkeen jatkoimme Akumaliin lyhyen ajomatkan päähän syömään.


Saatuamme mahat täyteen, otimme auton taas alle ja lähdimme liikkeelle. Päädyimme ajamaan Tulumin rantaviivaa edes taas hotellien keskittymää ihmetellen ja välillä ihastellenkin. Koko rantakaistale varsinkin etelään päin oli hyvin täyteen rakennettua. Ajelun jälkeen päädyimme hetkeksi rannalle, missä minä ihastelin taas paikallista eläinkuntaa, katselin kalastajien puuhia ja otin lyhyet päiväunetkin.


Siirryimme autolla vielä pohjoisempaan ja päädyimme vielä kahville sekä oluelle viihtyisään majataloravintolaan. Auringon alkaessa laskea otimme taas suunnaksi Playan. 
Todella kivan päivän vietimme cenotella, rannalla ja ajellen. Autolla matkustaessa muisti taas sen mukavan tunteen vapaudesta mitä oma kulkuväline tuo! Meillähän muuten oli myös yhtenä ajatuksena vuokrata pyörä Tulumista ja liikkua sillä. Harmiksemme kolmen pyörän vuorkraaminen ja bussikuljetusten hinnaksi olisi tullut melko saman verran kuin auton! Tai ehkä niitä halvempiakin pyörävuokraamoita olisi ollut jossakin tarjolla, mutta sitten olisi voinut tulla hankalammaksi järjestää kyydit pyörävuokraamoihin. Jos on siis liikkeellä kaksin tai ryhmässä, kannattaa vertailla hintoja etukäteen.

Auton vuokraamisen hinnat vaihtelevat tottakai siitä mistä auton vuokraa, kuinka pitkäksi aikaa, millaisilla varusteilla ja mahdolliset tarjoukset vaikuttavat tietenkin myös, esimerkiksi netistä voi auton saada halvemmalla kuin paikan päältä kysymällä. Autoa vuokratessa kannattaa olla tarkkaavainen autossa olevien naarmujen suhteen sekä tarkastaa varauslomake hyvin.

Meillä vuokraaja kävi naarmut hyvin läpi ja kirjasi ne, osan pyynnöstämme, paperiin ja näiden lisäksi otin valokuvia autosta ennen lähtöä. Auton vuokrauksesta maksoimme noin 35 euroa päivältä ja lisäksi bensat.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo pelikaanikuva! Mekin ajeltiin muutama viikko sitten vuokra-autolla Meksikossa, tosin Cozumelilla, jossa on hyvin rauhallinen liikenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, mukava kun kommentoit niin pääsenkin tutustumaan juttuihisi maailmalla :)

   Poista
 2. On kyllä varmaan mukavaa pulahtaa hellepäivänä tuollaiseen cenoteen :) Ja onpa muuten tylsää, että auto on samanhintaista vuokrata kuin pyörät! Törmättiin samaan Aasiassa ja useimmiten skootteri/mopo tuli halvemmaksi kuin kaksi fillaria...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama juttu on tullut kyllä monesti eteen minullekin! On se erikoista, että moottoriajoneuvon saa halvemmalla kuin pari pyörää. Se on harmikin, koska itse en ole kummoinen pyöräilijä, mieluummin kävelen. Mutta välillä olisi kiva mennä vaikka vähän lyhyempiä matkoja pyörällä. Vuokraamisen kalleuden vuoksi sitä sitten kuitenkin mieluummin ottaa sen halvemman vaihtoehdon alle ja huristeleekin sitten samalla pidemmän reissun sillä mopolla.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!