Blogini AJANKOHTAISTA - palkissa on jo joidenkin viikkojen ajan ollut maininta siitä, että tuleviakin reissuja on suunniteltu. Viimeksi myös kirjoitin matkahaaveistani ja mainitsin lopussa, että yksi unelma odottaa toteuttamistaan ensi talvena.Me siis lähdemme ensi vuoden alussa vajaaksi kolmeksi viikoksi Floridaan!! 

Emme ole vielä käyneet Yhdysvalloissa ja meistä minä olen se, joka on siitä enemmän haaveillut. Nyt Tonikin on alkanut kallistua sen kannalle, että maassa olisi huippua matkustella. Oikeastaan minä olen jostain typerästä syystä aina ajatellut, että sitten kun Yhdysvaltoihin lähden, niin sitten mennään samantien pariksi-kolmeksi kuukaudeksi kiertelemään ja mielellään useampaan paikkaan. Vähän niin kuin olen tehnyt Aasian ja joidenkin Euroopankin matkojeni kanssa, ollut talvia tai keväitä reissussa pidempään. No, olen myös ajatellut, että tämä tulee maksamaan niin paljon, että sen aika on myöhemmin. Varsinkin vielä kun Toni on haikaillut samanaikaisesti muualle ja olen ollut niistäkin reissuista aivan yhtä paljon innostunut kuin muistakin haaveistani.

Keväällä sitten havahduin, että pakkoko sitä on heti lähteä Yhdysvaltojen kokoiseen maahan (tai ylipäätään mihinkään pienempäänkään, esimerkiksi sinne haikailemaani Saksaan) aikomuksena kokea kaikkea yhdellä kertaa. Hyvin sitä voi pilkkoa matkoja pienempiinkin osiin vaikka lentomatka pitkä olisikin. Tämän ajatuksen siivittämänä sitten tulimme siihen tulokseen, että ensi talvena on Yhdysvaltojen vuoro.

Mainittakoon muuten, että tämän reissun "kilpailijana" oli Nepal ja Intia. Melko erilainen vaihtoehto siis.. Ei sillä, ettenkö haluaisi joskus Nepaliin mennä ja Intiassakin uudelleen käydä, mutta en juuri nyt. Matkakuume on nyt niin kohdistunut Yhdysvaltoihin ja esimerkiksi Japaniin sekä Kaakkois-Aasiaan päin, että nuo hieman henkisesti haastavammat maat saavat odottaa toista ajankohtaa.

Lennot ostimme jonkun tarjouksen siivittämänä. Aloittaessani etsimään lentoja Yhdysvaltoihin, ei tarvinnut kauaa odotella sopivaa hintaa ja sijaintia. Tarjouksia eri maailmankolkkiin on tuntunut olevan tarjolla jatkuvasti. Suorista tarjouslennoista on ollut harvemmin kyse, yleensä lennot ovat poikenneet yhden tai kahden kaupungin kautta tai lähteneet esimerkiksi Tukholmasta. 

Meidänkin lennot ovat ostettu useamman kaupungin kautta ja lähtevät Tukholmasta, mutta sepä ei meitä haittaa! Lentoja pystyi muokkaamaan sillä lailla kivasti, että saamme viettää vuorokauden Lontoossakin paluumatkalla! Lontoo on jo tutumpi kaupunki useamman sinne tehdyn matkan takia, joten lyhyt pyrähdys siellä tuntuu hienolta. Ehditään käydä syömässä ja siellä täällä pyörimässä, mikäli jet lag ei liikaa vaivaa.

Tosiaan myös Tukholmassa ja Oslossa on mahdollisuus pysähtyä päiväksi tai pariksi, koska lennämme näiden kaupunkien kautta (ellemme skippaa Osloa ja lennä suoraan Lontoosta), mutta katsotaan sitä lähempänä. Tällä hetkellä haluaisin pysähtyä molemmissa, mutta en ole kylmämatkailun ylimpiä ystäviä, joten saas nähdä.

Jo ostamamme lennot maksoivat 260 euroa henkilöltä, mutta Tampereelta siirtymisineen hinta todennäköisesti nousee noin 350 euroon. Tällaisia matkasuunnitelmia siis meillä ensi vuodelle!

Tuohon reissuun on kuitenkin älyttömän pitkä aika. Olisimme voineet ostaa lennot myöhemminkin, mutta mielenrauhani vuoksi halusin tehdä päätöksen reissun ajankohdasta mahdollisimman pian. Matkaillaan kuitenkin vielä täällä Suomen maassakin entiseen tahtiin. Ja on sitä haaveita syksynkin varalle jonnekin kotimaata kauemmas. Nähtäväksi jää!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

26 kommenttia:

 1. Mistä ihmeestä te löysitte lennot noin halvalla? Minä kun olen tottunut siihen, että halvimmillaan lennot Yhdysvaltoihin ovat vähän reilu 500 euroa, ja silloin lentolippua ei tasan tarkkaan saa muokata oston jälkeen.

  Reissu sen sijaan kuulostaa hauskalta! Minne päin Floridaa? Aiotteko pysyä yhdessä paikkaa vai kierrellä ympäriinsä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraan facebookissa Lentodiilit -ryhmää, suosittelen!! Siellä näin vinkin halvoista lennoista. Niissäkin tosin oli mainittu vain tiettyjä päiviä ja yhteyksiä, kuten usein on. Ebookersin sivuilla pystyy kuitenkin kokeilemaan useamman stopin lentodiilejä. Niitä sitten käänsin ja väänsin eri päivämäärillä sen ajan, että sain meille esim. vuorokauden pysähdyksen Lontoossa ja lentoaikoja muokattua meille iltavirkuille paremmiksi. Aamulla kyllä on lentoja, mutta ei niin aikaisin, että haittaisivat esimerkiksi Tukholmaan saman päivän aikana siirtymistä näin halutessamme. Kannattaa tosiaan ihan ekana laittaa tuo Lentodiilit seurantaan (ja kaikki muutkin mahdolliset tarjouksia välittävät paikat, esim. lentoyhtiöiden uutiskirjeet myös muulta kuin Suomesta lähteville lennoille) ja sitten kärsivällisesti kokeilla vaikkapa juuri Ebookersin sivuilla eri yhteyksiä.

   Miamiin on siis meno ja paluu lähtee Fort Lauderdalesta. Ja suunnitelmat ovat täysin auki :). Karttaa olen katsellut, mutta niin moni paikka kiehtoisi, että saas nähdä. Ei siis pysytä vain yhdessä paikassa, mutta emme halua liiaksikaan säntäillä ympäriinsä.

   Poista
  2. Kuulostaa hauskalta reissulta! Seurasin joskus noita Lentodiilejä, mutta lopetin, kun totesin, että enhän minä ikinä lennä Suomesta mihinkään. Jos jotain, lennon Suomeen lomalle... Pitää siis bongata joku paikallinen lentodiilityyppinen sivusto, ja toisaalta nyt ei ole vähään aikaan kaukosuhteen ansiosta ollut edes mahdollisuuta lähteä spontaaneille reissuille, vaan kaikki lomapäivät on tarkkaan budjetoitu.

   Poista
  3. Niin tietysti! Kannattaa joo mieluummin etsiä joku paikallinen sivusto. Itse kanssa seurasin joskus esim. yhtä hollantilaista (?), mutta lennot olivat lähinnä äkkilähtöjä Lontoosta ym. niin eiväthän ne palvelleet minua. Lentodiileissä on kyllä joskus (kuten nämäkin lennot) tarjouksia muualtakin kuin Suomesta, mutta kyllä se täällä asuville on selkeästi suunnattu.

   Poista
 2. No tulihan se kohdepaljastus sieltä :D Kolme viikkoa Floridassa talvella kuulostaa kyllä todella hyvältä! Ja siinä ajassa ehtii kyllä näkemään sitä osavaltiota jo edestä ja takaa. Oikein sopiva aika mun mielestä. Lentojen hinta ei kyllä päätä huimaa ja tuo stopover Lontoossa on kiva. Me käväistiin Lontoon keskustasssa pikaisesti Alaskasta tullessa eli kyllä siitä aikaerosta huolimatta voi olla ihan toimintakykyinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla mielipiteesi kun olet siellä käynytkin! Kuulostaa hyvältä kyllä meidänkin mielestä :). Ja toivon niin, että ollaan toimintakykyisiä vielä Lontoossakin! On tuo aikaero välillä vaivannut, mutta ei kyllä niin, että se liiemmin häiritsisi, joten eiköhän tuo visiitti mene ihan mukavasti.

   Poista
 3. Jee, kuulostaa kivalta! Ja tosi hyvän lentotarjouksen ootte kyllä löytänyt. :) Meilläkin on tuo Lontoo suunnitteilla syksylle.. ja talvella sitten varmaan vähän kauemmaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa teidänkin suunnitelmat kivoilta! Lontoo on kiva. Mietin kanssa josko olisin sinne syyskuussa lähtenyt siskon kanssa :). Mielenkiinnolla jään odottelemaan postauksiasi sieltä!

   Poista
 4. Oi mahtavaa! Ihanaa tehdä kauaskantoisia suunnitelmia niin on jotain mitä odottaa :) maaliskuisen hiihtolomareissun Teneriffalle varasimme jo edellisen vuoden toukokuussa, olipahan täpinöitä koko vuoden :p Onko teillä tarkoituksena kierrellä Floridassa kuinka paljon vai onko suunnitelmat vielä ihan auki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta, on ihanaa kun on kauemmaskin suunnitelmia :). Tekee marraskuustakin siedettävän haha. Meillä on suunnitelmat ihan avoinna vielä. Miamiin tosiaan lennetään, mutta olisihan tuolla moniakin paikkoja minne mennä ja mitä tehdä. Nähtäväksi siis jää minne lopulta päädytään! Kaipa nuo suunnitelmat saavat syksyllä enemmän vauhtia alleen :)

   Poista
 5. Oottepa löytäneet mahtavan halvat lennot, onnea! :D Florida kiinnostais muakin, Lauri siellä on tosin jo käynyt. Ollaan mietitty sellaista kolmen viikon reissua, missä oltaiis viikko Nykissä ja otettais sieltä auto alle, road trip Floridaan ja paluulento New Orleansista :) Mutta vasta haavetasolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :)! Eivät olleet tosiaan kalliit. Tuo matkahaaveenne kuulostaa hienolta! Toivottavasti toteutatte sen joskus. Olisi varmasti mieletön matka! Road trippailu Jenkeissä olisi kyllä hauskaa :)

   Poista
 6. Todella edulliset lennot, hyvin löydetty! Ja ainakin itse olin positiivisesti yllättynyt Miamista, siellä oli jotenkin tosi miellyttävää sään puolesta ja auton vuokraaminen oli tosi hyvä juttu, vaikka meillä oli meidän neljän päivän loman aikana vain yhden päivän ajan auto. Ajettiin Key Westiin ja Keysien läpi ajaminen oli jo hauska kokemus itsessään, mutta myös itse kaupunki oli ihanan rennon lomafiiliksinen, vaikka ainakin siihen aikaan ihan täynnä jenkkituristeja (joulu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin, että sä oot siitä tykännyt. Kiva kuulla :). Auton vuokraaminen on todennäköisesti meilläkin edessä, olis kyllä kiva päästä Miamin ulkopuolellekin!

   Poista
 7. Mä en vaan voi käsittää noiden lentojen hintaa! Huuuh huuh! En tiedä onko edes hyvä idea ruveta itse seuraileen mitään diilejä kun tulevan työharjoittelun vuoksi tulee koko syksy olemaan pennien laskemista. Heihei matkahaaveet ainakin hetkeksi, nyyhkis! :,,) Mä tuun niin mielenkiinnolla lukemaan teidän kokemuksia, meillä on salainen haave matkustaa USAan (kenties Miamiin) ensi kesänä viikoksi kahdeksi niin voin himotella teidän reissulla talven synkempien aikojen yli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olivat halvat! Näitä on kyllä ollut paljonkin koko vuoden ajan. Helmikuussakin kun lensimme Meksikoon, niin halvimmillaan löysin menopaluun 165 eurolla!! Toki tuo oli äkkilähtö, mutta kuitenkin suorat lennot Helsingistä. Mehän ei pystytty niitä lentoja hyödyntää päivän takia ja kun oli kolme kahden sijasta, mutta oli siistiä huomata, että niin halvalla pääsee toiselle puolelle maapalloa keskellä Suomen kylmintä talvea. Eli huh huh vaan mitä hintoja :D

   Poista
 8. Kuulostaa mahtavalta! On varmaan hyvä tunne kun on jo lennot varattu niin se on nyt jo konkreettista :) Ymmärrän hyvin sen että välillä haluaa jonnekin muualle kuin noihin "henkisesti haastavampiin" kohteisiin. Mulla on itseasiassa ihan sama fiilis seuraavaa reissua kohtaan, esim. Intia ei houkuttelisi uudestaan juuri nyt. Mekin ajateltiin tammikuussa lähteä jonnekin, ehkä kolmeksi viikoksi jos vain töistä pääsee irtautumaan. Kohdetta vaan on hirveen vaikea päättää! Tällä hetkellä Sri Lanka houkuttelisi ehkä eniten, mutta pitää vielä miettiä. Toisaalta Kaakkois-Aasia olisi aina varma ja rento valinta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on todella! Että vaikka matkapäätös olisikin tehty, niin itse en halua antaa itseni haaveilla ja toden teolla suunnitella ennenkuin lennot on ostettu :).

   Ja tosiaan, vaikka matkailun haastavuus on tietysti myös loistava juttu, niin se voi olla myös puuduttavaa. Eli ihan kiva matkailla ns. helpoissa kohteissa, vaikka toki niissäkin on eroja kaikenlaisissa pikkuasioissa.

   Ymmärrän hyvin, että kohteen päättäminen on vaikeaa! Niin paljon mielenkiintoisia paikkoja.. :). Sri Lanka olis kyllä varmasti hyvä vaihtoehto! Mutta tosiaan, Kaakkois-Aasia olis ihanan helppo ja tutunoloinen paikka vaikka sitten meniskin jonnekin muualle kuin missä on jo käynyt :)

   Poista
 9. Mäkin olen himoinnut nuita lentodiilien laittamia tarjouksia, mutta niihin ei vain itsellä ole mahdollisuutta tarttua.
  Ihana, että te saitte nuo halvat ja vielä Miamiin! Se on muuten tällä hetkellä minunkin kaukokohteitten matkaunelmien ykkönen ! Kyllä teillä on siis mitä odottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että sinäkin Katja haaveilet Miamista! Toivottavasti pääset sinne pian! On kyllä kiva, että odottaa tämmöinen matka talvella. Ei vain saisi vielä liikaa innostua.. :)

   Poista
 10. Munkin on pakko vaan ihmetellä noita halpoja lentoja.. Seuraan itsekin lentodiilejä ja harmittaa usein että siellä on tosi hyviä tarjouksia, mutta kun ei vaan pysty suoraan ottamaan johonkin random päiville lähtöä. Jos lomat on lyöty lukkoon tietylle ajanjaksolle, niin siitä on hankala joustaa :( Ja se yleensä tarkottaa että pitää iskeä enemmän bahteja tiskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että jos pitää tietylle ajanjaksolle etsiä lentoja, niin on aikamoista tuuria, jos sattuukin löytämään hyvän tarjouksen. Toki äkkilähdöt ovat hyvä vaihtoehto, varsinkin jos viime talven mukaisesti jatkossakin on hyviä tarjouksia mielenkiintoisiin paikkoihin (Thaimaa, Kuuba jne). Äkkilähdöissä on omat hyvät puolensa, mutta toisaalta siinä on myös se huono, että sen varmuuden siitä matkasta saa niin myöhään ja sitten toisaalta, ei välttämättä pääse ollenkaan reissuun mikäli niitä matkoja ei ole juuri sinne minne haluaisi itse mennä.. Eivät sovi mulle siis niin hyvin, vaikka muutaman kerran olenkin niiden kautta reissuun lähtenyt, mutta tiedän, että toiset tykkää.

   Mutta kannattaa tietty silti niitä tarjouksia seurailla. Ei sitä koskaan tiedä mitä tulee vastaan :)

   Poista
 11. Erinomaiset suunnitelmat, täytyy myöntää :). Jännä juttu, että tajusin tuon sivupalkissa olevan matkapaljastus-kohdan vasta juuri äsken, mutta samalla näin tämän postauksen :). Tuo USA on ollut meilläkin jo pitkään haavelistalla, mutta Tokioon on pakko päästä tässä välissä ennen kuin seuraava suuri matka suuntautuu tuonne :). Itselläni ei ole ollut ehkä ihan tuollaista suunnitelmaa, että pitäisi ensimmäisellä kerralla olla pari kuukautta, mutta jotenkin aiemmin tuntui siltä, että siellä todellakin pitäisi olla selvästi kauemmin kuin useimmissa muissa kohteissa. Ihan kuin USA pitäisi nähdä yhdellä kertaa :).

  Hienoa, että päätitte nyt toteuttaa tuon haaveenne! Ja ei se Japanikaan huono vaihtoehto ole, kun se tuolta listaltanne löytyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se johtuu tosiaan siitä, että Yhdysvalloissa on niiiin paljon kaikkea mielenkiintoista. Jo useampi kaupunki, missä olisi kiva käydä, mutta sen lisäksi pienempiä paikkoja ja upeaa luontoa.

   Ja totta, Japani on loistava vaihtoehto myös :). Yhden matkan sinne olen tehnyt ja silloin maahan ihastuin. Matkakuume Japania kohtaan on parissa vuodessa taas kohonnut sen verta korkealle, että eiköhän sinnekin suuntaan lähivuosien aikana mennä!

   Poista
 12. USA:ta ei voi kerralla kokea, ei ehkä sittenkään vaikka koko loppuelämän reissaisi siellä ympäriinsä. Mutta se on toisaalta myös sen hienoin puoli.
  Ehkä kuitenkin viisautta että aloitatte valloituksen pala kerrallaan =)
  Me reissasimme huhti- toukokuussa akselilla Texas-New Mexico-Arizona-Texas, ja teimme asiaan kuuluvan syrjähypyn Nevadan Las Vegasiin. Huikean hieno reissu ja nälkä kasvoi vain syödessä, joten saattaa olla että ensi keväänä strattaamme taas siihen suuntaan..
  Hieno maa, upeaa luontoa ja mukavia ihmisiä; viihdytte varmasti!
  Lentoliput on kyllä järisyttävän halvat. Meillä taisi tulla menopaluu hinnaksi 1350€ kahdelta henkilöltä yhdellä välilaskulla mennen tullen. Mikä ei sekään minusta kyllä ollut kallis hinta, enemmänkin niistä olisi saanut maksaa jos olisi halunnut. Otan kuitenkin vinkistä vaarin ja ryhdyn väijymään lentodiilejä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Tosin ei kyllä mitään maanosaa, eikä suurinta osaa maistakaan voi kerralla kokea. On se vain hyväksyttävä, pala kerrallaan :D

   Kiva kun kerroit kokemuksistasi! Uskon hyvin, että teillä oli hieno reissu. Ja eiköhän mekin viihdytä :). Lennot olivat tosiaan edulliset. Mutta tosiaan, eipä tuo teidänkään hinta mikään huima ole. On se vaan niin hienoa nykypäivänä kun lentoja löytyy välillä uskomattoman halvalla!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!