Tänään minä pakkaan reppuni ja matkustan Onnibussin kyydillä Helsinkiin. Kahvikupin hinnalla ostin taas bussilippuni ja kaupan päälle saan pienen patikkaretken Kalevaan, mistä bussi pääkaupunkia kohti lähtee.



Kuten kaikki jo tietävät, Matkamessut ovat täällä! Sen takia minäkin Helsinkiin suuntaan. Ja alan olla täpinöissäni. Aion haaveilla, haalia karttoja ja karkkia, höpötellä ihmisten kanssa ja kuunnella joitakin esityksiäkin. Sekä tietysti rustailla nimeäni arvontalipukkeisiin ilmaisten matkojen toivossa. 

Helsingin reissuun mahtuu kuitenkin muutakin. Pyrin katsomaan taas muutaman päivän ajan maailmaa helsinkiläisen silmin kun majailen vuokratussa kämpässä jossakin Kallion ja keskustan liepeillä. Näen siskoa, joka asuu kaupungissa. Treffaan toisia ihania, jotka ottavat bussin suureen kaupunkiin, jotta voimme viettää aikaa yhdessä. Käyn kaupassa ruokaostoksilla. Juon aamukahvia keittiössä. Ehkä palelen illalla villasukat jalassa sängyssä. Nousen ratikkaan, ehkä oikeaan, ehkä väärään. Voi olla, että otan jopa metron jollekin matkalle. Mutta leikin vain paikallista, parin päivän ajan. Viikonloppuna palaan takaisin kotiin, tyytyväisenä siitä, että kävin vain.


Pian me näemme taas Helsinki.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!