Terveisiä Thaimaasta!

Huh hellettä ja meneepä aika vikkelään! Tässä on pian viikko jo oltu Thaimaassa ja reilu toinen samanlainen onneksi vielä edessä. Lentomatkat menivät mukavasti. Kun koneessa on hitusen enemmän tilaa, ruokaa tarjoillaan jatkuvasti ja oma näyttö on täynnä lukuisia uusia leffoja ja pelejä, niin pidempikin lento menee kyllä nopeasti, tällaisella pätkällä nyt ainakin. Melkein taas harmitti lähteä koneesta kun pasianssin peluuta olisin voinut jatkaa pidempäänkin. Paluumatkalla sitten.. Phuketiin saavuimme hyvissä voimissa ja kentältä päätimme ottaa minibussin (180 baht) Patong beachille, sillä pääsimme kivasti perille asti hotellimme eteen.



Olimme Patong beachilla vain pari ensimmäistä yötä, koska majapaikkamme Phuketin kaakkoisrannalla oli vapaana vasta muutaman päivän päästä saapumisestamme. Hotellin valitsimme hieman syrjempää hälinästä, mutta kävelymatkan päässä rannasta ja ravintoloista. Valinnanvaraa hotelleissa on mielettömästi. Me olimme ihan perushotellissa, hieman ylihinnoitellussa sellaisessa, mutta pariksi yöksi emme niin kiinnittäneet huomiota, että missä yövymme.




Patong on Patong. Paljon biitsejä nähneenä ranta on siltikin kaunis, vaikkakin nykyään ja tähän aikaan vuodesta myös täynnä ihmisiä. Ranta on kylläkin hienompi kuin ennen, koska aurinkotuolit on onneksi raivattu sieltä pois maisemaa rumentamasta. Palveluita Patongilla riittää, valinnanvaraa on ravintoloissa, hierontapaikoissa ja kaupoissa. Ravintoloissa on tarjontaa paikallisten suosimista halvoista katukioskeista ja euron ravintoloista lukuisiin eri ketjuravintoloihin ja turistiravintoloihin missä hinnat ovat tietenkin korkeammat. Kaipa niitä luksusravintoloitakin löytyy, joten jokaiselle jotakin. Kiitin myös ensimmäisenä päivänä Swensen's-jäätelöketjukahvilaa, jossa oli pakko poiketa syömässä överijäätelöannokset.




Patong on kuitenkin myös ruuhkainen, kuten monet varmasti tietävät, ja kaupustelua harrastetaan ahkerasti, joten siksi se ei pidempään oleskeluun ole minun juttuni. Muutaman hauskan päivän me siellä kyllä vietimme, hyvää ruokaa syöden ja siellä täällä kierrellen ja oli kivaa näyttää matkakumppanilleni sekin puoli Phuketista. Olimme sitten molemmat oikein tyytyväisiä kun sieltä jatkoimme matkaa tänne nykyiseen asuinpaikkaamme. 

Testasin Patongilla majapaikkamme läheisen hierontapaikan ja näin jälkikäteen mietittynä, olisin voinut valita edes ajankohdan paremmin. Pimeän hierontapaikan olisi pitänyt herättää epäilykseni open-kyltistä huolimatta, mutta se paikka nyt sattui olemaan siinä hotellin vieressä ja sateessa en viitsinyt kauemmaksikaan kävellä. Itse hieronta tuntui todella hyvältä ja kassalta/sihteeriltä sain todella ystävällistä palvelua, mutta verhon toisella puolella tapahtuva happy endingin harrastaminen ja muu ihmeellinen häslääminen hierojan vaihtumisessa ja odottelussa vakuuttivat minut siitä, että jatkossa etsin kuudella eurolla rentouttavamman ympäristön jossakin toisessa hierontapaikassa, joita täällä Phuketissa taitaa olla tuhatmäärin.





Patong on takana ja nyt majoitumme tosiaan Makham Bayssa, kaakkois-Phuketissa. Tulimme tänne Phuket townin eteläpuolelle paikallisbusseilla, joita suosittelen lämpimästi. Huviksemme kyselimme muutamalta taksikuskiltakin hintoja tälle muutamankymmenen kilometrin matkalle, mutta kaipa ne lukemani jutut Phuketin taksimafiasta pitävät paikkaansa. Hinnat kun olivat kiinteät 600-800 bahtin luokkaa ja hinta painettu menuuseen. Eihän tuolla hinnalla vararikkoon menisi, mutta kuulemani mukaan tuo mafia on ainakin osasyyllinen siihen, että Phuketin paikallisliikenne ei kulje niin hyvin kuin se voisi. Tuollaisella toiminnalla voi olla niin paljon erilaisia seurauksia, joten mielellään en sitä itse tukisi. Ja iloksemme huomasimme, että paikallisbusseillakin pääsi kätevästi ja melkoisen edullisestikin liikkumaan Phuketissa, ainakin kulkiessa Phuket townin kautta. Esimerkiksi Patongin ja Phuket townin välillä kulkeva bussi maksaa 30 bahtia (hinta esillä bussissa) ja bussin voi pysäyttää kadulta kättä heiluttamalla. 

Bussimatka Phuket towniin oli muuten melkoisen hauska, kiitos kanssamatkustajien, joista erityisesti yksi matkailija jaksoi huvittaa ja sosialisoitua melkeinpä jokaisen matkustajan kanssa. Phuket townissa taasen pysähdyimme lounaalle ja satuimme sitten tapaamaan 7 kuukautta matkailleen suomalaisherran, joka ilahtui suomen kielen puhumisesta paljon. Oli virkistävää olla tälle miehelle hetkellinen kontakti kotimaahan, toivottavasti jatkuu matka hyvin jatkossakin.



Nyt takana on useampi päivä skootterilla ajelua ja saaren kiertelyä. On se vaan kätevä menopeli tuo skootteri täällä Phuketissakin. 


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

19 kommenttia:

  1. Oi oi, tätä postausta mä olen odottanut. Ihana päästä teidän mukaan Phuketin fiiliksiin! Ajelkaa turvallisesti, skootteri on ihan paras kulkuväline siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii kiva kuulla :). Ja totta turiset, Phuketissa parempaa kulkuvälinettä ei olekaan kuin skootteri tai kevytmoottoripyörä!

      Poista
  2. Jeee, mukavaa lukea kokemuksia Phuketista!

    Ensimmäisellä Thaimaan reissulla olimme muistaakseni joku 5 päivää (miksi oi miksi) Patong beachilla ja kyllä sen jälkeen mieli lepäsi kun kotiinpaalu lähestyi, ei kyllä ihan meikäläisenkään paikka ole. Varsinkin ne kaupustelijat (joista kai monet on intialaisia, siksi niin agressiivista se myyminen) otti pannuun "sexy lady" huutoinen.

    Vaikka Thaimaassa on pyöritty jo niin silti aina hämmästyy sitä, että kuinka paljon siellä oikeasti on kaikkia rantoja/paikkoja olla. Tuosta Makham Baysta en ole koskaan kuullutkaan joten mielenkiintoista päästä lukemaan siitä myöhemmin :)

    Ja tuo hieronta!! APUA!!!! :-----D En tiedä millä tuurilla sitä on itse liikkunut, mutta tätä en oo koskaan kokenut vaikka välillä sitä miettii, että voiko näin oikeasti sattua. No näköjään voi!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thaimaalaiset uskovat yleensä heti kun sanoo 'ei kiitos'. Intialaiset ovat sitten muutaman asteen agressiivisempia, onneksi ei törmätty tällä kertaa moneenkaan kaupustelijaan. Kiitos tästä muistosta, nyt tuli ihan reissu Intiaan mieleen kun välillä kaupustelijoista ei meinannut päästä eroon millään :D

      Ja jep, Thaimaassa riittää biitsejä ja paikkoja! Jo täällä Phuketissa on sen verta monta paikkaa valittavana!

      Tuo hieronta oli kyllä eka kerta minullekin kun näin kävi. Varmaan olen seksiä tarjoavissa paikoissa käynyt ennenkin, mutta eihän sitä välttämättä huomaa mikäli on semmosessa koppipaikassa. Mutta nyt siinä oli tosiaan vain verho välissä, joten... Vaikka siinä kyllä naureskelinkin touhulle, niin ei siihen omaan hierontaan ja rentoutumiseen kyllä pystynyt keskittymään, joten jatkossa olisi kiva kun tämmöstä ei tapahtuisi :)

      Poista
  3. Kivoja Thaimaan kuulumisia. Itse en ole tuolla käynyt, mutta luulen että Patong ei olisi mun juttuni, hieman rauhallisempi osa Thaimaata kylläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän täysin, onneksi Thaimaasta (/Phuketista) löytyy rauhallisempiakin vaihtoehtoja! Jokaiselle jotakin :).

      Poista
  4. itse taas thaimaaseen tulossa uudeksi vuodeksi jo viides kerta ensin olin 3 vkoa detur matkalla phuketissa nyt joka vuosi 3 kk vietän thaimaassa kaikki käynnit laskettuna jo 1 v ja 3 vkoa minulla sama luotto hotelli patong beac rannalla josta saan alennusta paljon kavereita ja tuttuja phuketissa viime vuonna olin 2 vkoa bangok 1 vko hua hin ja 1 vko samui 2 kk phuket nyt bangok 2 vkoa chiang mai 1 vko samui 1 vko ja phuket 2 kk minusta bangok ja phuket parhaita

    VastaaPoista
  5. thaimaa 3 kk kutsuu uudeksi vuodeksi viides kerta joka vuosi 3 kk olen reissussa bangok hua hin samui phi phi krabi koh lanta nähty ja phuket paras on bangok ja phuket phuketissa 2 kk ja muualla kuukausi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva juttu! Kuulostaa tosi hyvältä! Vaikka olen täällä aiemminkin ollut niin kyllä vaan tämän reissun jälkeen ymmärrän paremmin heitä, jotka tänne kerta toisensa jälkeen palaavat :)

      Poista
  6. tänä vuonna olin 2 kk italiassa rooma venetsia gardajärvi comojärvi milano ja firenze nähty rooma paras intia delhi agra varanasi egypti luxcor bulgaria nessebar turkki alanya espanja fuengirola ja gibralttari nähty joka vuosi kaksi tai kolme matkaa maksimi 1 kk tai 3 kk teen kiva lukea kun olet käynyt samoissa paikoissa ensi vuonna pariisi ja lontoo kutsuu

    VastaaPoista
  7. ja kaikki matkani ovat omatoimi matkoja siinä säästää rahaa ja nytkin varasin hotellin chiang maista 1 vko 150 euroa aamupalla ja uima altaalla keskustassa vaikka aikaa vie halvan etsiminen on se sen arvoista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin säästää! Vaikka kyllä niitä valmispakettejakin saa nykyään jo melkoisen edullisesti, tarjouksia seuraamalla. Mutta pääpiirteittäin matkusteleminen on joskus huomattavan paljon edullisempaa kuin kokoaa paketin itse. Ja hauskempaa :)

      Ihana kuulla, että matkustelet noin paljon! Ja hienoissa paikoissa kyllä! Minuakin kutsuu ensi vuonna Lontoo ja luultavasti myös Pariisi. Oletko ollut ennen? Kivoja kaupunkikohteita molemmat!

      Poista
  8. eka kerta on lontoossa ja pariisissa kun menen haavena joskus käydä amerikassa losissa kyllä senkin tavotteen toteutan vielä onko phuket muuten pysynyt samanlaisena mitä nyt aurinkotuolit poissa kohta lähden sinne itsekin ensin toki bangokiin ja sieltä chiang mai ja samui sitten phuket oletko itse käynyt thaimaassa monta kertaa kyllä thaimaa voittaa intian minusta ainakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten ei näytä Phuket juurikaan muuttuneen. Tosin viimeksi olin täällä vuosia sitten off seasonin aikaan ja esim. Patongilla oli silloin paljon rauhallisempaa kuin tällä reissulla. Mutta vasta tämän reissun aikana tähän saareen on oikeasti tutustuttu, se oli sellainen lyhyt pintaraapaisu vain.

      Toinen kerta vasta Thaimaassa minulla, mutta kyllä tänne ihan varmasti tullaan jatkossakin. Ehkä ensi kerralla vähän pidemmän reissun yhteydessä :). Intia on hyvin erilainen, joten en oikein osaa verrata näitä kahta maata toisiinsa. Molemmissa on puolensa :)

      Suunnitelmasi kuulostavat kyllä ihanilta, pohjoisosissa haluaisin käydä minäkin!

      Poista
  9. oletko käynyt bangokissa piditkö entä samui tai hua hin samui minusta parempi kun hua hin hua hin pieni bangok hyvä mutta iso phi phi oli liian pieni minulle ja krabi ja koh lanta mut ihania lapsi perheelle hyvää matkaa sinulle perässä tullaan kohta vai joko olet tullut suomeen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen käynyt Bangkokissa. Silloin pidin paljon, mutta en ole varma kuinka paljon tykästyisin nykyään. Samui oli mukava paikka skootterilla kun pääsi kauemmas väkijoukoista, Phi Phi taas oli vähän liian ruuhkainen minun makuuni. Todella kaunis saari ehdottomasti, mutta en vain ihastunut siihen paikkaan.

      Täällä vielä ollaan, tosin muutama päivä jäljellä enää. Tervetuloa silti perästä :). Oikein mahtavaa matkaa sinullekin! Nauti olostasi :)

      Poista
  10. kiitos joko uusia matkoja tiedossa ensi vuodeksi minulla lontoo ja pariisi toki mailmassa paljon paikkoja joissa voi käydä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Floridaan menemme helmikuussa, Lontoossa myös pistäydymme. Lisää matkasuunnitelmia paljastanen kuun lopussa tai vuoden alussa kun hommat vähän selviävät :).

      Koskas muuten olet menossa Pariisiin ja Lontooseen?

      Poista
    2. elokuussa tai syyskussa oletko muuten käynyt phuketissa perhospuistossa tai akfaariossa siellä on upea kasvitieteellinen puutarha suosittelen kävin viime keväänä aivan mahtava oletko käynyt gwai joella oli kiva kokemus entä bangokissa aasian isoimmassa akfaariossa

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!