En koe olevani kulinaristi, toisinaan syön vain siihen todelliseen tarpeeseen eli nälkään. Syön yleensäkin melko simppeliä ruokaa kuten salaattia tai perunaa, koska kokkaaminen ei kuulu lempipuuhiini. Huolimatta tästä, tai ehkä juuri siksi, herkullinen ruoka on melko oleellinen osa reissujani. Onhan se luksusta käydä ravintolassa syömässä muiden tekemiä sapuskoja pienellä rahalla. Usein jo hyvät ravintolavaihtoehdot riittävät tekemään mistä tahansa paikasta vierailun arvoisen. Ennen tätäkin matkaa mietin vesi kielellä, että mitähän kaikkea sitä tulee lautasella vastaan.Budapest on herkuttelijalle edullinen kaupunki. Vatsansa saa täyteen 4-5 eurollakin ja pikaruokaa (pastaa, hamppareita, kebabia) syödessään vielä pari euroa halvemmallakin. Monet ravintolat ovat viihtyisiä kivoine terasseineen ja halvemmissakin paikoissa näytti olevan nätti sisustus. 

Kahviloissakin viihtyy. Minun vaatimustasoni kahviloiden suhteen alkavat olla jo hyvin korkealla, mutta onneksi joissakin Budapestin kahviloissa ymmärretään mukavien sohvien ja herkullisen kahvin merkitys. Ja toki sillä muullakin tarjonnalla on väliä. Jos kakunpalan saa eurolla tai kahdella, niin en kyllä valita.


Emme etukäteen suunnitelleet syömisiämme yhtä kertaa lukuunottamatta vaan menimme mukavalta ja edulliselta näyttävään paikkaan kun sellainen vastaan tuli. Sain kuitenkin blogini lukijalta vinkin yhdestä ravintolasta ja siskoni sattui saamaan samasta ravintolasta vinkin tuttavaltaan. Näiden innoittamana päätimme sitten juhlapäivän kunniaksi testata tämän meille suositellun ravintolan. Ravintolan nimi on Trófea Grill ja Budapestissa on kyseisiä ravintoloita useampi, me menimme ensimmäisenä löytämäämme. Unkarilaisittain kyseessä on hieman tyyriimpi ravintola (3899 huf / 12,70 eur), mutta panostus kannatti. Palvelu oli aidosti ystävällistä ja ruoka herkullista. Ravintola on all inclusive eli ruokailun aikana saa nauttia eri juomiakin limuista shampanjaan ja kahviin. Ja kakkuvaihtoehtoja oli lukuisia! Kakunpalat oli myös järkevästi leikattu pieniksi paloiksi valmiiksi, joten useampaa vaihtoehtoa tuli testattua. Vierailu jäi sen verran positiivisena mieleen, että voi olla, että suuntaan sinne seuraavallakin Budapestin matkallani.

Ruoan ystäville Budapest tarjoaa varmasti paljon, käykäähän herkuttelemassa!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Minä myös tykkäsin Budapestin ruoista, kun siellä kesällä kävin, ylipäätään siellä päin Eurooppaa söi hyvin ja edullisesti. Nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Ansku! Haaveilin jo tänään 3 euron pastan perään :D. Nam todellakin!

   Poista
 2. Ihania ravintolakuvia! Budabestiin olisi ihana matkustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nonna! Kannattaa joskus käydä. Budapest taitaa olla kiva kaupunki ympäri vuoden kun siellä on niin paljon tekemistä. Jos löytää edulliset lennot ja yöpyy hostellissa / matkustaa porukalla niin paljoa matkaan ei sitten menekään rahaa :)

   Poista
 3. Olin Maltan blogireissulla yhdessä erään Budapestilaisen ruokabloggaajan kanssa, ja ensi kertaa tuon reissun jälkeen mulle tuli mieleen että hei, Budapesthan on oikea ruokakohde sanan varsinaisessa merkityksessä. Yritän kovasti järjestää aikaa ja rahaa Budapestin reissua varten. :)

  Nuo kakut, om nom...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, todellakin on! Itse ekalla reissulla painotin enemmän kahviloita ja ravintolat jäivät oikeastaan tyystin välistä. Nyt päätin tehdä toisin ja tällä reissulla ymmärsin mikä virhe se oli viimeksi olla tutustumatta tarkemmin ravintoloihinkin :). Kyllähän se kahvi ja kakkukin on namia (kahviloiden ystävä tykkää!), mutta Budapest tarjoaa enemmänkin!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!