Kotikaupunkimatkailu sai uuden ulottuvuuden kun me varasimme hyvän tarjouksen siivittämänä hotellin kahdeksi yöksi vain muutamien kilometrien päässä kotoa. Sitä ei kovin helposti raaski laittaa euroja kotikaupungin hotelliin kun samalla rahalla voisi yöpyä jossain pidemmälläkin ja tutkia uusia seutuja. Nyt kävi kuitenkin niin kivasti, että päädyimme pariksi yöksi Tampereen kylpylään pienelle hemmottelulomalle joulun alla.Tampereen kylpylä on tietysti tuttu paikka meille molemmille kylpyläosaston osalta, mutta nyt yövyimme hotellissa ensimmäistä kertaa. Se olikin hauska kokemus.

Sähköpostiin on tipahdellut Holiday Clubin tarjouksia jo kuukausien ajan, mutta vasta nyt tartuimme tällaiseen tutustumislomaan. Investoimme kahteen hotelliyöhön 60 euroa ja saimme sillä kylpylän  ja kuntosalin vapaan käytön sekä buffet-aamupalat. Näiden lisäksi hotellihuoneemme oli tilava ja kauniisti sisustettu, olisin voinut asua siellä. Parvekkeelle ei juuri käyttöä tullut näin talvella, mutta sekin oli valtavan kokoinen. Halvan hinnan juonihan oli lomaosakkeen esittelytilaisuuteen osallistuminen, joten puolitoista tuntia sitä joutui ajastaan antamaan tämän tarjouksen eteen. Alaa opiskelevana ja tovi sitten (hyvin surkean) esityksen lomaosakkeista pitäneenä oli kuitenkin mielenkiintoista kuulla esittelypuhe näistä osakkeista ja kyllä sitä tuli kysymyksiä kysyttyä. Ei ole meidän juttu tuo, mutta tavallaan ymmärrän, että toiset innostuvat.

Minä keskityin parin päivän ajan olennaiseen. Kulutimme kylpyläosaston poreallasta ja saunatiloja kiitettävästi useamman kerran, söimme kiireettömät aamiaiset aamupalapöydän herkuista nauttien ja mukana oleva kirja toimi viihdykkeenä hotellihuoneessa ollessamme.Minä kävin myös lyhyellä kävelylenkillä hotellin ympäristössä. Käyn muulloinkin tuolla suunnalla silloin tällöin kävelylenkillä, järvimaisema on rauhoittava ja alueelta lähtevät kilometrien lenkkipolut vievät joskus pidemmällekin lenkille. Hotellin lähellä oleva uimaranta on myös viihdyttävä, vaikkakin hyvin suosittu, kuumina kesäpäivinä. Lähellä olevilla kallioilla taas on useammat auringonlaskun katsottu ja oluet juotu. Hyvin mukavaa seutua siis ja mielelläni tuolla vaikka asuisin.

Aamupalaa nautimme hotellissa ja se oli perushotellitasoa. Erikoisruokavaliota syövillä nyt harvemmin taitaa hotellien aamupalapöydässä juhlaa olla, mutta perusjutut pöydästä löytyivät, joten useimmat lähtevät varmasti ravintolasta hyvin tyytyväisinä pois. Jäin kuitenkin pohtimaan, että kylpylät voisivat enemmän panostaa niihin terveellisiin vaihtoehtoihin. Tulevaisuudessa hyvinvointikin onneksi ymmärretään kokonaisvaltaisemmin kuin nykyään, joten sitä odotellessa.


Itse kylpylästä olen sitä mieltä, että sitä voisi vähän kehittää eteenpäin. Mukavaa oli tosin se, että kylpylässä oli himmeä valaistus, joka teki paikasta tunnelmallisen näin talviaikaan. Hotelliasiakkaana sitä katsoi kylpylää vähän eri silmin kuin paikallisena asiakkaana. En ole toviin paikassa käynyt, koska kylpylän käyttö on kallista (18 euroa) ja liikuntaseteleitäkään ei enää lompakosta löydy, mutta hotelliyöpymisen yhteydessä kylpylässä piipahtaminen parikin kertaa päivässä oli helppoa ja ihanaa. Kyllä sitä mieli lepää kun saunaan ja porealtaaseen pääsee. Aina meidän kylpylävierailujen aikaan allasosastolla oli myös hiljaista, joten hyvin mahtui pulikoimaan ja rentoutumaan. Hotellin palveluista Toni myös arvosti Powerhouse Gymin kuntosalia, missä hän on käynyt ennenkin. Kuulemma todella hyvä sali ja onhan se yksi Tampereen halvimmistakin.

Holiday Club on hyvällä sijainnilla, vaikka tunnelin rakentamisen tuoma tietyömaa nykyään pidentääkin kävelymatkaa keskustaan. Kaukana se ei silti ole ja mikä parempaa, järvi ja metsät ovat tosiaan aivan vieressä. Kylpylärakennus on hieno ulkoa ja sisältä! Kyllä sitä kelpaa katsella, varsinkin iltaisella. Satama-alue sekä Naistenlahden voimalaitos tuovat lisäksi oman säväyksensä paikkaan. 


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista luettavaa!

  Täytyy myöntää et olen itse skipannut noita Holiday Clubin tarjouksia just tuon takia, että joutuu kuuntelemaan myyntipuheita, mutta esitit asian mukavan positiivisessa valossa - sehän voi olla mielenkiintoista sen kannalta, että tajuaa, mikä niissä viehättää.

  Ja Tampere on hyvä kohde postauksilla...! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!

   Mekin tosiaan monta kuukautta skippasimme nämä kun ei houkutellut tuo esittely lainkaan. Mutta äkkiä se aika sitten lopulta meni ja samalla sai nauttia kahvia ja syödä keksejä :D.

   Tampere on kyllä kiva kaupunki ja ansaitsee näkyvyyttä, hehe ;)

   Poista
 2. Olen käynyt tuolla kerran uimassa ja en ihan vakuuttunut hinta-laatusuhteen kohtaamisesta. Yötä olisi mukava olla sillä kuvien perusteella näyttää laadukkaalta! 60€ kahdesta yöstä on kyllä superhyvä tarjous vaikka tuollaisen esittelyn joutuisikin kuuntelemaan. Menisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tuttu paikka! Oikeassa olet, hintalaatu ei minunkaan mielestäni ole oikein kohdallaan jos menee vain uimaan. Hivenen turhan kallis. Harkitsin jo, että ostaisin tuonne kymmenen kerran kortin, mutta hinta (140 euroa) sai unohtamaan asian. Kylpylän vesi kun on huomattavan paljon lämpimämpää kuin uimahalleissa, joissa palelen. Muutenhan paikka on toki pieni uimiseen.

   Tarjous oli kyllä todella hyvä ja oli enemmän kuin rahan arvoinen meidän oleskelumme tuolla :). Noita kannattaa seurailla jos kiinnostaa! Niitä kun on vähän väliä sähköpostiin tipahdellut.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!