Monen monta vuotta olen salaa haaveillut: ostaapa mökki siirtolapuutarhasta! Kesät viettäisimme mökissä asuen, luonnon- sekä kaupungin läheisyydestä nauttien ja talvet muilla mailla matkustellen. Olen minä mökkien hintoja aina silloin tällöin katsellut. Eivät ne mahdottomilta ole kuulostaneet. 
Unelma ei ole kuitenkaan kasvanut liian suureksi kun mökki on edelleen hankkimatta. Tästä huolimatta käyn joka kesä siirtolapuutarhoissa maleksimassa kauniita taloja ja söpöjä pihoja ihastellen. Ja somille nimille hymyillen. Aina siellä rauhallisesti kävellessä, ihmisille moikkaillessa, tulee hyvä mieli. Aurinkoisena kesäpäivänä on helppoa ymmärtää toisten kiinnostus mökkiä ja omaa, pientä puutarhaa kohtaan.
Siirtolapuutarha-alueita Tampereella:

Litukan siirtolapuutarha, Luumutie 72. 
Keskustasta 2,5 kilometriä itään.

Nekalan siirtolapuutarha, Muotialantie 43. 
Keskustasta 4 kilometriä kaakkoon.

Raholan siirtolapuutarha, Viljelijäntie. 
Keskustasta 6 kilometriä länteen.

Niihaman ryhmäpuutarha, Luhtaankartanontie 39. 
Keskustasta 8,5 kilometriä itään.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Jooh, kelpais kyllä tännekin.. Jonain päivänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä niin, jonain päivänä :). Ihan pirun söpöjä nuo pienet mökit ja yleensä ovat vielä melko kivoilla sijainneilla.

   Poista
 2. Mä olen asunut aikoinaan siirtolapuutarhamökissä vuokralla kokonaisen vuoden. Kesä oli kieltämättä parempaa aikaa pikkumökissä kuin talvi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta! Kiva kuulla! Voin helposti uskoa, että kesä maistuisi mökissä talvea paremmin... :)

   Poista
 3. Oih! Tätä ajatusta on kyllä täälläkin päässä pyöritelty, mutta ehkäpä loppujen lopuksi itselle toimivampi vaihtoehto olisi oma talo missä sitten pakertaa kaikenlaista. Mukava kuulla, että noille alueille voi vaan mennä kävelemään, itse ajattelin, että siellä kun kaikki varmasti tuntee toisensa niin muukalaiset olisivat jotenkin epäilyttäviä, varsinkin jos kuvia alkaa räpsiä :D

  Niihamasta oli juurikin iso juttu Aamulehdessä kun siellä on sukupolven vaihdos meneillään ja aluetta kai suunnitellaan jo suuremmaksi.

  Viime kesänä päähäni pälkähti ajatus siitä, voisiko siirtolapuutarhamökki olla "sijoitus" niin, että sitä vuokraisi esim. Airbnb:n kautta matkailijoille jotka haluavat tutustua sekä kaupunkiin että mökkielämään helposti. Tästäkään ei hajuakaan, mitä tuo toimikunta (tai kuka siis hoitaa mökkejä) tuumaisi jos asukkaat vaihtuisivat viikon välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kanssa, että parempi vaihtoehto olisi kuitenkin se oma talo tai vaikkapa rivarinpääty. Näitä unelmia ja mahdollisia tulevaisuuden suunnitelmia on kuitenkin monenlaisia :).

   Voi tosiaan mennä vain kävelemään ja katselemaan. Tai itse olen muistaakseni aina saanut hyvän vastaanoton, eli tervehdyksiä ja hymyjä. Joskus joku jää pidemmäksikin aikaa juttelemaan säästä tms :D. Kuvaamisesta taas, no ehkä sen voi joku kokea epämiellyttävänä, mutta itse olen kyllä melko arka kuvaaja joissakin tilanteissa. Eli harvoin tuolla tulee kuvia napsittua, ainakaan muutamaa enempää, varsinkaan silloin jos ihmisiä hengailee pihapiirissä ja noin. Eli onhan sitä yksityisyyttä hyvä kunnioittaakin :)

   Olen myös miettinyt mökkiä sijoituksena :D! Kuten aina kaikkea mitä voisin omistaa haha :D. En tosiaan tiedä mitä tuosta tuolla tuumaisivat jos porukka vaihtuisi jatkuvasti ja onko siitä esim. jotain rajoituksia (?). Mutta kyllä viime vai sitä edellinen kesä Airbnb:ssä oli siirtolapuutarhamökki vuokralla Helsingissä!

   Poista
 4. Siirtolapuutarhamökit on niin söpöjä. Meidänkin ovelta parin sadan metrin päässä alkaa siirtolapuutarha, jossa on aivan valloittavia mökkejä. Ja ne pihat on niin hyvin hoidettuja ja persoonallisia, että siellä kelpaa käydä iltakävelyllä ihastelemassa ja haaveilemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Sellaisia somia minitaloja pihoineen :). Ja nimenomaan persoonallisia ja hyvin hoidettuja pihoja, niitä on ilo katsella. Kyllä kelpaa!

   Oon muuten Helsingissäkin pyörinyt Kumpulan / Vallilan siirtolapuutarhassa muutaman kerran silloin kun siellä työn kautta opiskelin lähistöllä. Viehättävä paikka :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!