Olen tehnyt viime kuukausien aikana oman elämäni väliaikakatsausta. Näitä väliaikakatsauksia tulee tehtyä silloin tällöin, varsinkin kun satun olemaan pohdiskelevaa tyyppiä. Toisinaan tekee hyvää kysellä itseltään vielä astetta syvällisemmin, että miten menee. Olen tonkimalla tonkinut pääkoppaani ja päätynyt ajatukseen, että kaikki on hyvin. Olen onnellinen. Olen tyytyväinen elettyyn elämääni ja haluan jatkaa tällä tiellä jatkossakin. En tiedä koska täältä lähden tai koska seuraavan kerran menetän minulle tärkeän ihmisen. Sen tiedän, että valittamalla ja kiittämättömällä asenteella harvemmin - jos koskaan - pääsee miellyttävään lopputulokseen, eikä liioin laumaa seuraamalla. Omat polut meidän on tallottava.Olen saattanut monta ihmistä hautaan ja oppinut kiitolliseksi jo nuorena, joten toisinaan on tuskallista katsoa vierestä kun joku toinen ei arvosta elämänlahjaansa lainkaan ja näkee kaikessa vain pahaa. Se koskee etenkin silloin kun kyseessä on läheinen ihminen, jonka pelko on voimakasta. Tekisi mieli sanoa tai tehdä kaikenlaista rohkaisevaa, joskus jopa tiuskia vihaisesti, mutta toiseen voi vaikuttaa kuitenkin vain rajallisesti. Jokainen meistä katselee elämää eri silmin ja se on hyväksyttävä.

En itse kadu yhtään mitään, en tekemiäni asioita, en tekemättä jättämiä. Joskus on todella ihanaa sanoa ei kiitos asioille, jotka saattavat näyttää hienoilta mahdollisuuksilta, mutta eivät vain jostain syystä tunnu siltä. Tietysti olen nuori vielä, mutta luottamus itseeni ja elämään on voimakas. Kiitollisuus on lahja, vaikka se ei välttämättä tule ilmaiseksi. Kiitollisuutta voi kuitenkin myös opetella.

En ole pyhimys, en täydellinen kokonaisuus vaan keskeneräinen ihminen omine ärsyttävine vikoineni. Tyytyväisyys ei onneksi täydellisyyttä vaadi. 

Voisin esimerkiksi lausua useammin sanat olet upea tai rakastan sinua ääneen, muillekin kuin lempi-ihmiselleni. Lähelläni on aivan mahtavia tyyppejä! Erilaisia persoonallisuuksia erilaisilla arvoilla ja unelmilla. Tämän vuoden aikana olen tutustunut ja ystävystynyt uusien ihmisten kanssa, jotka ovat eri reittejä pitkin tulleet elämääni sekä pyrkinyt syventämään jo aiemmin syntyneitä ihmissuhteita. Kiitos teille kaikille ihanille kanssamatkaajille, olitte sitten kulkeneet vierelläni pitkän tai lyhyen matkan. Vai ehkä emme ole vielä edes tavanneet?Vuosi 2014 oli lämmin, tavallista haastavampi, mielenkiintoinen. Ja tosiaan muutenkin kuin vain matkojen osalta.

Uskon, että vuodesta 2015 tulee entistä upeampi. Elämällä on tapana vain parantua vuosien saatossa! Meillä on kivoja suunnitelmia ensi vuodelle. Palaan reissusuunnitelmiimme kuitenkin vuoden alussa tarkemmin, nyt vetäydyn taas hetkeksi muihin puuhiin. Toivottavasti teillä siellä ruudun takana on takana kaunis ja kasvattava vuosi. Tehkää ensi vuodesta hyvä myös.


Muistatko, kun uskalsimme
lähteä matkalle?
Tunteneet emme tietä,
polkuja perille.

Muistatko, kun innostuimme
tutkimaan ihmeitä,
jäniksen jälkiä, jäätä,
perhosen siipiä?

Muistatko, kun uskalsimme
itsemme unohtaa,
annoimme sateiden tulla,
tuulien tuivertaa?

Muistatko? Lähdetään vielä.
Kuuletko kutsun sen?
Vielä on tallella jossain
salaisuus lapsuuden.

-Anna-mari Kaskinen-Elämysrikasta ja onnellista vuotta 2015 kaikille teille!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

20 kommenttia:

 1. Olipa kiva kirjoitus :) Huomasin tämän vuoden aikana, että jos elämältään haluaa jotain, on sen eteen ruvettava tekemään töitä - vaikka vähän kerrallaan, kaikki ei kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä. Parempi sekin, kun että ei yrittäisi tehdä asioiden eteen mitään. Paljon kivoja asioita tapahtui, valitettavasti myös ikäviäkin, mutta elämä jatkuu ja toivottavasti ensi vuonnakin saa kokea onnistumisia ja ilon hetkiä. :)

  Toivottavasti sullakin tulee hyvä vuosi 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta! Asiat eivät aina tapahdu nopeasti eikä niiden ole tarviskaan. Kunhan ottaa oikean suunnan ja antaa muutoksille aikaa. Kiva kuulla, että vuodessasi oli paljon iloa! Ikävätkin jutut kuuluvat asiaan ja kuten kirjoitit, elämä jatkuu.

   Ihanaa vuoden alkua! Nähdään pian :)

   Poista
 2. Fiksuja sanoja, todella fiksuja. Ihana kuulla, että olet tyytyväinen ja onnellinen. En epäile ollenkaan, etteikö tuolla asentella tulevasta vuodesta tulisi tosi upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Uskon myös, että tulee. Mahtavaa vuotta sinullekin :)

   Poista
 3. Todella hyvin ja tunteella kirjoitettu. Itselläkin on tullut huomattua että valittaminen ja paikalleen jäänti ei auta. Se että vaikeilla hetkillä katsoo vain positiivisesti eteenpäin ja rämpii menemään tuottaa tulosta joskus ihan itse sitä huomaamatta.

  Vuosi on ollut kyllä mielenkiintoinen ylä ja alamäkineen, mutta minäkin uskon siihen että jokainen vuosi on aina asteen parempi, jos sitä vain itse haluaa!
  Toivottavasti nähdään matkamessuilla tammikuussa! Hyvää uuttavuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Välillä pitää vähän rämpiä menemään, mutta se kannattaa. On hyvä osata huomauttaa itselleen huonompinakin hetkinä, että mikään ei kestä ikuisesti ja muutos on väistämätöntä.

   Voimakkaalla tahdolla pääsee hyvin pitkälle! Toivottavasti näemme messuilla, olisi mukava tavata :). Mukavaa vuoden alkua!

   Poista
 4. Oikea asenne, pitäisi muistaa tämä itsekin. Toivotaan, että ensi vuodesta tulee huippuvuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ja uskotaan, että tulee! Mahtavaa vuoden ensimmäistä päivää sulle Annika!

   Poista
 5. Kaunis.
  Juuri vähän pohdiskelin kulunutta syksyäni sapattivapaalla, mutta en ihan näin hienosti!

  Oikein hyvää vuotta 2015 Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstisi on todella hyvä! "Aika ei ole puolellasi". Niinpä! Elämä voi loppua niin yllättäen, sen olen huomannut. Mieluummin siis elää nyt eikä säästele kokemuksia epävarmaan tulevaisuuteen.

   Mukavaa vuotta 2015 sinulle Pirkko! Toivottavasti tulee hienoja reissujakin tehtyä.

   Poista
 6. Hienosti ja ajatuksia herättävästi kirjoitettu! Pitäisi oikeasti useammin tiedostaa ne asiat jotka tekevät juuri tällä hetkellä onnelliseksi. "Tyytyväisyys ei onneksi täydellisyyttä vaadi" - sepä vasta osuvasti sanottu! Tämän yritän itsekin pitää mielessä, vaikka monesti meinaa unohtua.

  Loistavaa uutta vuotta 2015! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Itsensä muistuttelu on paikallaan aina silloin tällöin. Itse luen paljon kirjallisuutta, esimerkiksi runoja, jotka muistuttavat säännöllisesti elämän upeudesta ja niiden "pikkuasioiden" merkityksestä.

   Mahtavaa vuotta sulle Hanna!!

   Poista
 7. Ihana Teea! Voin niin samaistua ajatuksiisi. Olenkin omassa uudessa blogissani (juoksuaskeleet.blogspot.fi) kirjoitellut koostetta kuluneesta vuodesta. Kiitollisuus, usko ja positiivinen elämänasenne on kantanut haastavien elämäntilanteiden keskellä.. ja tulee myös kantamaan. Kiitollisella mielellä myös havaitsee paljon kauneutta ympäriltä.

  Oikein ihanaa ja elämyksellistä uutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Satu! Kiva kun kommentoit :)

   Eksyinkin uuteen blogiisi jo, mutta en ole vielä ehtinyt kommentoida. Ihanaa, että jatkat kuitenkin samalla tyylillä, sun juttuja on aina kiva lukea kun jaksat vaikeuksienkin keskellä uskoa ja toivoa parasta :). Tuo on täysin totta, että kauneuden huomaa kun on kiitollinen!! Silloin sitä tulee kiinnitettyä huomiota sellaisiin ns. itsestäänselvyyksiin, joita osaa mieli avoimena arvostaakin.

   Ihanaa vuotta 2015 sinullekin!!

   Poista
 8. Tuolla asenteella ei voi mennä mönkään :) Meinasin kirjoittaa ensin metsään, mutta sehän taitaa olla mun lempipaikka, niin jätin väliin :D

  Onnea tuleviin seikkailuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa, tällä asenteella mennään metsään :D. Mutta ei mönkään, toivottavasti :)

   Onnea teidänkin tuleviin seikkailuihin!

   Poista
 9. Ihana asenne! Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanan kokemusrikasta uutta vuotta sullekin Emmi!

   Poista
 10. Yhdyn ehdottomasti moniin ajatuksiisi ja itsekin olen havahtunut kuluneena vuonna oman elämän huomattavaan laadunparannukseen, jonka saavutin loppujen lopuksi pienillä teoilla - täytyi vain uskaltaa ottaa pikkuaskelia sen normaalin mukavuusalueen ulkopuolelle. Ihanaa vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Sofia! Mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen on tosiaankin kannattavaa. Joskus suuret muutokset elämässä lähtevät liikkeelle pienistä asioista tai sattumista :)

   Oikein ihanaa vuotta 2015 sullekin!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!