Kaveri ehdotteli syksyn kunniaksi viikonloppureissua mökille. Minua ei tarvinnut kauaa houkutella!

Luontoa, hyvää seuraa, lautapelejä, herkullista ruokaa ja kaiken kukkuraksi sauna sekä palju olivat loistavia houkuttimia. Varsinkin paljuilusta nautittiin tuntitolkulla! Metsästä kävimme hakemassa puolukkaa, mustikkaa ja sieniä. Ystävä teki sienistä niin herkullista syötävää, että minäkin jo muutin mieleni niiden suhteen. 

Viikonloppu oli rentouttava. Hauska. Tunnelmallinen. 

Metsä on tietyllä lailla jopa pyhä paikka minulle - nautin siellä olosta parhaiten silloin kun olen siellä yksin tai kaksin. Hiljaisuudesta nauttien, kiireettömästi kuljeksien. Jo lapsena lähdin monta kertaa viikossa lähimetsäämme yksinäni viihtymään ja rentoutumaan, auringonlaskuja ja -nousuja katselemaan, marjoja syömään, valokuvaamaan.

Nämä hetket ystävien kanssa ovat kuitenkin ikimuistettavia ja niitä haluan vaalia. Luonnosta voi nauttia myös pienellä porukalla vaikka hiljaisuus on silloin harvinaisempaa herkkua. Muistot tästäkin viikonlopusta kantavat varmasti pitkälle.

Kävimme järvessä kastautumassakin mikä on hyvin erikoista minulle jo kesäaikaan, itse kun en yleensä pysty antamaan periksi kylmälle järvivedelle. Ja tulipahan sitä melkein jo luvattua, että talvella lähtisin ystävän kanssa avantouimaan.. Pitkään on mielessä pyörinyt sekin ajatus, mutta vilukissalle avantouinti on enemmän extremeä kuin lentokoneesta hyppääminen niin on pitänyt sulatella ajatusta pitkään. Hetkenhän se vain kirpaisee, mutta takuulla palkitsee samantien.
Tänään olisi edessä paluu Jyväskylään. Ajatus viikosta Jyväskylän keskustan tohinassa ei tällä hetkellä juuri houkuttele, joten pitänee keksiä viikon varrelle jotain ylimääräistä hauskaa.

Rentouttavaa maanantaita kaikille!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

16 kommenttia:

 1. Kauniin syksyisiä kuvia! Vaikka kesällä mökkeily on aina mahtavaa on siinä jotain erityistä kun pääsee mökille ja metsään myös näin syysruskan aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Rakastan kesää, mutta niin rakastan syksyäkin! Syksyisin luonto on niiiin kaunis.

   Poista
 2. Ihania Suomimaisemia:) täällä muuten myös yksi vilukissa. Avannossa uiminen kuulostaa mulle paljon extrememmältä kuin lentokoneesta hyppääminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, toinen :D. Vaikka jälkimmäinenkin on pelottavaa niin kylmässä on vain jotain inhottavaa. Mutta kaipa niitä rajojaan on hyvä kokeilla aika ajoin :)

   Poista
 3. Allekirjoitan otsikon ihan täysin. Mulle metsä on ollut nuoresta asti todella tärkeä. Omalla kohdallani se yhdistyy kuitenkin koiriin ja metsässä kävely on niiden ansiosta minulle käytännössä joka päiväistä satoi tai paistoi. Suomalaiset metsät on mahtavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No koirien kanssa metsässä samoilu on varmasti ihanaa myös! Kaveri välillä kiittelee kuinka koirien kanssa tulee lähdettyä lenkille päivittäin, oli energiatasot millaiset tahansa :). Ja sade, näin syksyisin se varsinkin kuuluu asiaan ja on ihanan virkistävää. Sateella metsässä olo on ihan yhtä ihanaa ja rentouttavaa kuin paisteessakin (ja vielä vähän tunnelmallisempaakin usein) <3

   Poista
 4. Syksyinen kotimaa. Voiko olla kauniimpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että mikään tulee koskaan voittamaan suomalaista metsää, erityisesti näin syksyisin. Pirun kaunis ja siihen päälle vielä vahva tunneside :)

   Poista
 5. Kyllä! Luonto on paras paikka <3

  VastaaPoista
 6. Syksyiset mökkireissut ovat niin tunnelmallisia, kun illat on pimeitä ja puutkin saaneet jo vähän väriä. Ja ylipäätään luonnossa liikkuminen syksyllä on parasta. Toivottavasti saadaan oikein kaunis ruska tänä vuonna!

  Asusteletko muuten nykyään Jyväskylässä? Vai oliko se niin että käyt siellä Tampereelta käsin opiskelemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallinen on täydellinen sana kuvaamaan syksyistä metsää. Oi kun olisi oma mökki, tiedän, että siellä menisi varsinkin näin syksyisin kaikki liikenevä vapaa-aika :). Nyt pitää vielä tyytyä päiväretkiin ja muiden mökkeihin / omakotitaloihin. Toivottavasti saadaan upea ruska! Kyllä se päivä päivältä on komistunut :)

   Asun tätä nykyä 50/50 Tampereella ja Jyväskylässä. Aiemminhan kävin Tampereelta käsin opiskelemassa. Nyt on enempi kursseja plus (hivenen vaikeita) aamuherätyksiä niin täälläkin on pieni pesä missä ainakin muutaman yön viikossa asustan. Koti on kuitenkin Tampereella :). Ja tilanne muuttuu taas jatkossa, kursseista riippuen.

   Poista
 7. Komppaan kyllä ihan täysillä, metsässä ja luonnossa muutenkin mieli lepää. Nimimerkillä juuri tulin vuorilta pikaiselta aamupäivä-haikilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ollut varmasti hienot aamupäivän lenkkimaisemat ;). Ja en kyllä ylläty, että olet samaa mieltä! Nautinnollisia retkiä tulevillekin aamuille :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!