Vietimme ystäväni kanssa päivän Tallinnassa maaliskuun puolessa välissä. 


Matkasimme laivalla niin, että olimme yön laivalla ja aamulla meillä oli koko päivä aikaa kierrellä ympäri Tallinnaa. Pääsyy Tallinnan visiitille oli Titanic - näyttely, mutta tottakai samalla reissulla tuli tehtyä ja nähtyä muutakin. Syömistä ja kahvittelua sekä kaduilla kiertelyä harrastimmekin useamman tunnin verran.
Aamu alkoi siis laivasta heräämällä. Meillä oli herätys hieman liian aikaisin, joten päätimme mennä hetkeksi vielä terminaaliin virkistäytymään ja syömään eväitämme. Onneksi aurinko nousi jo seitsämän maissa, joten ulos oli kiva lähteä kiertelemään jo ennen kuin paikat aukesivat. Lähdimme kävelemään ympäri Tallinnan hiljaisia kujia, joilla ei paljoa porukkaa vastaan kävellyt niin aikaisin. Etsiskelimme vajaan tunnin kahvilaa ja juuri kun kysyimme paikalliselta apua asiassa, olimme tulleet erään pienen kahvilan kulmille. 


Kahvilassa oli vain muutama istumapaikka, koska se toimi enemmänkin takeaway - periaatteella, mutta ikkunan äärestä saimme hyvät paikat meille kahdelle. Paikan ystävällinen palvelu jäi mieleen ja ravintolasuosituksia kysyessämme hän kirjoitti meille kolme vinkkiä ylös ja sen perusteella päädyimmekin Titanic - näyttelyn jälkeen syömään mukavaan, retrotyyliseen F-Hoone ravintolaan. Saimme ensin käteemme vironkieliset ruokalistat, joten naureskellen tavailimme annosten sisältöä viroksi. Kun tarjoilija myöhemmin tajusi meidän olevan ulkomaalaisia, vaihtuivat listat englantiin. Lounasaika oli käynnissä, joten kuudella eurolla saimme päivän menun eli juoman, tortilla-aterian sekä pannacottaa jälkiruoaksi. Ruoka oli herkullista ja ravintola viihtyisästi sisustettu, joten olimme todella tyytyväisiä molemmat paikkaan. Sinne saatan joskus vielä Tallinnan reissuillani palata!

Syömisen jälkeen kiertelimme lisää ympäri Tallinnaa ja kävimme muun muassa katselemassa erään kahvilan juurelta maisemia keskustan suuntaan. Kahville emme kuitenkaan vielä jääneet vaan päätimme jatkaa matkaa vielä hetkisen kaduilla kierrellen.

Muutaman tunnin päästä joimme kahvimme Viru - keskuksessa, hieman persoonattomassa ympäristössä, mutta siinä vaiheessa emme enää jaksaneet kävellä kauemmaskaan. Kahvittelun jälkeen oli aika käydä kaupassa ostamassa tuliaisia muille ja jatkaa kohti laivaa. 


Keväinen Tallinna oli kaunis ja päivä Titanic - näyttelyssä, syömässä ja kävellessä oli todella mukava! Muutaman vuoden tauon jälkeen muistin taas kuinka nättejä ja kiehtovia kulmia löytyy jo lyhyen merimatkan päässä Helsingistä. Tykästyin myös uudelleen hassulta, ja ah niin runolliselta, kuulostavaan viron kieleen.Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kyseessä on kansainvälinen tempaus ja Suomessa sitä vetävät Satu Destination Unknown - blogista, Nella Kaukokaipuu - blogista ja Veera Running With Wild Horses - blogista. Ohjeet voit lukea täältä.

Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

22 kommenttia:

 1. Mä oon aina tykännyt Tallinnasta, joten tämä postaus oli erityisesti mun mieleeni. Oot taltioinut upeita ja upean sävyisiä kuvia tuolta reissulta. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Sulla helsinkiläisenä on vielä paljon lyhyempi matkakin tonne lätäkön taakse kaupungista nauttimaan :).

   Poista
 2. Vanha Tallinna on kyllä niin idyllinen paikka! Oltiin poikakaverin kanssa siellä kaksi yötä viime pääsiäisenä, kunnon tuulipukukansana varattiin kylpylähotelli :P Mutta oli kyllä niin rentouttavaa päästä viimaisen päivän päätteeksi lämpimään saunaan ja lillumaan klooriveteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti oli! Kylpylähotelleja olen itsekin joskus katsellut, voisin todellakin mennä sellaiselle reissulle taas jossain vaiheessa rentoutumaan :).

   Poista
 3. Tallinna on kyllä kiva kaupunki! Ihan eri fiilis siellä vanhankaupungin kujilla kuin esim. Helsingissä. Jotenkin niin söpöä ja historiaa täynnä oleva paikka. Kivoja kuvia olet taltioinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin, Tallinnasta löytyy ihania värikkäitä taloja ja historian havina on havaittavissa monessa paikkaa. Nuo muutamat syyt jo riittävät siihen, että kaupungista pitää, mutta löytyyhän sieltä toki muutakin :)

   Poista
 4. Ihana Tallinna. Viimeisimmästä Tallinnan pikareissusta on jo kaksi vuotta aikaa, joten se pitäisi ehdottomasti piakkoin uusia. Tuo vanhakaupunki on jotenkin todella tunnelmallinen. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, siitä tykkään minäkin, vanhat rakennukset ovat kauniita :). Tallinna on hyvä idea aina silloin tällöin :)

   Poista
 5. Mitä tykkäsit muuten Titanic-näyttelystä? Kävin siellä itse tammikuussa ja yllätyin tosi positiivisesti! Ja oli mukava saada muutama Tallinna vinkki lisää, sieltä kyllä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin kyllä hyvin paljon! Informaatiota oli mukavasti esillä. Kirjoitankin siitä vielä postauksen :)

   Poista
 6. Minulla on hieman erilainen kokemus F-Hoonesta, sillä yritimme kerran käydä siellä baaritiskillä viinilasillisella. Emme saaneet mitään palvelua, vaikka yritimme ilmaista haluavamme tilata. Mietimme sitten, ettei tilaamisen pitäisi olla asiakkaalle niin hankalaa ja äänestimme jaloillamme ja poistuimme. Paikka kyllä näytti muuten kivalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan pitäisi! Olisin minäkin äänestänyt jaloillani tuossa tilanteessa. Nykyään varsinkin kun hyvää palvelua arvostaa aina vain korkeammalle. Ikävä kuulla, että näin on käynyt, mutta kiva kun jaoit kokemuksesi paikasta.

   Poista
 7. Oon ihan fiiliksissä viimeaikaisista Tallinna-postauksista, koska oon sinne menossa tod. näk. ens kuussa. Huippu tämäkin, kiitos ravintellivinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Hyvään aikaan olet menossa, Tallinnan kevääseen :)

   Poista
  2. Kyllä! Viimeksi olin toukokuussa ja oli ihanat kelit ja aurinkoa riitti :)

   Poista
  3. Kiva kuulla! Minäkin voisin seuraavaksi tehdä reissun Tallinnaan keväällä tai kesällä kun viimeiset pari reissua sinne ovat olleet talvella. Oli kyllä nyt myös mukavan aurinkoiset kelit, mutta ihan ei piknikille kuitenkaan pärjännyt :)

   Poista
 8. Olipas mukava postaus ja hyödyllinen, kun itse olen ystävän kanssa Tallinnaan pitkästä aikaa suuntaamassa parin viikon kuluttua :) Kiitos! -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Milla. Toivottavasti teille tulee myös mukava reissu :)

   Poista
 9. Tallinna kuuluu myös mun lähiaikojen retket -listalle. Olen käynyt Tallinnassa kunnolla yhden ainoan kerran, aivan välittömästi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Tuon jälkeen on naapurissa tullut kyllä vierailtua, mutta matkat ovat suuntautuneet muualle kuin pääkaupunkiin. Olisi siis varmasti aika katsastaa Tallinan nykymeno! Kiitos hyvistä kuvista ja vinkeistä, täysi menu kuudella eurolla kuulostaa kyllä aika houkuttelevalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti katsastaa! Koska viime kerrastasi on noin kauan aikaa, on ero varmasti mielenkiintoista nähdä :)

   Poista
 10. Mä kuulinkin tuosta Titanic-näyttelystä yheltä ystävältä joka oli jonottanu liki tunnin sateessa, mutta kuulemma oli sen arvoinen! Tuo ravintola näyttää myös erittäin herkulliselta paikalta. Mä en hirveesti oo tykästyny Tallinnaan aiempina kertoina, mutta ehkä pitäis antaa sille uus mahis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oli käymisen arvoinen näyttely! Onneksi meidän ei tarvinnut jonottaa, mutta olisi sen hetken siellä kyllä seisonutkin. Anna vain Tallinnalle uusi mahdollisuus :). Sekin kaupunki on kyllä kauniimpi kesällä ja ajan kanssa.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!