Olenkohan vanhentunut vai mitä kun viimeisen parin vuoden laivareissut ovat oikeasti olleet todella mukavia. Minähän ehdin laivamatkustamiseen (eikä nyt puhuta mistään Karibian risteilyistä) jo hieman kyllästyä kun sitä tuli lapsena ja nuorena jonkin verran seilattua lähivesillä. Vaikka olen edelleen sitä mieltä, että laivojen viihtyvyyttä voisi yleisesti ottaen palveluilla ja hauskemmalla sisustuksella parantaa huimastikin, niin lyhyet reissut merellä ovat kyllä hauskoja. Viimeisinkin laivareissu Pietariin oli mukava ja siitä nyt muutaman mukavan jutun mainitsen. Sen lisäksi, että meillä oli tietenkin hieno porukka koolla mikä vaikutti viihtyvyyteen, niin löysin myös itse laivalta mukavia piristyksiä.

Rabbit Bar
Pirun hauskan näköinen pubi edelleen, tällaisia baareja ja kahviloita lisää! Laivan hienoin sisustus löytyy täältä, vaikkakin Cuba-baarin taulutkin olivat komeita.

Siellä täällä olevat taulut
Kiinnitin huomioni useampaankin hienoon taideteokseen, joista olisin monet huolinut omaan kotiini. Todella kiva juttu, että sisustuksessa oli käytetty muitakin kuin tylsiä hedelmävatitauluja! Cuba - baari ja Rabbit Bar on jo mainittu yleisistä tiloista, mutta kokoushuoneidenkin tauluja pääsin ihastelemaan.

Pelikoneet
Vielä löytyy vanhoja jokeripokeri-pelikoneita! Hävisin muutaman euron näille kyseenalaisille ilon tuojille, mutta laivareissu ilman pokeria kuulostaa liian vajaalta minun korviini, joten kolikko tai pari on aina syötettävä pokerikoneelle.

Buffet-aamupalat ja illalliset merimaisemineen 
Me ruokailimme Seven seas - ravintolassa, jonka herkulliset sapuskat kelpasivat mainiosti ja merimaisemissa ei ollut lainkaan valittamista, varsinkaan Pietariin saapuessamme. Ravintolassa tuli juteltua suloisen venäläistytön kanssa, jonka kanssa kommunikointi oli hauskaa, vaikka minä en osaa venäjää ja hän ei taitanut englantia.

Matkan minulle tarjosi St. Peter Line.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä toi laiva. Jos/kun tulee joskus mentyä Pietariin niin nimenomaan laivalla olisi kiva mennä! Yleensä tulee aina seilattua vain Siljalla Tukholmaan, niin olisi vaihtelua laivakokemukseenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä juuri, Helsingistä kuitenkin pääsee niin kätevästi Tukholman ja Tallinnan lisäksi Pietariinkin, joten kannattaa joskus sekin reitti kokea :). On kyllä kivaa vaihtelua sekä muihin laivoihin että maisemiin.

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!