Kuukausi vaihtui ja voisin paljastaa mitä minulla on suunnitelmissa tälle maaliskuulle. Tässä kuussa matkustan kahteen kaupunkiin, jotka molemmat ovat entuudestaan tuttuja.


Ensin lähden hyvän ystäväni kanssa Helsinkiin! 

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Pääkaupunkimme Helsinki ei ole minulle lainkaan vieras, olenhan siellä lukuisat kerrat käynyt. Usein kaupunki on toiminut välietappina Lohjalle tai ulkomaille, toisinaan olen mennyt kaupunkiin töiden, messujen, huvitusten tai muiden tapahtumien takia. Useimmiten olen kuitenkin viihtynyt kaupungissa vain muutaman tunnin kerrallaan kierrellen. Totta puhuakseni tälläkään kertaa aikaa ei ole yhtään liikaa, mutta vuorokauden pysähtymisestä onkin jo hetki aikaa, joten on mukavaa haistella Helsingin tuulia taas vaihteeksi vähän pidempään kuin vain kahvikupin verran. 

Muutaman vuoden tauon jälkeen minä myös yövyn Helsingissä jossain muualla kuin siskoni luona, koska olemme varanneet ystäväni kanssa huoneen hostellista. Tätä kokemusta odotamme molemmat innolla. En ole aiemmin edes yöpynyt Suomessa hostellissa! Hostellien hinnat tuppaavat olemaan maassamme sen verran kalliita, että tähän mennessä hotelleista ja loma-asunnoistakin on löytynyt parempia tarjouksia, varsinkin jos matkaan on lähdetty porukalla tai sellaisen henkilön kera, jolla sattuu olemaan henkilökunta-alennuksiin oikeuttava kortti lompakossa.

Syy miksi menemme Helsinkiin on niinkin hauska kuin Backstreet Boysin keikka! Kun ystäväni kysyi lähtisinkö hänen kanssaan keikalle, ei tarvinnut kauaa miettiä, haha. Ehdimme varmasti tehdä kaupungissa muutakin, mutta rennolla otteella.Myöhemmin maaliskuussa lähden saman ystävän kanssa Tallinnaan!

Kukapa ei olisi Tallinnassa käynyt, joten ei kaupunki minullekaan vieras ole. Syy miksi lähdemme Tallinnaan, on Titanic - näyttely, mikä on vielä maaliskuun ajan esillä Viron merimuseossa. Tätä matkaa ehdotin minä ja ystäväni ollessa Titanic - fani, oli hän heti matkassa mukana. Tallinnassa meillä on aikaa reilut 10 tuntia, joten museon lisäksi tulee varmaankin kierreltyä vanhassa kaupungissa ja käytyä syömässä. 

Me olemme melkoisia kahvilassa istujia, joten mikäli tiedät jonkun mukavan kahvilan / ravintolan, mistä löytyy mukavat penkit ja tunnelmallinen miljöö sekä lisäksi jotakin purtavaa, niin ehdota ihmeessä!

Maaliskuussa matkojen teemana on siis paluu menneisyyteen ja odotan molempia matkoja todella innolla!! On todella virkistävää tehdä taas vaihteeksi tällaisia lyhyempiä pyrähdyksiä.


Haluatko jakaa vinkkisi Helsinkiin tai Tallinnaan?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Voi vitsit, Bäkkärit! xD Itse olin aikoinaan tosi kova Spice Girls-fani, mutta kyllä nuo takapihan pojatkin rokkasi. Varrmasti aika nostalgista mennä keikalle :) Itse kerran yövyin Helsingissä hostellissa kun olin eräässä myyntitapahtumassa mukana. En muista yhtään paikan nimeä, mutta se oli ihan keskustassa vanhassa tunnelmallisessa talossa. Melkein kuin olisi ollut jossain Euroopassa matkoilla, oli niin hauska tunnelma paikassa.

  Mukavia pikkumatkoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuuntelin kanssa nuorempana enemmän Spice Girlsiä (ja voi vitsit miten hienoa olis päästä niiden keikalle :D!). Isosisko fanitti kuitenkin Bäkkäreitä, joten siinä samalla tuli poikien biisit tutuksi kun niitä joka päivä seinän takaa kuuli :D. Aloin kuunnella niitä sitten vähän myöhemmin itsekin... Joten kyllä on melekosen nostalgista, en yleensä edes käy isoilla keikoilla, niin on hieno juttu!

   Tuon tunnelman perässä mekin aloimme ensin katsoa hostelleja. Ensimmäinen valintamme oli täynnä, mutta onneksi tilaa vielä löytyi muualta. Mielenkiinnolla odotan onko sielläkin mukava tunnelma. Kiva kuulla, että sulla on onnistunut hostellireissu Helsingissä takana!

   Poista
 2. Kivoja lomia tiedossa. :) Ja tuo bäkkärien keikka!!! Ihan mahtavaa! Täytyy kyllä myöntää, että harvoimpa sitä itselläkään tulee Helsingissä käytyä muuta kuin lentokentällä pyörähtämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, on kyllä :D. Helsingin lentokenttähän ei ole lainkaan huono paikka, kieltämättä ne muut kaupungit kiehtovat enemmän :). Erityisesti kesäisin Helsinki on kuitenkin mukava kaupunki, voisihan siellä viettää enemmänkin aikaa.

   Poista
 3. Voi apua, bäkkärit :D

  Mun lempipaikkoja Helsingissä ovat mm. Seurasaari, Lammassaari ja Suomenlinna. Jos teillä sattuu kiva aurinkoinen päivä ja aikaa on kävellä luonnon helmassa, niin kantsii piipahtaa! Ja Kruunuvuoressahan on se jännä hylättyjen huviloiden alue, jos on enemmän aikaa tutkailla.. Mutta jos aikaa on niukalti, niin esim. Tervasaarikin on ihan kiva pikkupyrähdys merimaisemiin.

  Tallinnassa suosittelen Kalamajan puutaloaluetta ja sinne pääsee kävelemään kätevästi satamasta rantakatua pitkin, jota kutsutaan "kulttuurikilometriksi", kun sen varrelle sattuu kaikkea mielenkiintoista :)

  http://www.tourism.tallinn.ee/fin/fpage/nahtavyydet/viheralueet/rannat_ja_rantakadut#!p_177341

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS Tiina vinkeistä! Hyvältä kuulostaa kaikki :). Aikaa ei kuitenkaan niiiin paljoa ole, että Tervasaarta lukuunottamatta ei taideta noihin paikkoihin tällä reissulla mennä. Voisi kyllä ottaa tavoitteeksi käydä tulevana kesänä Helsingissä ajan kanssa ja pyöriä noilla suunnilla sitten :). Oih, olisikin jo kesä!

   Kalamaja onkin matkamme varrella, tai ainakin hyvin lähellä, joten siellä pidetään sitten silmät auki :)

   Kiitos linkistä!

   Poista
 4. Taisin ehtiä ensin käymään Titanic-näyttelyssä… :)
  Ja ehdottomasti kannattaa käydää, muistakaa vaan varata tarpeeksi aikaa näyttelyyn. Rantapallon blogien puolella Titanic-näyttelyä on fiilistelty runsaastikin, omat tunnelmat löydät tästä: http://www.rantapallo.fi/matkoilla/2014/03/18/titanic-nayttely-tallinnan-lennusadam-museossa/
  Tallinnan vinkkejä löytyy viimekesäisen Tallinnan matkan koontipostauksesta: http://www.rantapallo.fi/matkoilla/2013/09/03/tallinna-kesakuu-2013/
  Kalamajan alueella kannattaa ehdottomasti kävellä; Kohvik Moon ja Kohvik Sesoon kävelimme Titanic-näyttelyssä käydessämme ohi (kummassakaan ei olla käyty mutta kumpiakin on kehuttu!), viime kesän löytö Kukeke tosin on ehdottomasti myös suositeltava.
  Hyvää Tallinnan matkaa & antoisaa Titanic-näyttelypäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Tallinnan reissu on jo takana, mutta samaa suosittelen minäkin, eli varaamaan näyttelyyn aikaa! Ja myös menemään paikalle heti avautumisen jälkeen, meillä kävi tuuri kun pääsimme suoraan kävelemään sisälle, mutta kymmenen minuuttia saapumisen jälkeen aula oli jo täyttynyt ihmisistä...

   Kiitos kuitenkin vinkeistä, aina voi ensi kerralla katsastaa noita paikkoja :). Ja luinkin juuri tänään junamatkalla sinun postauksesi näyttelystä :)!

   Poista
 5. Siis mitä ihmettä! Bäkkäreitten keikka! Mulla on kyllä mennyt ihan ohi, että ne olis ollut suomessa. :) Ikuinen bäkkäri-fani ;)

  VastaaPoista
 6. Yllättävän vähän siitä missään kirjoitettiinkaan! Tai vielä kun ei tule luettua juorulehtiä tms. niin en olisi itsekään varmaan keikasta tiennyt ilman ystävääni. Mutta ensi kerralla sitten haukkana paikan päälle sinäkin :)

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!