Syyskuun mökkireissulla tein jotain itselleni epätyypillistä jopa kesäaikaan: kävin uimassa järvessä!Kokemus oli sen verta ikimuistoinen, että siinä viinin huuruntamassa illassa otimme ystäväni kanssa puheeksi avantouinnin. Molemmat olivat halunneet sitä pitkään kokeilla, mutta sanoista tekoihin siirtyminen on varsinkin tämmöselle herkälle palelijalle vaikeaa. Avantouinnista kuitenkin sovittiin tulevalle talvelle. Joulukuun saavuttua päätin, että on aika toteuttaa tuo haave vihdoin. Valitettavasti ystäväni jänisti viime hetkellä ja avantouinnin sijasta menimmekin kahville. Päätin, että uusi yritys on otettava tammikuussa ennenkuin lähden taas muille maille seikkailemaan.

Ja niinpä me sitten toisen ystävän kanssa viikonloppuna pakkasimme bikinit reppuun ja suuntasimme Kaupinojan saunalle. Kaupissa avantouimaan pääsee kuuden euron saunamaksulla. Mukaan suositellaan ottamaan pipa ja jalkineet, vettä kannattaa juoda runsaasti. Näillä tiedoilla lähdimme matkaan. Ja millainen kokemus se sitten oli?
Sanotaanko, että voi siskot. Vau. Mieletöntä.

Vesi oli tietenkin kylmää kuin mikä, mutta yllättävän helppoa sinne avantoon oli mennä. Kaupissa on onneksi portaat, joita pitkin veteen voi laskeutua. Se tekeekin hommasta minulle helpompaa, sitä voi vain kävellä veteen ja uida pienen kierroksen, helpompaa kuin veteen takaperin laskeutuminen. Ensimmäisen pulahtamisen jälkeen olo oli vähän kuin humalassa. Huimasi, pää kävi tyhjää ja olo oli surrealistinen. Vuorotteleminen saunan, avannon ja bikineissä ulkona seisomisen välillä oli rentouttavaa ja hassua. Ei takuulla jää viimeiseksi kerraksi!Olettekos jo kokeilleet tätä extremelajia?

Curious Feet on FacebookissaInstagrammissa sekä Twitterissä!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Voi vitsit, aika hyvin kuvailtu tuo surrealistinen olotila kastautumisen jälkeen. Ihoa pistelee, hyvä kun jalat kantaa ja silti aivan mahtava fiilis!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä on jotenkin vaikeaa selittää sitä fiilistä! Samaan aikaan ihmeen pöllähtänyt, outo ja siltikin mahtava olotila :D. Kyllä oli hauskaa! Sauna oli muuten yllättävän iso ja siellä oli tosiaan hyvä fiilis :)

   Poista
 2. Mulla oli muutama avanto"uinti" talvea joskus kuusi-seitsemän vuotta sitten. Tuli käytyä joululomallakin useina päivinä ja välillä ilman saunaa (siitä tuli kyllä pää kipeäksi). Lainausmerkeissä uinti on siksi, että kykenin vain kastautumaan. Eli ihailen kyllä teitä, jotka oikeasti uimaan pystytte :) Kyllä siinä, pimeällä jätkänkynttilöiden loimutessa, tuli silti jotenkin hullun siisti suomalainen talviolo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman saunaa! Se menee jo liian pelottavaksi :D. En minäkään vielä mitään matkaa kyennyt uimaan, haha. Pienen ympyrän vain. Mutta nämä ensimmäiset kokeilukerrat osoittivat, että siihen pidempäänkin ympyrään vielä päästään :).

   Tuo kuvaa loistavasti sitä oloa: "hullun siisti suomalainen talviolo". Just noin! Nyt kun löytyi yksi tällainen talviharrastus, jota ei voi oikein kesällä tehdä samalla lailla, niin aloin näkemään talven vielä positiivisemmassa valossa :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!