Päivästä Pietarissa on vierähtänyt jo yli kaksi viikkoa, joten voisinkin jo palata sen päivän tunnelmiin täällä blogissa!St. Peter Linen järjestämällä pressimatkalla meillä oli vajaan kahdeksan tunnin verran aikaa Pietarissa. Osa päivästä oli ennalta sovittua yhteistä ohjelmaa, mutta myös vapaata aikaa kierrellä kaupungilla omien mielenkiintojen mukaan oli noin puolet ajasta.


Päivä alkoi järjestetyllä bussikiertoajelulla, jolle lähdimme heti satamasta. Reilut pari tuntia me bussilla huristelimme ja näimme bussin ikkunasta Pietarin suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Iisakin kirkon ja verikirkon, mikä oli todella upea ilmestys. Muutaman kerran saimme käydä ulkona katselemassa nähtävyyksiä lähempää ja matkan aikana poikkesimme myös matkamuistomyymälässä. Siellä meille juotettiin kahvia, vodkaa ja pakottipa tiskin takana juomia tarjoillut heppu minut maistamaan karpalolikööriä vaikka muutamaan kertaan vastustelinkin. Se olikin hyvää! Maistui hieman samalta kuin reilu vuosi sitten Indonesiassa suosikkialkoholijuomaksemme noussut jonkin sortin viinilikööri.

Itse kiertoajelu oli loistava tapa tutustua kaupunkiin, vaikka vielä mukavampi olisi ollut, jos bussi olisi ollut avomallinen. Ehkä näin keväällä tuuli olisi tosin voinut olla turhan vilpoinen. Oli melkoisen rentouttavaa istua alas ja katsella nähtävyyksiä bussin ikkunasta.

Parin tunnin kiertoajelumme päättyi herkulliseen lounaaseen Sokos-hotelliin, minkä jälkeen saikin joko palata laivaan tai lähteä kiertelemään Pietaria omaan tahtiin. Minä, Nella ja Panu lähdimme yhdessä kiertelemään kaupunkia ensin joen vartta pitkin. Kävimme katsomassa ja kuvailemassa kauniin värikkäitä kirkkoja, aukioita, patsaita ja siltoja. Muutama tunti meni nopeasti jo tällä lailla edeten ja aika loppui tietenkin kesken.


Pietari on iso kaupunki, missä riittää tekemistä, joten pakostikin piti karsia mielenkiintoisia juttuja pois. Esimerkiksi Hygieniamuseo ja Pavlovin koira sekä metrotunnelit ja puistot jäivät välistä, mutta olihan se tiedossa jo ennen matkaa, että kaikkea ei yksinkertaisesti ehdi. Aika oli jo loppumassa, mutta me Panun kanssa suuntasimme vielä Iisakinkirkkoa pällistelemään sisäpuolelta ja sen jälkeen otimme bussin takaisin satamaan.

Toisella pikavisiitillä Pietarista sai jo paremman ja kauniimman kuvan, varsinkin kun kävelyämme edelsi parin tunnin kiertoajelu bussilla, jonka aikana tuli ajeltua ympäriinsä.

Mikä ettei, lähtisin kyllä mielelläni Pietariin joskus kolmannenkin kerran!

Matkan minulle tarjosi St. Peter Line.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Pietari on ollut jo pitkään mielessä sellaisena must see-kohteena ja toivon mukaan tulevana syksynä tarjoutuukin sitten tilaisuus päästä piipahtamaan tuossa länttä ja itää yhdistelevässä ihmekaupungissa! ;)
  Onneksi tuonne on melko helppoa palata uudestaan, mikäli tehtävälistalle jäi vielä paljon juttuja nähtäväksi ja koettavaksi! Tuollaisessa kaupungissa sellaiset asiat eivät tosin taida loppua koskaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelenkin, että taisin lukea blogistasi, että syksyllä voi hyvinkin odottaa Pietarin matka :). Toivottovasti! Ja tosiaan, vaikka sitä tekisikin lyhyemmän pyrähdyksen, niin aina voi palata takaisin!

   Poista
 2. Mä oon viimeks käyny Pietarissa vuonna 1997, mutta nyt on mun venäjänryhmän kanssa ehkä jotain suunnitteilla syksyksi... niin että pääsisi koittamaan omia kielitaitojaan. :) Eremitaasi on musta aina vaan niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, kuulostaa hyvältä! Kielitaitoa on aina mukavaa päästä kokeilemaan tositoimissa, toivottavasti matka toteutuu :)

   Poista
 3. Mä niin mielelläni lähtisin Pietariin! Helsingistä on sinne niin helppo päästäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että vastaaminen on unohtunut!! Mutta tosiaan, Helsingistä pääsee Pietariin helpommin kuin aiemmin ajattelinkaan. Laivalla yön yli nukkuen tai junalla nopeasti körötellen. Bussejakin kulkee. Jos viisumivapauden saisi myös maakuljetuksiin, niin varmaan suomalaiset vierailisivatkin siellä useammin.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!